Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kié a ház válás után, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kié a ház válás után, ha a nevemen van és még az esküvő előtt vettem?

Figyelt kérdés

2020. jan. 10. 21:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%

2007-ben vettem a házamat, és akkor a barátnőm, de nem volt ide bejelentve, csak később. Szülei ugyan adtak pár százezret mikor újítgattam fel, de erről nincs papírjuk, tehát mikor szétmentünk, akkor hiába kuncsorogtak nem adtam vissza,(megvolt rá az okom, évekig nem dolgozott) ahogy a ház fele sem járt neki. Ruháin és pár bútoron kívül nem vihetett el semmit! Ha jogilag bármit is tehettek volna, akkor megteszik, sőt szerintem biztos meg is kérdezték az ügyvédjüket is aki elmondta, hogy itt semmi esélyük.

El kellene már felejteni ezt az 5 év után minden közös baromságot! Aki meg belement, azt jól átverték, vagy volt olyan szerencsétlen, hogy a másikra is íratott az ingatlanából, hogy az "mágénak is érezze".

[link]

2020. jan. 11. 09:06
 12/14 anonim ***** válasza:

Soha nem lesz közös. Ami lagzi előtt a tied,vagy az övé,az elváláskor is kivehető. Amire igényt lehet tartani,az az,ha házasság alatt pénz lett az ingatlanba rakva. Annak a fele megilleti.

Viszont van egy jogi kiskapu,amire hivatkozhatsz. Pl: Ablakcsere. Ezzel ugye nől az ingatlan értéke. Viszont te hivatkozhatsz ÁLLAGMEGÓVÁSRA! Használtátok,tönkre ment,új kellett. Közössen tettétek tönkre,közössen tataroztátok. Ez persze ugye nem alkalmazható,ha pl.építettetek hozzá 5szobát. Akkor az 5szoba értékének a fele az exé.

2020. jan. 11. 16:24
 13/14 anonim válasza:
100%
“A házastársi vagyonközösség az életközösség kezdetétől áll be, azaz ha a házastársak a házasságkötés előtt már együtt élnek, akkor az együttélésük kezdetétől fog hatályosulni a házastársi vagyonközösség kezdő időpontja. Ez azt jelenti tehát, ha a fiatalok összeköltöznek anélkül, hogy házasságot kötnének, de az együttélésüket házasság követi, akkor úgy azt kell vélelmezni, hogy vagyonközösségük már az összeköltözéssel kezdetét vette. Ha a házasságkötést megelőzően a pár nem él együtt, akkor a házasság megkötésével az életközösség létrejöttét vélelmezni kell.”
2020. jan. 17. 14:25
 14/14 A kérdező kommentje:

Ki az aki nem él együtt a párjával házasság előtt?

Szerintem csak kevesen

2020. jan. 23. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!