Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valakin sikerrel segített már szakember, hogy feloldódjanak a gátlásai, és végre tud nyitni, természetesen ismetkedni, akár kezdeményezni?
Szerencséd volt. Amikor én ilyeneket próválok, akkor mindig a fülükben van a fülhallgató vagy nyomkodják a telefonjukat és le se tojnak...
Egy ilyen pozitív áttörés után sikerült átváltozni...? Sajnos sok próba után sem sikerült kikecmeregnem ezekből a csapdákból, még ha türelmes és megértő volt is a partner.
Szerintem esélytelen, hogy egy ilyet normálisan levezényeljek. :( Még a hangom sem bírnám előhozni, annyira távol áll tőlem.
Kommunikációs gyakorlatokon is gondolkodtam - adna-e lökést, ha valahol tanulhatnám, gyakorolhatnám a jó előadói fogásokat. Vagy ez a spontán szituációknál nem ad mankót?
Az igazat megvallva, részben emiatt teszem be én is a fülest. Vonaton ülve nem kellemes átélni a menekükési reflexet, ami jön akkor is (sőt, akkor igazán), ha jók az első benyomások az engem megszólítóról. Inkább már megelőzöm, ha lehet.
„ha nem nyomulsz, mindketten jól érzitek magatokat.”
Ez igaz. És általában ez szokott lenni.
De a gond az, hogy így csak egy cukifiú maradsz akivel jó beszélgetniük, de nem fognak férfiként tekinteni rád, mármint olyan férfiként akivel belemennének a szexbe/párkapcsolatba. Ha nem nyomulsz nem fognak komolyan venni. Tutyimutyi gyávának tartanak majd.
És itt bukok el én is szinte mindig. Nekem az erőszak sosem volt a kenyerem és én sem szoktam nyomulni. Ezért el is vagyok könyvelve félénk visszahúzódó pasinak (holott meg ha bunyó lenne én ugranék elsőként).
Még alkohollal sem kezdeményeztem soha beszélgetést, még a saját nememmel sem (amúgy nő vagyok), csak igyekszem helytállni, ha valaki beszélgetni próbál.
Ezt a határt, vagyis inkább gátat szeretném célba venni, ami nem engedi ki a hangom, nem engedi át a gondolataim, csak blokkol. Ha egyszer képes lennék rá, talán menne többször is, jobban is, és épülhetne valami a tapasztalatokra. Ebben esetleg pszichológus segíthet, pl. eleinte kontrolláltabb, mesterségesebb helyzetekkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!