Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elválok, a gyerekem később utálni fog?
Férfi vagyok. A feleségem már nem szeret, meg is csalt. Kicsinál. Nem akarok elválni, inkább szenvedek, csak a kislányom (1 éves) ne érezze azt, hogy leléceltem. Érzem, hogy ebbe tönkre fogok menni, de akkor sem tudom megtenni.
Mit tegyek?
Miért kellene megnyomorítani 3 embert a szenvedni akarásod miatt?
1 éves gyerek mellett a feleséged félredug, akkor később se lesz jobb; a gyerek is érzi a köztetek lévő feszültséget, sokkal jobb neki 2 boldog szülővel felnőni, akik nem keserítik egymás életét, és elválnak.
Nem fog.
Páromnál hasonló volt a helyzet, mint nálatok, 2 éves korában váltak a szülei. Az anyja nevelte fel, mindenben hazudott neki (még az anyakönyvezett nevében is), mindennel próbálta az apja ellen uszítani. Most konkrétan az anyjával egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot több okból kifolyólag, amiből az egyik a hazugsága (már nem kisgyerek, 27 éves), az apukájával és az új feleségével meg együtt szoktunk iszogatni havi rendszerességgel...
Én úgy gondolom, hogy minden gyerek meg akarja keresni a kicsiként elvesztett szülőjét is és hisz abban, hogy válaszokat kap a kérdéseire és hogy az az ember évekkel később is szeretni fogja és számíthat rá. Én sem sokat találkoztam apámmal. Nagyon szeretem anyukámat, sosem beszélt ellene, mondta, hogy ha akarom, találkozzak vele, mégis csak a gyereke vagyok. Nos, az én apám hatalmas csalódás volt személyesen. Egyáltalán nem tűnt olyannak, mint aki örül nekem. De! Az elképzelés róla a fejemben pozitív volt és hiába maradt ki az életemből, valahogy vágytam arra, hogy egy napon legyen úgymond az apukám. Akkor is, ha már felnőttem... Dehát, akinek nem kellettem 5 évesen, annak nem biztos, hogy 25 évesen fogok kelleni...
Remélem, ez megnyugtat valamennyire.
4 éve váltam el hasonló okok miatt.
Nem utálnak a gyerekeim!
Nyugodtan elválhatsz.
Erre nincs jó recept! :-(
A saját helyzetedet neked kell mérlegelned!
Elvált férfiként néhány dolgot tudok meséli. Első nejemmel két gyerekünk született. Hajtottam, mindent megtettem a családért. Feleségemet sem hanyagoltam el! Még a szexuális életünk is jó volt. Amikor visszament dolgozni kb. 6 év után, nem kellett neki egy hónap és elfelejtett hazajönni munka után. :-( Mindezt karácsony előtt két héttel. :-( Kiraktam a szűrét! (a lakás az enyém volt) Vitte a gyerekeket és a holmink felét.
A gyerekeket kéthetente elhoztam. Ebből nem volt probléma! A szétköltözés után pár hónap elteltével már beszélő viszonyban voltunk ismét, addigra lehiggadtunk. Két év kellett, mire kimondták a válást. (lassan megy)
Közben ő együtt maradt a pasival, akivel megcsalt. Született egy kislányuk, akit az apaság védelme törvény miatt az én nevemre anyakönyveztek. Az újabb két év volt, mire levette a bíróság a nevemről és az apjának nevére került.
Azóta sincs harag vagy vita köztünk! Ő éli az életét én is a magamét.
Másfél évig nem randiztam. Majd újra bele kellett tanulnom. Pár hónap és elkezdtem élvezni a független harmincas férfiak életét. Hamar ráébredtem, ez a legjobb életkor! Jöhetnek a 20 éves csajok, de akár az 40-50-es nők is. ;-) Jöttek is! :-D Öt évig élveztem az élet adta örömöket, majd megtaláltam a nekem megfelelő nőt. Első nejemhez viszonyítva a totál ellenkezője! Aktív, sőt, hiperaktív, sportos (de megvan mindene, ahol kell ;-) ), okos, több diplomás nő. Aki engem is ösztönöz a haladásra, de nem piszkál semmiért, teljes mértékben egyenrangúak vagyunk a kapcsolatukban. Támogatjuk egymást, együtt haladunk az életben. 15 éve élünk együtt. Van két csemeténk, aki már kiskamaszok. Elmondhatom, hogy ideális családi életet élünk!
Válás után én magam is továbbtanultam estin. Beláttam, gépész szakmámat nem fogom bírni fizikailag örökké. Váltottam elméleti területre. Jól fizető alkalmazotti munkában dolgoztam, pár éve önállósodtam és befektető lettem. Nejem is vállalkozó. Nem gazadagon, de jól elvagyunk.
Első házasságomból a gyerekeimmel folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Jó a viszonyunk! Nagy lányom egy éve megházasodott, nemrég megszülte első unokámat! :-)
A lényeg: Nem kell kétségbe esni! Nem áll meg az élet, meg tovább. Ha rossz a házasságotok, akkor nagy az esélye, hogy boldogabbak lesztek külön utakon. Nem kell a mártírt játszanod! Ha megteszed, az rányomja a bélyegét mindenki életére, beleértve a gyereket is.
A kulturált válásra kell törekedni! Meg kell beszélni, a gyerek érdekében le kell nyelni azt a bizonyos békát.
(Sajnos megeshet, hogy exed nem úgy neveli majd a csemetét, ahogy te tennéd, szeretnéd. De ezen nehéz változtatni távoli szülőként. Nyelni kell, jópofát vágni, eljátszani a megértő embert a volt nejed felé. Nekem is sok rossz tapasztalatom van, de mára már látom, a felnőtt gyerekeim mindennel tisztában vannak. Jól tudják, jó ember vagyok, jó apa, szeretem őket, ők is szeretnek! Ennél többet nem várhatok el!)
Sok kitartást, erőt kívánok!
48F
(ha szeretnél beszélgetni privátban megtalálsz)
Kb 5 eves voltam, tesom pedig 2-3 amikor elvaltak a szuleink. Egyikunk sem utalja apankat. Sokat voltunk nala, felnottkent is talalkozunk, ahogy az idonk engedi.
Arra figyelj maximum, hogy ne valami gyoker uj not talalj, mert amikor mar nagyobbak lettunk es volt beleszolasunk, apank hulye uj noje miatt nem mentunk hozzajuk sokszor inkabb. (Tenyleg idiota, nem azert utaltuk, mert uj, anyukam uj parjat pl kedveljuk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!