Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tekintik a férfiak a válásnál semminek a háztartásbeli munkát?
A háztartási munkát az ember akkor is megcsinálja, ha egyedül él. Enni, némi tisztaságot tartani magunk körül, vásárolni, mosni... és még lehetne sorolni akkor is teszi az ember ha nincs társa.
Ha egy nő ezeket megteszi (persze közben a férfi is ha úgy alakul) cserébe a közös kasszába a férfi tesz többet akkor mi itt a baj? Én nőként azt látom, hogy nagyobb részben a férfiak tesznek a család életszinvonaláért.
Kedves utolsó, én is éltem egyedül. Az van, hogy egyedül nem nagy kunszt magad után elpakolni. Nem is csinálsz kupit, ha dolgozol egész nap. De ha van egy párod aki dolgozik és te vagy otthon, máris dupla házimunka szakad rád, akár főzésről, akár mosogatásról, akár vasalásról van szó. Ha pedig gyerekeid vannak, akkor sokkal többet kell pakolni, miközben a totyogó bölcsist egyetlen percre sem engedheted ki a látóteredből, mert tuti akkor fog elesni, lefejelni valamit, eltörni valamit vagy csak úgy, hobbiból kipakolni a konyhaszekrényt. Én anya vagyok, volt idő, hogy vécére sem mehettem csukott ajtóval. Gyerek mellett a házimunka és a pakolás sokkal több, mert ha le is köti magát egy kis időre, akkor meg szétrámol mindent, amit utána vagy egyedül pakolsz el, vagy együtt pakoltok és utána még eligazítod, mert semmit nem oda és úgy tesz ahogy kéne, hiszen még kicsi.
És a kérdezőéknél ott a kert, jószágok. Ehhez rohadtul nem hasonlíthatod azt hogy te egyedül, munka után bedobtál egy mosást meg összedobtál valami kaját és elmostad az egy szem lábast, tányért, poharat.
Eleve a kérdés is értelmetlen. Mi az a válásnál közben lévő házimunka? Vannak különféle szituációs típusai a házi munkának?
Egyébként meg utolsónak igaza van. Amikor nővel éltem, állandóan sajnáltatta magát a házimunka miatt, meg az mekkora kín, rossz volt nézni is ahogy csinálta. Bezzeg amikor egyedül éltem, ugyanúgy megcsináltam, nem fogtam fel tehernek, betettem zenét, és szép nyugodtan megcsinált, egyébként is nagyon pedáns vagyok, nagyon nem tűröm jól a mocskot. Ez kb legtöbb helyen így van. Nem is arról szól, hogy mennyire nehéz, hanem az, hogy a másik is szenvedjen. Gyűlölöm az ilyen vámpír nőket. Ha nem lennék életébe, ugyanúgy ki kéne mosnia, főzni kellene, stb (nem vagyok most senkivel). Semmivel nem kell többet csinálni.
Bezzeg a 2x annyi pénz, amit haza hozok, mert évekig tanultam, dolgoztam, güriztem, az természetes. Meg ide oda hurcolászni a seggét. Meg ezt elintézni, meg azt elintézni. Vicc amit itt egyesek levágnak komolyan. Mindenkinek más a szerepe. Én sem kérem meg, hog
#20 Elismerem jogos amit írsz.
Persze ehhez ismerni kellene a körülményeket és mindkét fél álláspontját, hogy valós képet kapjunk. De ha fullra kiakarja semmizni a kérdezőt, az gerinctelen dolog szerintem is. Bár erre már csak a gyerekek miatt sem volna módja szerintem.. Én sem tennék olyat tuti, pedig írtó smucig ember hírében állok..
Kérdező, próbálj egy jó ügyvéddel konzultálni, hogy mik a lehetőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!