Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Te miért szeretnéd minimalizálni a láthatást?
A kérdésem olyanokhoz szól, akik nagyon nem szeretnék, hogy az exük sokszor és hosszú időre elvigye a gyereket láthatásra, ezért szeretnék minimalizálni azt, akár akadályozzák is.
Én ugyanis ilyen vagyok. Nem akarom, hogy sokat legyenek együtt, és sikeresen építem le lassan de biztosan az exet. Vannak itt még hozzám hasonló megátalkodottak?
40éves vagyok. Apámat 27éve nem láttam,nem tudok róla semmit. (Kivétel pletykák stb.) Lelépett egy másik nővel. Sárdobálós,nagyon ronda,gusztustalan válás volt. Válás után postázta a gyerektartást,és ennyi. Se láthatás,se karácsony,se szülinap,semmi.
Anyám nevelte belém rendessen,apád mekkora görény,tróger stb.
Ma 40éves vagyok. Családom van,gyerekeim,feleségem stb. Most már tudom,hogy működik egy család,egy kapcsolat. A történtek ellenére az utóbbi évekbe egyre többet gondolkozom,hogy felkeresem "apámat". Nem haragból gyűlöletből,hanem mert érdekel az ő álláspontja is. Miért csalta meg anyámat,miért volt gusztustalan a válás,miért nem látogatott. Nem e esetleg olyasmi történt a hátam mögött,mint amit te tervezel.
Az emberbe,felvetődnek ilyen kérdések,mikor elég érett. Összeáll egy fura kép. Nevelésemből fakadóan valahogy úgy néz ki,anyám a szerencsétlen ártatlan mártír,akit apám csúnyán elhagyott. (Persze itt még millió pici részlet van ami torzítja a képet)
Magyarországon kialakult jogi szabályozás nem egyenrangú félként kezeli a szülőket, a gyerekelhelyezési perekben a felügyelet majd 90%-át kizárólagosan a nők kapják meg ami sehol máshol nincs európában. Fejlettebb demokráciákban kötelezik a szülőket arra, hogy megállapodjanak a felügyeletről a gyerek érdekében feltéve hogy mindketten ragaszkodnak a gyerekükhöz. Ha valaki nem akar vele foglalkozni, úgymond lemond róla, azt nem sorolnám ide mert az tiszta helyzet. Ausztriában ha nem tud megállapodni a két szülő a gyerek láthatásáról(nem úgy mint itthon, hogy 2 hetente egy hétvége és anyuci diktálja a feltételeket), akkor az állam magához veszi és keres nevelőszülőket, mert ott tényleg a gyerek érdekeit nézik és ott úgy vélik, hogy nem a csonka család a gyerek érdeke.
Nem te vagy az egyedüli nő aki így gondolkodik a gyereknevelésről, a fiadat saját tulajdonodnak tekinted és úgy is bánsz vele. A gyerek apját a magatartásoddal akarod elüldözni, hogy magától vegye észre, hogy nincs ott keresnivalója(kerestél neki másik apukát és szerinted ezzel rendben is van a dolog). Pontosan ugyanazt játszotta el az egyik nő ismerős, a gyerek valódi apját ott szívatta ahol csak lehet, feljelentette minden apróság miatt miközben az aktuális párja korlátlanul láthatta, majd az apa egyszer fogta a fiát és felszívódott vele. A nő gyerekrablásról beszélt, a hatóságokhoz fordult de a saját apja nem tudja elrabolni a gyereket, a jogi procedúra nagyon lassú, majd 2 év volt mire előkerítették őket. A 2 év arra elég volt, hogy a gyerek nem vágyott vissza anyukához, szóval ez egy 2 élű fegyver. Ha korrekten viselkedsz a volt férjeddel szemben, megbeszélitek mit szeretnétek elérni a gyerekkel akkor partner lehet benne.
Kedves utolsó, nem úgy tűnik, mintha elolvastad volna a kommenteimet.
Itt nincs semmiféle gyermekelhelyezés, a kérdésnek semmi köze a magyarországi bírói gyakorlathoz, hiszen az exemnek olyannyira nincs köze jogilag a gyerekhez, hogy a születési anyakönyvi kivonatában sem szerepel. Igenis elrablásnak minősülne, ha elvinné az engedélyem nélkül. Az meg egy komplett baromaság, hogy Ausztriában nevelőszülőkhöz kerül a gyerek, ha nem tudnak megállapodni a szülők. Elképzelni sem tudom, honnan vetted. Ráadásul a gyerek érdeke, mi? Pfff...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!