Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után a két szülőnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után a két szülőnek mennyire kell egymást tájékoztatni, ha a gyereknek alkohol vagy drog vagy egészségügyi problémái vannak?

Figyelt kérdés

A gyerek felugyeleti joga nálam van, hosszú évekig velem is élt a gyermekem. Két hónapja közös megegyezéssel az exemhez ment lakni, kipróbálni az ottani hétköznapokat is.

Tegnap a barátja felhívott és mivel szakítottak a gyermekkemmel és ő ezt sérelmezte elmondott nekem mindenféle ledöbbentő dolgot (iskolai füvezés, extasy kipróbálás buliban, lógás az órákról, hazugságok mikor kinél alszik stb.), ami azonban legjobban aggasztó, hogy rendszeresen sörözget iskola után.

A barátnak elsőre nem hittem, de aztán megnézegettem a gyerekem régi képeit a gépemen és sajnos igazat mondott.

Azt azonban nem tudom, hogy mennyire volt a rendszeres rendszeres, hogy az is csak kipróbálás vagy egy-egy szülinapi köszöntés lehetett?

Igaz fél éve az osztályfőnök behivatott, hogy spiccesen jelent meg az iskolában a gyermekem. Következménye ennek nem lett, csak szóbeli figyelmeztetést kapott, hogy ezért ki is rúghatták volna.

A masik szülő erről az egy esetről tud szerinte nincs ebben semmi extrém felejtős történet.

Most tanácstalan vagyok kell-e szólnom arról, hogy nem fél éve, hanem másfél éve tarthat ez a sörözgetés. A gyermek még kiskorú.

2019. aug. 6. 01:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Te akarnál róla tudni? Ha a másik szülő tudná ezeket? Persze. Nem is értem, miért kérdéses ez. Az exed ugyanolyan szülő, mint te. Min dilemmazol?!
2019. aug. 6. 02:11
 2/11 A kérdező kommentje:

Jópár éve a testvérénél hasonló gondok miatt egyből szóltam. Azóta is szapul miatta, hogy az én hibám. (Nem is nálam lakott akkoriban az a gyermekem!)

Most félek csak rosszabb lesz a gyermekemnek ez az egész helyzet (szakítás, lelki probléma, ami miatt egyáltalán ilyeneket csinál vagy csinált), ha a másik előtt is leleplezem. Ezért vagyok bizonytalan. Azt meg nem tudom, ha nálam a felügyeleti jog, kell-e kötelezően ilyenekről beszámolnom?

2019. aug. 6. 05:05
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Itt csapok az asztalra! Azzal ugye tisztában vagy, hogy nem a gyerektől váltatok el?! Ugyanúgy közös gyerek, közös felelősség, közös munka. Ti vagytok a szülei.

Tessék szépen leülni egy asztalhoz MINDHÁRMAN, és tiszta vizet önteni a pohárba!

Nem is értem, hogy gondolod. Te ezt elnézed, hogy lassan alkoholista lesz, és szétcsúszik, elcseszi az egész életét, csak hogy az exed ne nézzen csúnyán? Hát ki nem xarja telibe jó magasról, hogy mit gondol?? Elváltatok. Nem? De.

Na de a gyerekedről van szó! Igenis az az egyetlen dolog fontos, hogy neki jó legyen. Ebbe meg egy icipicit talán az is beletartozik, hogy mondjuk nem dobja fel a pacskert 20 évesen drogtúladagolasban, mert a két szülő közül egy se veszi észre, hogy évek óta függő.

Komolyan, nem is csodàlom, ha így akar figyelemhez jutni, azért csinálja. És bakker, szerencsétlen még ezt el se tudja elérni, hogy legalább addig csak rá figyeltek, amíg leb.asszátok.

2019. aug. 6. 06:03
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"Igaz fél éve az osztályfőnök behivatott, hogy spiccesen jelent meg az iskolában a gyermekem. Következménye ennek nem lett, csak szóbeli figyelmeztetést kapott, hogy ezért ki is rúghatták volna."

Mi az, hogy nem lett következménye? Értem, hogy az iskola nem gondolta túl, az mindegy is. De te mit tettél, hogy ez ne forduljon elő újra?

