Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lehet olyan kevés emberrel normálisan beszélni az elvárásokról? Miért gondolják egyesek, hogy mindenkinek egyformán nehéz a társkeresés?

Figyelt kérdés

Gyakran látom itt és a való életben is, hogy ha a férfiak arról mesélnek, hogy milyen elvárásokat éreznek társkeresés terén, akkor megkapják, hogy igazából más velük a gond. Pl. ha leírják a pasik, hogy gyakran futnak olyanba, hogy a magasságuk, rossz kinézetük, kedvességük, csendességük miatt kosarazzák ki őket, de válaszként megkapják, hogy ezek nem számítanak annyira és más miatt sikertelenek.

Nők is sokszor hivatkoznak arra, hogy a férfiaknak csak a jó kinézet, a műcicák, a vékony csajok a nyerők, de közben náluk egy telt nős kérdésnél is sorban írogatnak a pasik.

Miért nehéz elfogadni sok embernek, hogy ha az élet megannyi területén vannak eltérések a nemek között, a társkeresésben is különböző módon számítanak a dolgok, pl. a kinézet? Miért írják sokan, hogyha egy férfi leírja, hogy a külseje milyen mértékű hátrány a társkeresésben, akkor egy lúzer?

2019. febr. 15. 23:41
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

#20: Nyugi, ez így nem off, teljesen a témába vág. Konkrétumot, saját tapasztalatot írtál.

Ez így érdekes, mert nekem tényleg egy csomó túlsúlyos lány ismerősöm mesélte és mutatta, hogy milyen matchei voltak. Volt telt barátnőm is, akinek a fb adatlapján kint volt, hogy kapcsolatban, mégis kb. 1-2 hetente próbálkoztak nála üzenetben.

Privátban küldhetsz képet, hogy milyeneket raktál fel.

2019. febr. 16. 12:00
 22/33 Diavolino44 ***** válasza:
80%

Az a baj, hogy te DIREKT arra, koncentrálsz, ahol a nők előnyben vannak.

Meg ellentmondás, hogy kihegyezed a Tinder és online ismerkedés = csak a külső számít az ismerkedésben konklúzióra. De előtte meg írod, hogy nem ismerkedsz online. Ez a kettő akkor uti egymást.

Elég ritka, hogy egy no megy oda ismerkedni élőben. Ok csak küldik “jeleket” amikből mi egy kukkkot nem értünk.

Az ismerkedés régebben nem így ment mint most. Volt a lánynak max 10 jelölt akit ismert abból választott egyet azt boldogan éltek amíg meg nem halltak. Van agy pszichológiai jelenség ez az “overflowing choice” amikor annyira sok a választási lehetőség, hogy képtelen az agy dönteni a túl sok opcióval. Ez a baj, a netes ismerkedessel. Mert bár most is úgy van, hogy egy lánynak a környezetében van 10 férfi akiből választhat, de felmegy a netre s lesz hirtelen 100. Ezért egyre népszerűtlenebb ezek az alkalmazások a nők körében.

Igen tudom, hogy golyót kell noveszteni a lábad köze, hogy odamenj élőben. S rengeteg elutasítást kapsz. De nagy lesz a jutalom is.

Csak egy példa. Van két kocka barátom. 1 évig ragtam a fuluket. Húzzatok le valamilyen társastancra, salsa, bachata, akármi! Nagynehezen lementek, pár hét múlva mindkettő becsajozott, az egyik 28 éves szűz srác. Miért? Mert dupla annyi volt a lány mint a fiú.

2019. febr. 16. 12:42
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Ennyit tudsz mondani? A húgom vitatkozott így velem 10 évesen.

Nem lehet komolyan venni, mert hasonlítgatsz. Pedig maga a kérdés jó, nekem sem tetszik, mikor csúnya embereknek azt mondják, a belsőjükkel van baj. Ezzel együtt van, amikor valaki annyira megkeseredik a külseje miatt, hogy "megrohad" belül.

Ezért ezt szétszedni nemekre nekem úgy tűnik, hogy teljesen felesleges és eltereli a figyelmet a lényegről.

