Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Régen nagyszüleink esetleg szüleink korában sokkal hangsúlyosabb volt a személyiség, emberi értékek az ismerkedésnél?
Nálunk érdekesen alakult a nagyszülők házassága.
Egyik nagymamám szerelemből ment férjhez, (rózsaszín csipkés napernyős séta a Városligetben, ott látta meg őt a nagyapm. Nagypapám rajongásig, imádattal beleszeretett, és kölcsönös volt. Mama 18 volt akkor, Papa 19. Gyors házasság, aztán elmúlt hamar a rózsaszín köd, és nagymamámnak borzasztó szar élete volt egész asszonykorában. Nagyapám ivott is, k...vázott is, otthon nem segített semmiben.
Másik nagymamáméknál elrendezett házasság volt: svábhoz, falubelihez, katolikushoz kellett mennie. Én nem tudom, hogyan csinálták, de végig a szeretet, tisztelet jellemezte a házasságukat (amire én emlékszem, tehát Mama 50 éves korától kb., akkor voltam 5 éves). Papa segítőkész volt, ház körül is mindent megcsinált, háztartásban is. Szóval pont ennek a nagymamámnak volt sokkal könnyebb és kényelmesebb élete, az elrendezett házassággal.
Aztán hogy mi a tanulság? Lényegében semmi, ha úgy vesszük, mert ilyen is van, meg olyan is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!