Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, randiznatok olyan pasassal, akinek az asztrofizika a kedvenc témája?
Tapasztalat, hogy kizáró ok.
Asztrofizikus vagyok, nekem elhiheted.
"Leptonok és neutrinók a magfizikában vannak, és bár érintkezik az asztrofizikával, maga a próbálkozás röhejesen gyenge."
Lol elég cink beégés xD
Érdekesség, pont tegnap esett meg velem, ha már asztrofizika, akkor legyen egy kis asztronómia is, ha már természettudományok. :D
Szóval pont tegnap este 11 óra körül kutyasétáltatás közben dél felé pillantva láttam meg egy igen fényes égitestet, s kíváncsi voltam, hogy a Marssal, a Jupiterrel, vagy éppen a Szaturnusszal van dolgom.
Mobilon gyorsan rákerestem a csillagászati jelenségnaptárra, hogy melyik naprendszerbéli égitest hol helyezkedik el éppen az égbolton, miközben 20 deka ürüléket is összeszedtem az egészségügyi problémájával küszködő kutyám alól. Szóval igen, a Jupiter volt a bűnös, mert a Szaturnusz sokkal halványabb és sokkal keletebbre helyezkedik el. No, miközben szedem a kutyagumit, kezemben a mobil, azon valami fényes pöttyöket fürkészek, s közben próbálom magam betájolni az égitestek között egy fél zacskó kutyaürülékkel a kezemben, kb. 5-6 huszonéves muskátli velem szemben kajak elkezdett rajtam torkaszakadtából röhögni.
Szerintem a legkevésbé sem voltam nekik szimpatikus, akivel szívesen randiznának, pedig kedvenc érdeklődési köröm közé tartozik a csillagászat. :D
Nem nőként, de
Sajnos az én kockaságom megmaradt a numizmatika-heraldika-vexillológia témakörökben :D
"Leptonok és neutrinók a magfizikában vannak"
Bubuka, nem figyeltél rendesen, mikor a wikipedián okosodtál :D A neutrinók többek közt a csillagok magfúziós folyamataiban keletkeznek (egy héliumatomra jut két neutrinó), de már a világegyetem keletkezésenek korai szakaszában, már rögtön a Planck-idő után is jelen voltak. Nem tudom, szerinted mi tartozik az asztrofizika asztalára, de az univerzum keletkezése és a csillagok működése biztosan ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!