Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mekkora összeget fog hozzávető...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora összeget fog hozzávetőlegesen a bíróság megítélni?

Figyelt kérdés

Válás előtt állunk. Férjem két cégnél dolgozik vezető pozícióban, kb. havi 7-800.000 Ft ezekből a bevétele.

Nekem amióta ismerjük egymást, nem volt bejelentett munkaviszonyom, viszont végzett nyelvtanárként magánórákat adok, amivel havi kb. 200.000 Ft-ot keresek (ez az évek folyamán alakult így. Nyilván bármikor elmehettem volna egy iskolába tanítani 120.000 Ft-ért, de mindhármunknak az volt az ideális, hogy úgy osztom be az óráimat, hogy a férjemre, az otthoni teendőkre és a gyerekre is jusson megfelelő mennyiségű és minőségű idő). Ebből vita nincs.

Láthatás ügyében meg tudunk egyezni, a reális, nem elszállt összegre lennék kíváncsi.

Kinél hogy működik a dolog?

2019. aug. 31. 14:03
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

A gyerek apja egy sportszervezetnél dolgozik. Az iskoláról és a sportról, sportfelszerelésről ő fog gondoskodni, ezt megbeszéltük.

A talajtól elrugaszkodni nem szeretnék, mert azzal csak az időt húznám. Az apja nem fog filléreskedni a gyereken, ebben biztos vagyok. Ezt is figyelembe kell vennem, hogy ő is ugyanúgy fog és szeretne gondoskodni a kisfiunkról.

2019. aug. 31. 14:55
 12/30 A kérdező kommentje:
Így is maradhat 100.000 Ft? Bejelentve én továbbra sem vagyok, papíron én semmit nem tudok a fiunkra költeni.
2019. aug. 31. 14:56
 13/30 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem kérdezd meg ,hogy a 100 jó neki vay sem ,ilyen fizunál minimum bár 80 oda kell adnia.
2019. aug. 31. 15:12
 14/30 anonim ***** válasza:
40%
100 sok egy gyerekere, aminek semmi speciális igénye nincs.
2019. aug. 31. 16:10
 15/30 Rockarc ***** válasza:
24%

Nem gaz, hogy evek ota nem vagy bejelentve? Vagy mit mondasz a birosagon, azert kell neked sok penz, mert nincs beveteled? A fekete gazdasag nem meno. Csak lesni fogsz, ha egy csaladugyest kirendelnek, hogy felmerje a korulmenyeket. En a helyedben kerulnem a birosagot, es megegyeznek az apaval, hogy ad amennyit ad es kesz.

43F

2019. aug. 31. 19:18
 16/30 A kérdező kommentje:

Nem, nem gáz, hogy nem vagyok bejelentve. Ha akarnék, olyan melót keresnék, de NEKÜNK megfelelt az, hogy a gyereket és a férjemet reggel is el tudtam látni, és délután is. Soha nem voltam kiégve, maradt idő a családomra és magamra is. Emellett minden napi ügyet elintéztem, a házunk, kertünk rendben volt, mert ezt a pénzt kb. napi 3-4 óra munkával kerestem. A kérdésem nem erre vonatkozott.

A leendő exférjemet nem áll szándékomban kizsigerelni, de 20.000 Ft-ot sem szeretnék kapni. A gyámügytől pedig nem tartok, mert vizsgálódásra nem fog sor kerülni, hiszen azon dolgozunk, hogy megegyezzünk egymással. Lehet, hogy számodra ez elképzelhetetlen, de vannak kultúremberek is a Földön. Válni nem csak egymás jelentgetésével lehet a gyámügyön.

2019. aug. 31. 20:17
 17/30 Rockarc ***** válasza:
73%

Kerdezo felreertesz. Pont azt mondtam, hogy egyezzetek meg, mert az a legjobb. En is valtam, es kozos megegyezessel. Engem ez a kimaxolt mennyit kaphatok kerdes zavar. Annyit kaphatsz, amiennyit a masik ad. Ha neked nem eleg, akkor menj birosagra, ami megallapit majd egy osszeget. Utana olvashatsz a hasonlo kerdeseknek, a birosag javareszt nagyon alacsony osszegeket allapit meg.

