Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A férfiak miért nem tudnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiak miért nem tudnak objektívek lenni?

Figyelt kérdés

Legalábbis a nagyrészük.

Arra gondolok, hogy ha kitesz itt valaki egy kérdést képekkel lányokról, hogy milyennek tartják őket, sokan lecsúnyáznak, leátlagosoznak kifejezetten szép nőket, mert nekik valamiért nem az esetük.

Szóval akit nem tudnak valamiért elképzelni maguk mellé, az automatikusan csúnya.

Holott a szépség nagyon is objektív, csak a vonzalom szubjektív.

Ez a lány egyértelműen szép, mivel szimmetrikus az arca, finom vonásai vannak:

[link]

Elképzelhető ettől függetlenül, hogy 10 véletlenszerűen kiválasztott férfiből 8-nak nem tetszik majd, mert nem az esete, de attól a lány még szép.

Nőként én is látom, ha valaki jóképű, de nem minden jóképű pasi vonzó is számomra. Sőt, számomra a kifejezetten nem jóképűek vonzóak.

Ettől függetlenül tudok objektív lenni, és látom, ki az, aki kifejezetten jól néz ki, és ki az, aki nem, de nagyobb eséllyel az utóbbi fog tetszeni.

Csak hogy legyen férfi példa is:

Határozottan helyes pasi (mondjuk nekem nem tetszik):

[link]

Nem épp tipikusan jóképű (ennek ellenére ő viszont tetszik):

[link]

2019. febr. 27. 09:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
#9: Linkeled? Szeretek osztályozni és megy a zöld. Utálom, hogyha véleményes kérdéseknél lepontozzák az embereket. Az oldalon a %-okkal kapcsolatban figyelembe vehetnék ezt.
2019. febr. 27. 09:28
 12/21 anonim ***** válasza:
78%

"Holott a szépség nagyon is objektív"

Nem, a szépség is szubjektív, vagy maximum "objektivizált". Ha nem lennének emberek, akik szépnek tartanak valamit/valakit, akkor az a dolog nem lenne szép, így logikailag egyértelmű, hogy nem objektív...

2019. febr. 27. 09:37
 13/21 anonim ***** válasza:

Nem mondom, hogy mindenkit szépnek kell tartani és árasztani a bókokat mindenkinek, de azzal teljesen egyetértek veled, hogy gáz az amikor valakit lecsúnyáznak, vagy éreztetik vele, hogy számukra nem vonzó, a képébe törölve ezt még akkor is, ha nem kérdezte. Nem csúnyázok le valakit csak azért, mert nem az esetem, de ha valakit lecsúnyázok azt általában azért, mert ápolatlan, vagy gagyi a stílusa, tényleg rosszul néz ki valamilyen okból.

Viszont az ilyen “pontozz légyszi” kérdésekkel amúgy az a baj, hogy értelmetlen idõt fecsérelnek az emberek azzal, hogy mindenki véleményére kíváncsiak, mintha ez bármit is számítana. Elég életszerūtlen is, amikor mindenkit kérlelek, hogy mondja el a véleményét rólam. A valóságban ez a felnõtt embereket nem érdekli, nem azzal foglalkoznak, hogy másokat pontozzanak maguk körül. Ha valakit vonzónak és szépnek tartanak, azzal ismerkedni fognak, akit meg nem, azzal nem ítélkeznek. Legalábbis gyerekes viselkedés az ilyen, amikor valakinek nincs jobb elfoglaltsága, mint hogy mások “szépségèt” analízálja maga körül.

Szerintem nem a férfiak nem objektívek, hanem az ilyen kérdések gyerekesek. Valamennyire azt is megtudom érteni, amikor valakit piszkálásból csúnyáznak le, azért mert az illetõ annyira egoista, hogy mindenkitõl elvárja, hogy bókolgasson neki és kiakad rajta, ha valaki azt meri mondani, nem szép vagy nem vonzó. Ha a kinézete nemis, de az ilyen viselkedés “csúnyává” teheti, én személyszerint idegesítõnek és értelmetlennek tartom, ha valaki kérdezgeti, hogy szépnek tartom-e, ez mire jó?

