Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válni lehet meghatalmazotton keresztül?
Már 3 hónapja nem élünk együtt a férjemmel, de a megbeszéltek ellenére, még mindig nem volt hajlandó intézni a világon semmit. Úgyhogy úgydöntöttem, nem várok tovább, intézem én. Viszont külföldön élek. A jelenlegi helyzet szerint, ha hazautaznék, 2 hét karantén, és ha visszajövök, szintúgy.
Betelefonáltam már a bíróságra, beadhatom a papirokat postai úton is, az már leegyszerűsíti. Viszont a későbbiekben kellenék személyesen is. A válókeresetben van egy pont, ahol meghatalmazottat lehet beírni. Viszont nem találtam külön formanyomtatványt, ahol konkrétan meg tudok hatalmazni valakit, hogy a nevemben járjon el.
Intézett már valaki így válást? Tényleg lehetséges, nem jogi meghatalmazottnak engedélyezni, hogy eljárjon a nevemben? (konkrétan az anyukámat szeretném meghatalmazni) Vagy ha lehet, milyen szinten engedélyezett?
Köszi
Ha te vagy a felperes, neked személyesen meg kell jelenned a bíróságon.
Amíg viszont tart a járvány, addig nem dolgoznak a bíróságok sem csak bizonyos és indokolt esetekben (a válás nem az). Szóval amikorra idézést kapsz, akkor már személyesen is meg fogsz tudni jelenni.
Rendben, köszönöm :)
Akkor azon kívül, hogy beadom, aztán megjelenek a tárgyaláson, más dolgom nincs is, igaz?
(Igen, èn vagyok a felperes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!