Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ritkább az olyan férfi, aki prekoncepciók nélkül tud állni egy nőhöz, mint az olyan, aki állandóan a biológiai meghatározottságokból adódó különbségekkel jön?
Nem egészen világos mire gondolsz.
Tudsz példákat hozni, hogy tulajdonképpen hogyan is csapódik ez le a gyakorlatban?
Pl. közli, hogy a nőket az érzelmeik irányítják, ezért vezetőnek nem alkalmasak, de ezzel semmi probléma, mert a másokról való gondoskodásban meg jobbak a férfiaknál.
Ezt értem, így világos.
Már csak azt nem értem, hogy a kérdésben szereplő „ritkább” szó alatt mire gondoltál, hogy mitől ritkább? Tehát az ilyen férfi ritkább a nem ilyen férfitől vagy pedig arra, hogy az ilyen férfi ritkább az ilyen női megfelelőjétől.
Szerintem ez főleg annak a kérdése mit látott, miben nevelgetett és milyen szellemi szinten van. Illetve még a kort is ide sorolnám talán.
Vezetőként dolgozom egyébként fiatal nőként a férfiak világában. Az a tapasztalatom, hogy inkábbb az idősebb korosztály közelít előítéletekkel.
Gondolom nem ritkább, mert ehhez elég húgyagyúnak kell lenni.
A példádban egyszerre van alacsonyítóan torzítva a férfi és női elme aspektus különbsége, és egyszerre van ez egy nagyon triviális s független témához rakva. Érted.., a hülyeséges elbagatelizáció ha igaz lenne se lenne összefüggésben azzal, hogy valaki milyen vezető.
Bár ez lehet a naivitásom is, meg hogy én értelmes emberekkel játszom az életet.
Nem, én szeretem az egyenloseget. Múltkor is asszony pakolt be a kocsiba és hát nem rakezdett pár járókelő hogy nézd de bunkó hagyja a nőt pakolni.
Eloiteletesek mintha a nő nem tudna pakolni.
Szerintem úgy általában ritka az olyan ember, aki prekoncepciók nélkül áll a többiekhez. Bármilyen szituációban vagy, csak ránézel valakire, és máris van egy elképzelésed róla, milyen ember, pedig még a hangját se hallottad. Én elég férfias területen dolgozom, ahol kifejezetten a férfias jellemvonások az előnyösek (bár nem vagyok vezető szerencsére), és bizony nekem is vannak prekoncepcióim az új (női) kollégákkal szemben.
Egyébként az ilyesmi teljesen természetes, ahogyan a sztereotípiaképzés is meg minden egyéb általánosításon és egyszerűsítésen alapuló kategorizálás, a kérdés csak az, hogy az ember van-e olyan intelligens, hogy a későbbi tapasztalatok alapján ezeken a prekoncepciókon módosítson, és esetleg átfogalmazza a téziseket, avagy sorra gyártja a kivételeket a fejében, és egyébként megragad ugyanazon a szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!