Pl. Ismerkedtem olyan önbizalomhiányos alakkal, aki kikezdett velem, de nem úgy tūnt, mintha komoly szándékai lettek volna, közben õt is érdekelte, hogy mit gondolok a kinézetérõl. Olyan èrzésem volt, mintha azért ismerkedne mindenféle lánnyal, hogy kiderítse, hogy õk mit gondolnak róla. Nem értem az ilyen ismerkedésnek a lényegét, ha valakivel te nem akarsz összejönni, akkor nem mindegy, hogy vonzódik-e hozzád vagy sem, mit gondol rólad.

Pláne gyakorin mit akar kezdeni a válaszokkal az, akit annyira érdekel, hogy random, anonim emberek mit gondolnak róla?

2019. febr. 27. 10:06
 14/21 Diavolino44 ***** válasza:
23%

Újabb felesleges kérdés, nem tok mind1, hogy mi alapján tetszik valaki vagy sem. Attól, ha objektíven szépnek tartanám sem lenne az esetem.

Megint egy egófenyezo kérdés, amivel megnyugtatod a lelek ed, hogy te valójában nagyon szép vagy, csak a pasik nem tudnak objektívek lenni. Ülj le lányom egyes!

2019. febr. 27. 10:23
 15/21 A kérdező kommentje:

14, Menj máshová önjelölt pszichológust játszani.

Imádom, mikor egy anonym kérdésből rögtön diagnózist állítanak fel.

Soha nem titulált senki csúnyának, és az ismerkedéssel sem volt soha problémám.

Ettől függetlenenül érdekelhet, lehetek kíváncsi, mi miért van úgy, ahogy mások szerint, ha szerintem meg fordítva van. Erre van az oldal, nem?

2019. febr. 27. 10:29
 16/21 anonim ***** válasza:

#11 ez volt a tegnap. Nagyon tanulságos

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__tarsk..

2019. febr. 27. 10:39
 17/21 anonim ***** válasza:
89%
Ne a gyk-n keress objektivitást, se férfitől, se nőtől. Nagy pénzt mernék rátenni, hogy a gyk-n lévő ÖSSZES férfi/fiú megnyalná mind a húsz ujját, de lehet össze is ragacsozná az alsógatyáját, ha egy olyan csaj, mint akit linkeltél, egyszerűen csak bájosan rámosolyogna, vagy megérintené a karját. Persze jó érzés nekik azt mondani, hogy "csúnya", "nem szép", "nekem nem kellene", mert a többségük jól tudja, ehhez hasonló lány az életben nem fog szóba állni velük, úgyhogy itt most lehet dobálózni a nagy szavakkal. A valóság azonban teljesen más, ne adj az ehhez hasonló válaszokra ezen a fórumon...
2019. febr. 27. 11:02
 18/21 anonim ***** válasza:

#17 Nem állítom, hogy csúnya, sem azt hogy nem szép, valóban az. De valahogy kinöttem abból, hogy idealizáljak valakit interneten, mint valami tinédzser, aki “szép fiúk” posztereivel tömi tele a szobája falát.

Nem ér másokat lecsúnyázni sem, vagy bármilyen formában degradálni, de annak sem látom értelmét, hogy valakit föltétlenül idealizálni kéne, mert ha nem, akkor irigy kutyának vagy beállítva. Lehet, hogy pusztán csak valaki kinötte az ilyen gyerekes rajongó magatartást.

2019. febr. 27. 11:17
 19/21 anonim ***** válasza:
"De gustibus non est disputandum." Ez elég ok???
2019. febr. 27. 11:56
 20/21 anonim ***** válasza:

A szépség megítélése nagyrészt szubjektív. Belinkeltél egy tényleg gyönyörű arcú nőt, akiről objektíven te magad is azt tartod, hogy szép.

De tegyük fel, hogy ő a szomszédod, aki folyamatosan kacérkodik a barátoddal/férjeddel, a munkahelyen riválisok vagytok és ő kapta meg az általad vágyott munkát, hozzá mennek előbb a kollégák is. Na még mindig olyan szép az a nő?:) Érted mire célzok?

2019. febr. 27. 13:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!