(Mindent azért nem hinnék el az exnek, hajlamosak a sárdobálásra, de azért ezt komolyan kellene venni és csinálni valamit hárman)

2019. aug. 6. 06:47
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell nézni, mi a gyerek hosszú távú érdeke, milyen felnőtt válik majd belőle. Ha egyikőtök sem akarja nevelni, csak behunyjátok a szemetek és a másikat hibáztatjátok, meg elhallgatjátok előle az információkat, el fog kallódni. Foglalkozni kell vele és ha kell, szeretettel korlátozni is, mert még ti feleltek érte.
2019. aug. 6. 06:50
 6/11 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom a másik szülőnek is joga van tudni mindent ami a gyerekkel kapcsolatos de szerintem ettől függetlenül nem olyan drámai a helyzet. Gondolom gimnazista. Kipróbált buliban 2 féle tudatmódosítót és marha menő amiért a haverokkal sörözni jár. Egyszer meg előfordult hogy aznaposan ment suliba. Ez mind olyan ami ha nem lép túl egy határt bele fér a jaj de kemény gyerek vagyok feeling-be így 15-17 évesen. A hazudozás az egyetlen ami komoly gond ebben a történetben szerintem. Én mindig rendes gyerek voltam de nem egy ilyen hű de Jani osztálytársam volt és húgomnak is meg volt ez a korszaka. Persze oda kell rá figyelni de azért egyből alkohol meg drog problémákat bele látni abba hogy "lázad" szerintem csak még jobban elvadítja. Persze te ismered (jó esetben ismered) a gyereked. Ha érdemesnek találod arra hogy felnőtt módra megbeszéld vele mi a helyzet én első körben ezt tenném. Aztán persze az apát is értesíteni hogy a gyerek nem teljesen szavahihető legyen ő is résen. De ha az amit csinál nem megy a tanulás és egyéb tevékenységek rovására (márpedig ha eddig egyetlen stiklie derült csak ki akkor nem megy) akkor hagynám és csak "megfigyelném" ha okod van rá akkor persze jöhetnek a szankciók. De az alapján amit itt írtál én nem látom okát.
2019. aug. 6. 07:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Jó lenne, ha szólnal, csak tudnia kéne, hogy mi van a gyerekkel, aki most vele él.
2019. aug. 6. 08:27
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, illene szólnia, ő is ugyanolyan szülője, mint te, ráadásul vele èl jelenleg.

Ès lehetőleg ne egymást szapuljátok miatta, hanem a problèmát kellene valahogy megoldani. Mert az igen aggasztó, hogy kiskorú, de már piasan èrkezik iskolába, meg minden sz.rba bele kóstol.

Vicces, hogy az a legnagyobb dillemmád, hogy elmond -e a másik szülőnek, meg jaj mit fog mondani, miközben a gyerek meg èpp tönkreteszi magát.

2019. aug. 6. 17:23
 9/11 A kérdező kommentje:

Igen én is amolyan menő vagyok dolognak látom, csak a hazudozás az ahogy írtátok elég alapnak tűnik.

Az egyik ilyen alkalommal látszódik a képeken, hogy pont a teljes szakkör idejében isznak és, amikor annak vége lett volna ők is elindultak hazafelé. Még ez is olyan, hogy egyszer elmegy, de nem tudhatom hány ilyen alkalom volt pontosan, mert sokszor volt furcsa, hogy köszönés nélkül berohant és bekuckózott a szobájába, ahol nem zavarhattam. Azt hittem ez valami baráti veszekedések után van.

A tanulás: nem jó tanuló és romlott a tanulmányi átlaga. Sokszor beteget jelent, amikor témazáró van a héten a számára nehéz tantárgyakból (matematika, történelem, fizika, kémia, irodalom). Erre a párom hívta föl a figyelmet, hogy ellenőrízzem az e-naploban, mert érdekes mód a betegségei torokfájásban kimerülnek, de a házidokink emiatt kiírja egy hétre és kedden már utazik is a másik szülőhöz pihenni, ahol mindenféle szabadidős program várja. De ez is csak későn derült ki.

Ha rákérdeztem bármire akkor dehogy, sose, ő nem, ugyan már volt a válasz.

2019. aug. 6. 21:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Kèsőn derült ki? Ezt nem èrtem. Veled èlt, de nem tűnt fel, hogy sűrűn beteg, ès akkor sincs semmi baja?
2019. aug. 6. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!