Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Régen nagyszüleink esetleg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Régen nagyszüleink esetleg szüleink korában sokkal hangsúlyosabb volt a személyiség, emberi értékek az ismerkedésnél?

Figyelt kérdés
2019. márc. 16. 12:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Persze ott van a másik nagyapám, aki háromszor is nősült, meg együtt is élt a menyasszonyával, de ő pesti volt és kizárólag középosztálybeli egyetemista nőket vett feleségül burzsuj életfelfogással. Azért az ötvenes-hatvanas években nem ez volt a normális :D
2019. márc. 16. 13:00
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerinted a sok nyöszörgő lúzer pasi mért van egyedül
2019. márc. 16. 13:42
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk érdekesen alakult a nagyszülők házassága.

Egyik nagymamám szerelemből ment férjhez, (rózsaszín csipkés napernyős séta a Városligetben, ott látta meg őt a nagyapm. Nagypapám rajongásig, imádattal beleszeretett, és kölcsönös volt. Mama 18 volt akkor, Papa 19. Gyors házasság, aztán elmúlt hamar a rózsaszín köd, és nagymamámnak borzasztó szar élete volt egész asszonykorában. Nagyapám ivott is, k...vázott is, otthon nem segített semmiben.

Másik nagymamáméknál elrendezett házasság volt: svábhoz, falubelihez, katolikushoz kellett mennie. Én nem tudom, hogyan csinálták, de végig a szeretet, tisztelet jellemezte a házasságukat (amire én emlékszem, tehát Mama 50 éves korától kb., akkor voltam 5 éves). Papa segítőkész volt, ház körül is mindent megcsinált, háztartásban is. Szóval pont ennek a nagymamámnak volt sokkal könnyebb és kényelmesebb élete, az elrendezett házassággal.

Aztán hogy mi a tanulság? Lényegében semmi, ha úgy vesszük, mert ilyen is van, meg olyan is van.

2019. márc. 16. 13:57
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Régen is a szép embereket tartották vonzónak, nyugodj meg. Nem azért volt több "csúnyának" felesége/férje, mert a személyiség annyival többet nyomott volna a latban, hanem mert a "tökmindegy, csak legyen valaki elv" működött.
2019. márc. 16. 14:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk néha beszélgessél velük SZEMÉLYESEN. Ne arra alapozz, hogy veled egykorú szerencsétlenek mit fantáziálnak össze a múltról. Én gyerekként is meg most is leültem velük és kérdezgettem őket a saját életükről meg a rokonságéról is, sőt, néha még a szüleimmel is szóba állok és nem idegenektől kell megismernem a múltat.
2019. márc. 16. 14:11
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha most nem számítana a személyiség, akkor minden önállótlan anyuci pici fiának, féltékenykedőnek lenne felesége. Sokkal jobban számít most a személyiség, mint régen. Akkoriban nem volt egyszerű megszabadulni egy alkoholista agresszív állattól, egyik nagynénémet szó szerint menekítette a család egy ilyen férfitől, és nem ilyen volt eleinte, csak nem volt idő, hogy kiderüljön, hogy bizonyos dolgok miatt ilyenné válhat. Manapság azért rengeteg a szakirodalom az emberi viselkedésről, tulajdonságokról, nárcisztikus emberekről, bántalmazó kapcsolatokról, aki nem teljesen hülye, az tájékozódik, és képes még az elején felismerni a gyanús jeleket, és meg lehet spórolni a válást. Az, hogy a rózsaszín köd időszakában minden szép és jó, nem jelenti azt, hogy évtizedekig úgy is marad, és én csak díjazni tudom, hogy egyre jobban terjed az a felfogás, hogy házasság előtt meg kell ismerni egymást a szürke hétköznapokban is.
2019. márc. 16. 14:25
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze azért nem minden férj ivott és járt bordélyba. A határ az én családomban a nemisziknemkocsmázikdolgoziknemnőzik volt, ha ezt a lécet megugrotta, mindent el kellett neki nézni (a rossz természetét, az erőszakos és önző viselkedését a szexben, ha rossz modora volt stb)
2019. márc. 16. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!