Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit értetek csúnya alatt?
A csúnya az csúnya. Olyan mint én.
Aki általánosságban taszitja az embereket.
Van egy idealizált kép , amihez a társadalom igazodik.
Ha ráadásul a személyisége is negativ akkor az hatványozódik.
Ha valaki csúnya de rendes jófej, azt kevésbé veszik észre, sokkal elfogadóbbak vele.
Én azt tartom csúnyának, akinek extrém torzak az arc arányai, tehát egymáshoz képest hülyén helyezkedik el a szeme, orra, szája, netán az egész arca durván aszimmetrikus. Sajnálom, ha egyeseket megbántok ezzel, de én az apró, mélyen ülő szemeket is egyértelműen a csúnyasággal asszociálom. Egyébként ezen felsoroltak túlnyomó része a genetikai egészséggel kapcsolatos.
A többi, ami még csúnyává tesz egy embert, az már a testi egészségre vonatkozik (nálam a kopaszodás is ide tartozik), bőr, haj, szem(fehérje) állapota, testfelépítés, illetve az ezzel kapcsolatos defektusok. Ja, ami a testet illeti, ugyanúgy az arányokon van a hangsúly.
Számomra a klasszikus szépség egyik alapvető mércéje a régi korokban elfogadott aránymérés, amit aranymetszésnek hívnak.
Képek linkjei ezzel kapcsolatban:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!