Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mekkora összeget fog hozzávető...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora összeget fog hozzávetőlegesen a bíróság megítélni?

Figyelt kérdés

Válás előtt állunk. Férjem két cégnél dolgozik vezető pozícióban, kb. havi 7-800.000 Ft ezekből a bevétele.

Nekem amióta ismerjük egymást, nem volt bejelentett munkaviszonyom, viszont végzett nyelvtanárként magánórákat adok, amivel havi kb. 200.000 Ft-ot keresek (ez az évek folyamán alakult így. Nyilván bármikor elmehettem volna egy iskolába tanítani 120.000 Ft-ért, de mindhármunknak az volt az ideális, hogy úgy osztom be az óráimat, hogy a férjemre, az otthoni teendőkre és a gyerekre is jusson megfelelő mennyiségű és minőségű idő). Ebből vita nincs.

Láthatás ügyében meg tudunk egyezni, a reális, nem elszállt összegre lennék kíváncsi.

Kinél hogy működik a dolog?

2019. aug. 31. 14:03
1 2 3
 21/30 Rockarc ***** válasza:
21%

Majdnem kibirtam, hogy ne irjak valaszt, de megis. Eloszor is azt kerdezted, hogy mekkora osszeget fog a birosag megitelni. Altalaban 15 es 25K kozott. Az esetek igen kis szazalekaban itelnek meg ennel tobbet. Lehet, hogy nalatok ez magasabb lenne, de ugy latom te is kerulni akarod a birosagi utat a sajat jol felfogott erdekeben. Onnantol meg irrelevans, hogy mennyit itelne meg.

Leforditom a kerdesed. Te arra voltal kivancsi, hogy mi az az osszeg, ami nem akkora pofatlansag, hogy kiverje nala a biztositekot. Erre mondtam, hogy kerdezd meg tole, hogy mennyit akar adni, aztan majd spekulalhatsz rajta, hogy az megfelel-e annak, amit elkepzeltel. Miert neked kell kerni, miert nem az szamit, hogy o mennyit szandekozik adni?

Masok a ket kezuket osszetennek, ha 30K-t kapnanak a gyerek utan. Lehet, hogy sziven fog utni, de senkit nem erdekel, hogy te mennyit koltesz a gyerekre, nem kernek teteles elszamolast, max egy KSH atlagbol megallapitanak valamit azt hello. Vannak, akik onszantukbol adnak 50K+, de azt nem a feleseg kerte, hanem ugy latta az apja jonak, hogy annyit ad. Forditva ulsz a lovon, es nem veszed eszre. Az a gyerek penze, nem a tied.

43F

2019. aug. 31. 22:32
 22/30 A kérdező kommentje:

"Ha meg fogtok egyezni akkor eleve miert úgy teszed fel a kerdést hogy a bíróság mennyit fog megítélni????"

Leírom még egyszer, utoljára: úgy szeretnénk odamenni a bíróságra, hogy minden le legyen papírozva előre. Egy összeget írnunk kell a papírjainkra, de elrugaszkodott összeget nem szeretnénk. Ezért nem kívánok sem 20.000 Ft-ot, sem pedig 200.000-at lepapírozni. De hogy azon belül ilyen helyzetben mi a reális, na, én pont arra voltam kíváncsi. Nagyjából már képben vagyok, van kiindulási alapom.

Szerencsére nem egy szarrágó emberhez mentem anno hozzá, így nem tartok tőle, hogy sajnálna egy cipőt, vagy telefont a későbbiekben a fiunktól, csak mert ad X összeg gyerektartást, vagy mert amúgy már van egy pár cipője. Én sem fogok eret vágni magamon, ha a bíróság megítélne 100.000 Ft-ot egy évekig tartó pereskedés után, de most megegyezek 75-ben vele.

2019. aug. 31. 22:39
 23/30 A kérdező kommentje:

"Miert neked kell kerni, miert nem az szamit, hogy o mennyit szandekozik adni?"

Én leszek a felperes, tehát nekem van igényem gyerektartásra, tehát én kérem tőle. Ettől függetlenül KÖZÖSEN döntünk egy összegben, hogy papíron mennyit fog adni NEKEM. Mivel a gyerek kiskorú.

2019. aug. 31. 22:43
 24/30 A kérdező kommentje:
Kezd szánalmassá válni, hogy mindenbe képes vagy belekötni.
2019. aug. 31. 22:44
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Adózol a be nem jelentett munkád után?
2019. aug. 31. 22:47
 26/30 A kérdező kommentje:

"Te arra voltal kivancsi, hogy mi az az osszeg, ami nem akkora pofatlansag, hogy kiverje nala a biztositekot."

Ezt hol írtam? Bemásolod?

Csak mert közösen tervezünk egy összeget a papírjainkra leírni, ami mindhármunknak meg fog felelni. Senki nem spekulál és senki nem pofátlan.