Az esetek nagyon nagy reszeben joval kisebb osszeget allapitanak meg es ha egy tesco arufeltolto gyereke 15-25000-et fizet a gyerek utan, nem tudom a tobbszoros osszeg indokolt-e, hiszen a te gyereked is egy ugyanolyan gyerek mint a masike es az is fel fog noni. Nyilvan a birosag valamennyire figyelembe veszi az eltero eletszinvonalat es a ferjed keresetet is, de nem fog ekkora osszegeket megitelni, legalabbis igen ritka ez. Plane ugy, hogy te papiron nem is dolgozol.

Neked az egyetlen remenyed, hogy megallapodsz a ferjeddel es kapsz amennyit ad. Pofatlansag kategoria, hogy mar latatlanban megprobalod felsrofolni. Ha pedig a gyerek megosztva van, 1 het itt, 1 het ott, akkor meg kereken 0 forint jar. Lathatoan nem vagy tisztaban se a torvenyi dolgokkal se a ferjed keresetevel, annak adozasaval, meg csak azt se tudjuk, hogy brutto, vagy netto az osszeg amit kiirtal. Az se biztos, hogy mindig 2 helyen akar dolgozni, es akkor maris sok lesz az osszeg, amit itt "kiutaltak" neked a kommentelo tarsak.

En a helyedben megkerdeznem, hogy mennyit szandekozik adni, es bolintanek akarmennyi is az osszeg, mert ugy fogsz jobban jarni. Ervelhetsz, magyarazkodhatsz, ha kotod az ebet a karohoz, akkor nem fogod meguszni a biroi vegzest. Eleg ha kiirja ide a kerdeset o is, es megkapja ugyanezt a valaszt.

43F

2019. aug. 31. 21:24
 18/30 anonim ***** válasza:
13%
100k egy gyerekre? Ti normálisak vagytok?
2019. aug. 31. 21:30
 19/30 A kérdező kommentje:

Aki félreérti a másikat, az te vagy, ezért kérlek, kímélj meg a további válaszaidtól!

A férjem pénzére soha nem reménykedve néztem, mint ahogyan azt te írtad. A pénz a férjemmel egy bónusz volt. Jó családból jöttem, 2 piacképes diplomám van. Bejelentett állásom nem azért nincs, mert életképtelen vagyok, hanem azért, mert napi néhány óra munkával, és a lakásom nem feketén történő bérbeadásával keletkezik annyi jövedelmem, amivel megelégedtünk KÖZÖSEN. És igen, a férjem jól keres, szereti is, amit csinál, nem voltunk rászorulva arra, hogy napi 8 órában dolgozzak.

A gyerektartásra pedig még egyszer hangsúlyozom, nem reménykedem, mert én anélkül is képes vagyok ellátni magunkat. Az a pénz a gyereké. És jár neki. Ha minden hónapban elköltöm a ruháira, étkezésére, kirándulásra, az akkor is az övé, és akkor is, ha a feléből egy lakástörlesztést fizetek - neki. Hidd el, elég nagylány vagyok ahhoz, hogy felelősen tudjak majd bánni a pénzével. Az anyja vagyok, hidd el, nem én vagyok az, aki neki rosszat akar.

A kérdésemben a hozzávetőleges összegre voltam kíváncsi, mert fogalmunk sincs egyikünknek sem, manapság mi a bírói gyakorlat. A gyerek apja sem fog hisztizni, ha 80 ezret kérek, hogy ő márpedig csak 65-öt ad, vagy 12-t. Egyszerűen tudni szerettem volna hogy 20.000 Ft a reális, vagy 200.000 Ft (ezt nem gondoltam egyébként).

Köszönöm mindenki válaszát!

2019. aug. 31. 21:48
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg fogtok egyezni akkor eleve miert úgy teszed fel a kerdést hogy a bíróság mennyit fog megítélni????

A Bíróság annyit ítél meg amennyit Te kérsz ha azt realisnak tartja, mellesleg jelzem hogy a bemondásodra hogy "heti 6 óra angolt tartok de nincs róla semmi bevételi igazolásom" el fogják könyvelni hogy nincs bevételed. Az fogadható el bizonyitéknak amiről van papirod vagy a NAV kiállit egy igazolást hogy x évben mennyi bevallott jövedelmed volt.

Leirod a gyerek szükségleteit - mennyi a ruha kb, ovi, kaja, extrak stb.

Megnézi a férjed fizetését - és talán megítél 100at ha annyit kérsz mivel neked tulképp nincs jövedelmed.

2019. aug. 31. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!