Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elválnál, ha még egy ideig úgyis kénytelenek vagytok együtt élni?
Persze, könnyű lesz úgy ismerkedni, hogy hónapokig váló félben vagytok, és még együtt laktok. Teljesen hihető.
Az se kellemetlen, ha a közös otthonba viszed a szeretőd. Majd reggel vidáman kávéztok mind együtt.
Elválnék. Ha ez a végleges döntés mindenképpen lezárnám. Ez a lépés kell ahhoz,hogy tudj új életet/kapcsolatot tervezni, és ha lehetőség adódik elköltözni és végleg lezárni.
Hiába,hogy formaságnak tűnik ha egyelőre kénytelenek vagytok együtt élni, de a lelkivilágotoknak mégsem mindegy.
Két ismerősöm is vált közös megegyezéssel, bíróságra se mentek egyáltalán, egyiknek egy éve kezdődött, még mindig nem választották el őket hivatalosan, a másik két év után vált el.
Egy harmadik ismerősömnél ugyan nem volt közös megegyezés, de házassági szerződés igen, mégis öt évig húzódott a dolog. Szóval olyan nagyon ne bízz abban, hogy ezt egy-két hét alatt letudjátok.
Én előbb elköltöznék, akárhogy is van, és utána kezdenék csak új kapcsolatba. Úgy még hihetőbb is, hogy tényleg válófélben vagy, hogy már nem is éltek együtt. Az ilyen "már beadtuk a keresetet, de még együtt élünk" jellegű házasságokba valahogy meglepő gyakorisággal csúszik be még egy sokadik gyerek, hiába van egyik félnek már egy kapcsolata.
Megoldható de sok kompromisszummal jár.
Azért sokan vannak így ,nem mindenki milliomos higy egyik napról a másikra két lakás legyen stb....
De új kapcsolatot csak akkor kezdenék ha már nem lakom ott.
Te vagy ebben a helyzetben,én csak tanácsot tudunk adni,úgy,hogy nem éltem át hasonlót.
Ha én lennék ebben a helyzetben úgy érzem,hogy a válással megszűnne a kötöttség érzésem, hiszen pontot teszünk a házasságunk végére.
Ha lelkileg felkészült lennék egy újabb kapcsolatra és alkalmam is lenne ismerkedni megtenném, hiszen nem lépek félre, lezártam a múltam.
Lehet,hogy olyan nővel sikerül megismerkedned aki saját otthonában él, ott meg tudjátok oldani a találkozásokat amíg alakul a kapcsolatotok, és esetleg egy megoldás is lenne arra,hogy amennyiben mindketten úgy érzitek esetleg odaköltözz.
Mi kb 10 év együttélés után fejeztük be, de nem voltunk összeházasodva, van két gyerekünk, illetve a ház az enyém, így nem sok osztozkodnivaló volt. Közel 2 évig még itt lakott, mire tudott venni egy lakást, de aránylag normálisan meg tudtunk lenni egymás mellett, és mindkettőnk ismerkedett is. Gyerekfelügyeletet meg megbeszéltük mindig.
44F
Én is hasonló helyzetben vagyok, mégis remélem, hogy azért az ismerkedés is menni fog.
Attól függetlenül pedig, hogy még együtt lakunk az exemmel, már csak a lelkemnek is jó, hogy végre kimondhatom, nem vagyunk egy pár.
Megpróbáltunk közös megegyezéssel belekezdeni a válásba, de akárhogy is szerettük volna, a tanácsadótól mindig csak azt hallottuk, hogy "ok, de a bíróság ezt így meg így látja" és végül úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük a hivatalos válást és majd akkor folytatjuk, ha végre külön élünk. De sajnos ez is volt az egyik probléma, hogy nem tudtuk megmondani, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Nem vagyunk gazdagok, egyikünk se tud albérletet fizetni, se egymaga hitelre lakást venni...
Na mindegy. A lényeg, hogy szakítottunk és szerintem nem mi vagyunk az egyetlenek, akik bár jogilag házasok, még sincsenek együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!