2019. aug. 31. 22:49
 27/30 Rockarc ***** válasza:
65%

Kerdezo. Meg mindig nem ertem, miert irtad ki a kerdest? Ha kozosen megegyeztek, a birosag csak orul neki, es tokmindegy mennyi az osszeg jovahagyja.

Ezt a felperes dumat sem ertem. Nyilvan az egyik fel felperes, de ez mit szamit? Attol, hogy te adod be a papirt, elotte csak megkerdezed a ferjed, ha kozos megegyezessel akartok valni, nem? Kulonben mi benne a kozos megegyezes, ha te bevesel egy anonim forum alapjan egy osszeget? Es ha o masik osszegre gondolt?

A 75K brutalisan sok, de ha elfogadja, akkor rendben van. Altalanosan elmondhato, hogy a ferj netto adokedvezmeny nelkuli fizetesebol, mar amennyiben alkalmazott, mert manapsag jo sok jogviszony van, es marhara nem mindegy, de maradjunk ennel. Szoval valahol a fizetese 15%-20%-at szoktak megitelni gyerekenkent, de ez a minimalber es az atlagber kozotti savra vonatkozik, es igen, az anya keresetetol is fugg.

A lenyegesen magasabb fizetes nem indokolja a magasabb osszeget a gyerek szempontjabol. Ha 1 milliard forintot keresne havonta, abbol nem kapnal havi 10 milliot a gyerek utan. CSAK a gyerek szuksegletei szamitanak es a te 5 eves gyereked semmivel sem nagyobb szam egy masik 5 eves gyereknek, hogy tobbszoroset kapja. A birosag nem igy itel. Azon lehet vitatkozni, hogy ez most igazsagos vagy sem, de a igazsagszolgaltatas jogot biztosit, nem igazsagot.

En csak azert irtam, mert ezek vagyalmok, hogy jo lenne ennyit kapni a gyerek utan, amibol te leszurted, hogy akkor legyen 75K, lemondasz a 100K-rol. Meg mindig a szamito no kepet vetited magadrol, es epp a falnak keszulsz nekiszaladni. Te ne kerj osszegszeruen semmit, hanem kerd meg, hogy o irja ra a szamot a beadvanyra, hiszen ugyis kozos dontes nem? Legfeljebb osszetepni tudod, ha nem tetszik, es akkor olyan osszeget irsz ra, amekkorat nem szegyelsz. Azt vagy megkapod, vagy nem.

Felperes? Az ev vicce. Nem kicsit el vagy szallva magadtol.

43F

2019. aug. 31. 23:02
 28/30 anonim ***** válasza:
79%

"a te 5 eves gyereked semmivel sem nagyobb szam egy masik 5 eves gyereknek, hogy tobbszoroset kapja."

Pedig de, a bíróság szerint nagyobb szám. Mert a család összbevétele korábban 1 millió Ft volt, tehát telt minőségi ételre, ruhára, cipőre, szórakozásra, stb. Tehát a bíróság nem a minimálbéres szülő gyerekének szükségleteit fogja nézni, hanem a jól kereső szülő gyerekét. Mivel az apuka eddig sem 30 ezer Ft-ot költött a gyerekére, ezért ezután sem ennyit kell neki. Van olyan ismerősöm, akinek 20 ezret ítéltek meg, nekem pedig 60 ezret. És nem azért, mert értékesebb a gyerekem, hanem mert jobban éltünk. Én pl. simán elköltök 100-120 ezret a gyerekemre, mert van miből, csak a lovaglásra 30-40 ezret havonta. Nem mindenki vajas kenyéren neveli fel a gyerekét. Ha magamnak megveszem a minőségi dolgokat, a gyerekemtől sem fogom sajnálni.

2019. szept. 1. 01:39
 29/30 anonim ***** válasza:
71%

Aki azt irta hogy 15-25e Ft itelnek meg annak irom mivel most lett vége az enyémnek eppen, hogy 2016-ban 30-30e Ft kertem és meg is kaptam, pedig az exemnek papiron 140e Ft nyugdija van + kozel 1,5 milla hátralekot kell perkálnia.

A 30e Ft/gyerek az 2019-ben egy minimál gyt összeg a bíróság es az ügyvédem szerint is, ezt a per akatt hangsúlyozta a bíró. Nyilván egy alkesz hajlektalan esetén nem lesz ekkora összeg, aláirom...

2019. szept. 1. 12:40
 30/30 anonim ***** válasza:
72%

Ja es Kérdező, ha fix tervvel mentek akkor a bíróság max jóváhagyja az összeget de nem ítéli meg! Nagy különbség.

Ha a férjed elfogadja hogy 75 vagy 100 v 150e Ft akkor jóváhagyják, közös megegyezést nem fognak felülbíralni.

2019. szept. 1. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!