Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldön élők! Ti mit tapasztaltok, kint jut elég nő mindenkinek? (férfitöbblet probléma)
Akit nem érint, vagy nem érdekel ez a probléma, annak nem szól ez a kérdés. "Nincs férfitöbblet" jellegű válaszokat inkább ne is írjatok, ha lehet.
Sajnos hazánkat nagyban érinti a férfitöbblet problémája. A társkeresőkön többszörös férfitöbblet van, meg a közéletben is, munkahelyeken, szórakozóhelyeken, az utcán és mindenhol. Ez főleg a fiatal korosztályra jellemző. Olvastam erről egy kutatást, hogy általános jelenség, hogy minél fejlettebb egy ország, annál több a nő, minél fejletlenebb annál több a férfi. Így nem csoda, hogy hazánk a fejletlenek közé sorolható és ennek megfelelően sokkal több férfi él itt.
Akik már kimentek élni fejlettebb országokba, természetesen Nyugat-Európáról beszélek, vagy esetleg Amerikáról, bár oda nem hiszem hogy sokan kijutottak, nekik mi a tapasztalatuk? Ausztriában és attól nyugatra tényleg jobb a helyzet a férfi/nő arányban? Jut rendesen barátnő minden férfinek? Nincs annyi szingli pasi mint itthon?
#10, racionális érvelés, annyit még hozzátennék, hogy területi eloszlás miatt is kialakulhat a szubjektív férfitöbblet érzés.
Olyan vidékeken, ahol inkább mezőgazdasági, vagy nehézipari munkalehetőségek vannak, több a férfi, a nők pedig elmennek pl. a fővárosba/nagyvárosba munkát keresni.
Kérdezőnek is lehet ez a gondja, hogy az ő környékükről elmennek a lányok másfelé a munkalehetőségek miatt. Ebben a külföld sem más.
Pontosan, a területi eloszlás szintén gond.
A skandináv országokban pl a vidék ugyanezzel küzd (gyk. külföld), a jól menő magángazdaságok teljes gépesites mellett alig igényelnek munkaerőt, a fiúk otthon maradnak, átveszik a földet, a lányok meg elmennek a városba mást csinálni.
Hiába lehet jól megélni a földből, ha a magas életszínvonal miatt másból is, így egy átlag nőnek nem vonzó a vidéki élet (ott pl pont a bevándorlás a megoldás, egy átlag lengyel vagy cseh nőnek, de akar még egy görögnek, dèl-olasznak, spanyolnak, portugálnak már nagyon is vonzó az az életszínvonal, kényelmesebb is a gépesített farm, mint otthon a falu, így ők mennek vidékről-vidékre, csak az otthoni falut cseréli egy svédre (sokan idénymunkásként fiatalon mennek egy kis zsebpénzt keresni, nyelvet tanulni, aztán férjet találnak).
Tapasztalataim szerint akinek Magyarországon nem voltak szociális skilljei és otthon se tudott mit kezdeni a nőkkel, az itt se tud velük mit kezdeni és semmit nem változik a helyzete. A nyugati csajok ráadásul nem olyan szolgalelkűek meg önbizalomhiányosak, mint a magyar nők nagy része. A normális emberek meg itt is megtalálják a párjukat, meg otthon is.
Az itt rinyálók amiatt vannak egyedül, mert "férfitöbblet" van, hanem mert rohadnak belülről, ami már három sorotokból is kerül, szóval gondolom élőben még annál is hamarabb.
“Talán ha a harmincas-negyvenes pasik a korosztályukban keresgélnének és megelégednének velük egykorú nőkkel”
Így a negyven felé közeledve kérdezem, hogy miért is kellene “megelégednem” a korosztályom nőivel?
—Hol voltak a korosztályom női a középiskolás éveim alatt?
Egyetemista pasikkal jártak, mert azok mennyire férfiasak voktak
— Hol voltak a korosztályom női az egyetemista éveim alatt?
Dolgozó pasikkak jártak, mert azokhoz lehetett költözni, volt pénzük, kocsijuk
— Hol voltak a korosztályom női mikor pályakezdő voltam?
35-45 éves vezető beosztású kollégákkal, vállalkozókkal hetyegtek, mert az tudta biztosítani nekik az elvárt életszínvonalat.
Most, hogy a korosztályom nőtagjai erősen 40 felé közelednek, sokszor a puttonyban 1-2 válással, 1-2 egyedül nevelt gyerekke, esetleg ketyegő biológiai órával, hirtelen felfedezték, hogy létezem, hogy jó egzisztenciám van, hogy mennyivel jobb apa lehetnék, mint az eddigi pasik, hogy normális vagyok.
És persze ennek a hirtelen jött felfedezésnek valószínűleg semmi köze ahhoz, hogy így 35-40 évesen hirtelen kiesnek azoknak a pasiknak a kegyeiből, akik miatt 2-3 éve még átnéztek rajtam.
Mindig egykorú lányok tetszettek, a barátnőim jó része is 1-2 éven belül volt. De azért érezhetően nem én voltam a nők 99%-nak a célpont, most viszont hirtelen feltűnt a sok kiégett egykor szebb napokat látott parti királynő, hogy randizzunk, és ha nemet mondok, akkor a férfiak a hibásak, mert nem veszik észre a koruk beli nőket.
“sok olyan nő is elvált már negyven évesen, aki az egyetemi csoporttársával, első szerelmével jött össze.”
Azt még elárulod, hogy számukra miért nem parti a többi elvált hasonló férfi? Miért kellene mindenképpen az, aki még nem volt házas, aki nem 1-2 gyerekkel érkezik a kapcsolatba?
Mert a fiatal nőket jellemzően nem azok tudjak megkapni, akik elvált apukák, így az elvált hölgyek közöttük nyugodtan válogathatnak. Ezek a férfiak 1-2 szerencséstől eltekintve nem fiatal csajokkal hajtanak.
Amerikaban elek de nem jarok csajozni mert hazas vagyok.
Szerintem egyszerubb itt part talani.
Magyarorszagon ahol laktam volt 20 kmes korzetben kb 50.000 ember. Itt ahol most lakom van legalabb 300.000 ember 20 kmes korzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!