Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan hogy valaki nem egyezik bele a válasba?
Elég sokszor előfordul,hogy az egyik fél nem egyezik bele a válóperbe.De ettől függetlenül ugyanúgy kimondják a válópert,csak sokkal tovább tart..
Pl: Amikor én váltam a férjemtől,mi közösen ,mindenben egyetértve váltunk el..Mivel vita semmiben sem volt,és barátként mentünk a bíróságra így csak egy időpontunk volt,és már el is váltunk..A sógoromnál nem ment ilyen hamar,és könnyen mert ők nem tudtak megegyezni,és a sógorom nem volt hajlandó válni amíg meg nem kapta a pénzét..Így a per 2 és fél évig tartott..Végül is a vagyoni per és a válóper is meglett..
2010. júl. 25. 02:01
A környezetemben nagyon kevés volt az olyan válás, ami úgymond közös megegyezéssel történt. Válóper mindig van, csak közös beleegyezésnél ez csak amolyan adminisztratív egyeztetés, míg ha valamelyik fél nem megy bele, akkor elég hosszadalmas, akár évekig is tartó jogi folyamat. Olyan viszont nincs, hogy nem lehet elválni, habár a házassággal létrejött egy kölcsönös együttműködési kötelezettség, (szerencsére) nem lehet az embert "erővel" egy házasságban tartani. Nem lehet rákényszeríteni, hogy házas legyen, és azzal, hogy nem akar házas maradni, azzal az esküvőkor megkötött kölcsönös együttműködési szerződés is felbomlott. (Mielőtt jogászok belém kötnének, lehet, hogy másképp hívják, de a lényeg ez.) A válóper feladata ilyenkor kideríteni, hogy kinek a hibájából, miként bomlott fel ez.
2010. júl. 25. 07:01
Régen volt ilyen, akkor csak úgy mondták ki a válást, ha mindkét fél egyetértett azzal, hogy tönkrement a házasság.
Ma már elég, ha az egyik fél beadja a válókeresetet. Ha az elsö (ugynevezett békitö) tárgyaláson nem jelenik meg a másik fél, az nem befolyásolja a per folytatását, kitüznek egy második tárgyalást és ha itt is megjelenik az aki inditotta a pert, akkor kimondják a válást akor is, ha a másik még mindig nem jön el.
A gyerekelhelyezés, vagyonmegosztás külön téma, de a házasságot felbontják ilyen esetben is.
2010. júl. 25. 08:07
4/11 anonim válasza:
Nem kell neki beleegyeznie. Akkor is el fognak válni. Van néhány járulékos kérdés, amiben vagy meg kell egyeznie a feleknek, vagy dönt azokban a bíróság, és utána el is választja a feleket. Ez tuti, ügyvéd vagyok..
2010. júl. 25. 08:14
Naná, hogy létezik. Közös megegyezéssel irtó gyorsan meglehetne oldani, de így, évekig is elhúzódhat, csakhát ezt a sértett fél nem fogja fel, sőt örül, hogy betesz a párjának!
2010. júl. 25. 08:33
Igen. Na ilyenkor lép életbe a "válóok" fogalma. Sajnos ez hosszú perrel jár, de a végeredmény akkor is csak válás lesz.
2010. júl. 26. 13:47
ma 13:47-es: olyan nincs, hogy válóok - ez csak filmekben divat, ugyanis a válókereset beadásához NEM KELL válóok, illetve annyi elég, hogy a kereset beadója úgy érzi, hogy helyrehozhatatlanul megromlott a kapcsolatuk, elhidegültek egymástól. (És olyan sincs, hogy az egyik vagy a másik a hibás fél, ilyen is csak régen volt.)
2010. júl. 26. 14:59
14:59-s: Nekem kellett!!!Sőt bizonyítanom is kellett!!!
2010. júl. 26. 15:49
Nem tudm, hogy hol és mikor váltál, de lehet, hogy a birónak az volt a véleménye, hogy csak kam az egész, és azért ragaszkodott hozzá, mert a törvény szerint ilyen nincs.
2010. júl. 26. 19:32
Ki az a hülye aki azt kamuzza, hogy válni akar? Egyébként most lett vége. Nincs kedvem erről vitatkozni, különben sem az én kérdésem volt.
2010. júl. 27. 08:19
Kapcsolódó kérdések: