Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem enged el? Hogyan szakítsak?
Volt korábban egy kérdésem gyakorin. Amire jutottunk, ahhoz próbáltam tartani magam. Sikerült is 3 napon át, de azóta férjem iszonyat módon teper és engedtem neki újra.
Viszont inkább tettekkel próbál bizonyítani (pl. többet dolgozik a ház körül), semmint az érzelmeimmel foglalkozna vagy magával úgy velem / kettőnkkel. Ezt jeleztem is felé és azt mondja, most már érti, hogy mennyire rosszul bánt velem, hogy rajtam vezette le az összes létező feszültségét éveken át, miközben elhanyagolt és szeretne újra bizonyítani. A gond az, hogy én annyi éven át szenvedtem, annyi módon próbáltam sikertelenül javítani a kapcsolatunkon, hogy többé már nem akarom, mert úgy érzem, csak további éveim mennek el szeretethiányosan, mire végre vége lesz ennek. Végre eljutottam arra a pontra, hogy szét kell mennünk. Főleg, ha ránézek anyámra, aki csak azért tűr néha könnyezve, néha csak szomorúan, mert "válni hülyeség". Rájöttem, hogy szülői mintát követek. Én nem akarok idős koromra megkeseredni és apámon azt látom, hova tud ez még férjemnél fejlődni. Én ezt nem akarom. De ő nem érti és nem enged és bele vagyok ragadva.
Ő azt mondja, nincs hova mennie, de nekem a gyerekkel úgy, hogy szüleim más városban, ráadásul ellene lennének.... mégúgy sincs. A ház árát anno egy összegben én fizettem és azóta is tettem bele, de ő dolgozott a felújításán, míg én a babával voltam.
Mit tegyek?
Ez volt a kérdésem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__megcs..
Mintha csak magamat hallanám, Kérdező. Ugyanezen mentem át, csak gyerek nélkül.
Amikor kimondtam, hogy válni akarok, az akkor volt, amikor levágott egy nagymonológot arról, hogy hát nem felhőtlen a kapcsolatunk, de javítsuk meg, már olyan régóta együtt vagyunk, kár lenne a beleölt időért, satöbbi. Erre azt mondtam, hogy én már nem akarok, elfáradtam, nincs több energiám erre, én mindenképpen válok. Csak nézett és nem értette. De hát ő most mondta, hogy meg fogjuk tudni javítani! Mondom, nem érdekel, mit mondtál, most az egyszer, először életedben el kell viselned, hogy valami nem úgy lesz, ahogy te azt kitaláltad. Hát ezt nem fogta fel elsőre. Két hétig "tepert", próbált cukiskodni, vásárolt nekem dolgokat, kis üzeneteket hagyott... szóval mint valami frissen összeköltözött pár, de én ekkor már undorodtam, kidobáltam a cetlijeit, sokszor olvasatlanul. Kedvesen beszélt velem VÉGRE, engem meg a hányinger kerülgetett, mert tudtam, annyi a célja, hogy a házasság egyben maradjon, és ha beadom a derekam, akkor minden vissza fog állni. Nem engedtem. Na, akkor dühös lett. Egyszer éjszaka, amikor aludtam, közeledni próbált szexuálisan. Akkor már féltem, és addig csak válogattam az albérletek között, de akkor azonnal beköltöztem az első olcsóba, amit találtam. Annyiban volt más a helyzet, hogy neki több pénze volt a lakásban, mint nekem, így evidens volt, hogy én költözöm. Nem bántam meg. Utána még próbált szívatni, meg pénzügyileg sem jöttem ki jól az egészből, de úgy igazán nem érhetett már el, nem tölthette ki rajtam a feszültségét többé, mint régen. És rájöttem, hogy valójában ezt akarta. Egy boxzsákot, aki hajlandó is annak lenni, és a személyiségem, a kvalitásaim, én magam nem érdekeltem szinte egyáltalán.
Azt tudod tenni, hogy megmondod, hogy NEM AKAROD! Nem kötelező benne maradni, egyoldalúan is felbonthatod a házasságot. Ha nem fogadja el... Ez az ő baja. Kényszeríteni nem tud.
Nem értem, minek húzod be füled-farkad pont most. Nem megy részedről és ez egy jogos érzés. Volt elég éve bizonyítani, nem tette.
Jó hát Kérdező, aki nem hall, az majd koppan, ez nem a te bajod, hanem az övé. Ignoránsnak lenni nem kifizetődő, majd rájön ő is.
Tulajdonképpen ugyanazt csinálja most is - eddig a kapcsolat megjavítását illetően ignorálta az igényeid, most a válást ignorálja. Igazi struccpolitikus.
Szerintem ezzel is bizonyítja, hogy jól döntöttél, mert nem tartja tiszteletben a döntésed.
30n
Így már értem.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!