Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Neked gondot jelentene és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Neked gondot jelentene és szégyellnéd ha a párodnak nem lenne érettségije csak 3 szakmája amit szeretne és amiben dolgozna is?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, van 3 szakmám viszont érettségim nincsen. Lenne egy lehetőségem ami által ki tudnék költözni külföldre (ki is szerettem volna), szerettem volna letenni estin az érettségit de így nem tudom mit tegyek.

Te mit tennél a helyemben? Gáz lenne számodra ha ilyen lenne a párod?

2019. máj. 16. 21:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
66%
nem jelentene gondot ha visszamehetnék az időbe nem jöttem volna egyetemre és a párom is igy gondolja, sokkal ésszerűbb pár szakmát szerezni. Az érettségiről meg mindenki tudja, hogy szart sem ér
2019. máj. 17. 02:14
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az számít, hogyan gondolkodik a másik, logikus, racionális-e, önálló-e és fontos, hogy kritikusan szemlélje a világot, álljon ki magáért, ne legyen manipulálható. Számít az is, hogyan ír helyesen, hogyan fogalmaz, és az a tapasztalatom, hogy ez vagy kialakul általánosban, vagy tökmindegy, mert az egyetemen már nem fog. Sőt, egyre gyengébb képességű és tudásalappal rendelkező emberek kerülnek be az egyetemre és jönnek ki úgy diplomával, hogy az értelmiségi léthez semmi közük nincs, áll ki a kapa a fülükön. Ehhez képest sok olyan fiatallal is találkoztam már, akik nem tanultak tovább, ellenben a választott szakmában magas szintekre eljutottak, elhivatottak benne és igazán minőségi munkát végeznek, miközben életstílusuk sokkal inkább értelmiségi, nyitottak, érdeklődőek, kulturálisan képzettek (színház, hangverseny, kiállítások, szépirodalom, utazás stb.). Ha választani kellene a kettő közül, én az utóbbit választanám és büszke lennék a páromra. Párkapcsolat szempontjából is az a lényeg, hogy szeresse és értse a munkáját, mert úgy a munkája nem nyűg és stressz lesz, hanem ahol "kiélheti" magát, sikerélményt szerez és nyilván így otthon is kiegyensúlyozottabb lesz. Értelmes társ nem a papírjaidat kéri az első randin.
2019. máj. 17. 08:44
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

A párom 12. osztály végén sajnos ott kellett hagyja a sulit, tehát nincs érettségije. Igaz egy szakmája van, de azt szereti és abban dolgozik most is. Egyáltalán nem kisebb emiatt a szememben(nekem megvan a "papír").

Én nem azért szorgalmazom neki az érettségi letételét, mert fuuu különben hülye vagy, hanem mert azzal egy jobb helyekre is felveszik, meg mert emellé lehetett volna egy csodás szakmája(építész), de sosem lenne emiatt kevesebb a szememben.

Ugyanúgy felnézek rá, mert amúgy egy nagyszerű ember

2019. máj. 17. 09:16
 14/14 anonim ***** válasza:
66%
Egyetemistaként mondom, hogy ha mégegyszer választhatnék középiskolát, akkor biztosan szakiskolát választanék. Magában egy érettségivel az égvilágon semmit nem érsz, így inkább legyen 3 szakmád érettségi nélkül, amiből esetleg tudsz válogatni és több lábon állsz, mint egy sz*ros érettségid magában amivel semmilyen értéked sincs a munkaerőpiacon.
2019. máj. 17. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!