Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet kiszűrni a feminista nőket?
Van a csajoknak egy pàr hobós csoportja, akit nem szívesen làtnék magam mellett.
Esztelen feministàkat meg lehet valahogy különböztetni?
Utolsó, olvassál már.
"Karrierista" ha úgy tetszik, mert soha nem tartatnám el magam és önállóan meg tudok állni a lábamon, egy szakítás/válás után is.
A harmadik hullámú feministákat egyszerűen ostobának tartom, mert ma már elfogadottak azok a dolgok, amilért anno harcoltak, és ezekkel minden jó érzésű férfi is egyet ért. Engem taszít, amikor már ott tartunk, hogy pl egy céges rendezvényen ne legyen nyakbaakasztható kártya, csak mert egyes nők így azt képzeli, hogy a mellüket bámulják a mocskos férfiak. Vagy zokon veszik, ha segítenek kihúzni egy széket, kinyitni egy ajtót, ami egészen eddig puszta udvariasság volt... Én igenis szeretek nőnek lenni.
Nem megyek bele jobban, az újhullámú feminizmus egyszerűen többnyire túltolt eszetlen baromság, és ártalmas is. Nőként írom, nem eltartottként. Nem szenvedek hátrányt egy életterületemen sem, csak mert nő vagyok, minden jogom megvan mindenhez, amihez egy férfinek van. Ne állítsuk, hogy csak az nem feminista, aki otthonmaradó eltartott nő.. Istenem.. Ez is csak egy feminista fejében él így.
# 21: Vannak túltolt ostobaságok, igen. Ugyanakkor messze nem valósult még mindaz, amiért a feminista mozgalmak szót emelnek. Soroljam?
1. Családon belüli erőszak. Áldozatai 99%-ban nők, a mai napig nincs olyan törvény - az Isztambuli egyezményt még mindig nem ratifikálták - ami lehetővé tenné, hogy a bántalmazót távol tartsák az áldozattól.
2. Felmérések szerint a nők naponta kénytelenek elszenvedni szexuális zaklatást, ami néha csak verbális, de sok esetben fizikai is. (Utcán, tömegközlekedés során, stb.) Nem tudom, te hogy vagy vele, de engem bizony már fogdostak buszon vadidegenek, és valahogy nem szeretném, hogy a lányommal is megtehessék...
3. Azonos munkáért azonos bér - nemtől függetlenül. Ez jelenleg a feminista mozgalmak egyik legfontosabb célkitűzése: Nyugat-Európában és Amerikában is! (Szerencsére sok férfi is egyetért és szószólójává vált a mozgalomnak.)
4. Egyenlő karrierlehetőségek. A gazdasági ill. tudományos életben egy nő előmeneteli lehetőségei korlátozottak. Egyrészt mert ha gyereket szül, akkor az kettétöri a karrierjét. Másrészt sok olyan alkalmazott van, akik nem képesek elfogadni, hogy egy nő "parancsol" nekik. Olvastam a minap egy cikket, hogy amikor egy női vezetőt neveztek ki egy kutatóintézet élére, akkor több férfi beosztott (!) azonnal felmondott, mondván: "nehogymár egy nő mondja meg nekik, hogy mit csináljanak...".
Én igenis feministának vallom magam és a fenti célok mozgatnak. Nem, nem tiltakozom, ha valaki kinyitja az ajtót előttem, vagy felsegíti a kabátom, szeretem megélni a női mivoltom, ugyanakkor szeretném, ha a testem nem lenne közkincs, amit random férfiak bárhol és bármikor megtapizhatnak (miközben mindenki elfordítja a fejét), és szeretném, ha az okos, értelmes, ambiciózus lányom olyan karriert futhatna be, amilyenre vágyik, akadályok nélkül.
Ez vállalhatatlan?
21-es vagyok.
Igen, engem az utóbbi éve túltolt ostobaságai utáltatták meg velem a mai kori feminizmust. Erre elég volt, ha másra nem is.
1-2-es pont: szerintem ez nem kizárólag feminista szemlélet, bármelyik jóérzésű férfi így gondolkodik a világ felvilágosult részein. Ráadásul a rendőr is fellép, ha épp jelen van, ergo ez eleve nem megengedett viselkedés.
3: az a baj ezzel, hogy ez meg egy igen összetett kérdés. Utána lehet menni, mi okozza a fizetésbeli különbségeket. Gondolod, hogy van olyan idióta főnök a mai kapitalizmusban, aki csak azért fizet többet egy munkaerőnek, mert az férfi? Nem gondolod, hogy ennyire erővel aki a fillér...ók csak nőket alkalmaznának, mert az kevesebbe kerül?
Másfelől hol van erre bizonyíték? Én úgy látom, hogy manapság mindenki saját maga(!) harcolja ki konkrétan a fizetésemeléseket. Soha nem tapasztaltam olyat, hogy valaki pusztán női mivolta miatt kapott volna kevesebbet. Amennyiben vannak neme között fizetésbelii különbségek és mindenképp ideológiát akarunk gyártani ehhez, akkor maximum az azért van, mert a férfiakra igenis jellemzőbb a karrierépítés. ÉS igenis ők előbb odamennek a főnökhöz és kinyitják a szájukat, hogy fizetésemelés kell. A főnök viszont nem fog a magas albérletárak miatt fizetésemelést adni, hiszen ő ez hol érdekli?- és pont ezért nem fog amiatt sme, ami a lába között van, mert az neki nem termel több profitot önmagában-.
A főnök nem tegyük fel nem ad emelést. Mit teszünk ilyenkor? Munkahelyet váltunk!
Köztudott tény, hogy munkahelyváltásal tudunk leginkább fizetésemelést elérni. Én is ezt csináltam.. Szóval semmi köze ehhez a nemhez, inkább hozzáállásbeli dolog, ami részben jöhet a nemből is: a nők nem ugrálnak annyira, stabilitásra törekszenek, kevesebb arányban karrieristák, mert a családalapítással az kerül előtérbe.
Ez inkább már szociálpszichológiai terület, amit érdemes vizsgálni, semmi köze a nemek diszkriminációjához... Maximum nemek jellegzetes viselkedésbeli különbségéről van szó. SÉ erre mi a megoldás? Változtatni kell a hozzáálláson, ha többet akarsz. Azon túl mit lehetne még tenni?
4. pont: Ezzel az eggyel értek, ez valós probléma, ami megoldásra szorul.
Igazából rendben van nagyrészt amit írsz, nekem az nem tetszik, amikor jelentéktelen és túltolt apróságokon megy a harc, ami csak az elborult agyakban létezik max( pl a rendezvényes nyakbaakasztó), a valódi megoldások és problémák helyett. Amíg az általad írt keretek között van valaki, az egy értelmes szint és nyilván ezzel egyet értek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!