2019. febr. 16. 13:12
 24/33 anonim ***** válasza:
46%

"Mert dupla annyi volt a lány mint a fiú"

Ennyike..... Taps....

Konnyebb ellenallas fele kell menni, ha van dating pool es keves a konkurencia, akkor lehetnek sikermorzsak, nem kell masik kontinensre menni...

2019. febr. 16. 14:52
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Én pár fiú ismerősömet hozná példának. Én úgy gondolom a külső fontos tényező de csak abban az esetben meghatározó ha kiemelkedően csúnya valaki.

Az egyik fiú akiről írnék egy 180 cm körüli 150 kilós srác aki bár a húszas évei közepén jár csak már erősen kopaszodik és szörös mint a jeti. Ezt még képes megfejelni egy zárkózott egyedi jellemmel. Imádok vele beszélgetni mert egyedi. Viszont nehezen nyit emberek felé és az átlagtól való eltérése miatt nem is mindenkivel találja meg a közös hangot. Nincs önbizalma se hisz sokat kapott a túlsúlya miatt. Emellett nem tudta befejezni az egyetemet van egy szakmája amiben nem akar dolgozni. Jelenleg Pesten valami telefonos munkát végez de legalább végre elszakadt a szülőktől. Nála a külső meghatározó hisz akkora "hiba" van benne ami a legtöbb embernek már nem fér bele. Nyitott magabiztos jellemmel valószínűleg növelhetné az esélyeit de még ez se adott. Ő ezzel mindel tisztában is van egyébként.

A második srác egy elég sérült kisfiú. Hiába 24 éves messze nem felnőtt. Magas vékony átlagos vagy kicsivel átlag fölötti az arca. Elméletileg jó a külseje de ő nem így látja. Mostmár az öltözködési stílusa se rossz és dolgozik is. Bár még az anyjáékkal él ez ennyi idősen bőven elnézhető. A fő gond hogy teljesen instabil. Ha épp jól van akkor jól el lehet vele lenni ha nem minden ok nélkül támad (szerencsére csak verbálisan). De mellett a gondolkodását tekintve és lelkileg is megragadt valahol tini korban. Akkor se lehetne vele tervezni ha ő maga akarná. De nem is akarja szerinte minden nő k. és fölösleges szenvedni velük. Ő tipikusan az aki nem tudta kezelni hogy el lett utasítva és a mai napig nem érti miért alakult így.

A harmadik egy rokonom. Őt egyrészt akadályozza a magassága. Mindössze 165 cm. De ez a kisebbik gondja. A nagyobbik hogy nem tudja hogyan közeledjen egy nőhöz és alig van emberek között. Most 27 éves és végre elvesztette a szüzességét egy olyan lánnyal akinek udvarol. Csakhogy ez a lány kapcsolatban van. A baráti körének egyik tagja akivel évek óta forr a levegő de soha nem történt semmi. Ez alatt volt több próbálkozása más lányokkal. Volt olyan lány aki határozottan érdeklődött volna de ő olyan lassú víz partot mos típus. Soha nem lépett igazán és a lányok elunták hogy látszólag azt se tudja mit akar. Pedig egy remek jellem. Megbízható nyugodt kedves stb. És ha az ember csak a külső leírásból és a barátai jellemzéséből indul ki akkor arra jut hogy a külseje a gond. Közben meg az hogy tesze-tosza. Az hogy most ezzel a lánnyal alakul a dolog inkább a lány "érdeme" habár nem értek egyet azzal ahogy ezt intézik.

Amit ki akartam hozni a dologból hogy ha egy fiúnak a külseje miatt nincs párja az ritka. Ehhez képest mindenki ezzel takarózik. Szinte mindig van még valami a háttérben és ez a valami jellemzően a magabiztosság illetve annak hiánya ami más fontos személyiség jegyekkel is összefügg.

Azt írod a "szép" pasik nem sírnak hogy nincs nő. Ezek a pasik egyrészt rengeteget vannak társaságban másrészt jellemzően magabiztosak harmadrészt az előző két tulajdonság révén jó a kommunikációs készségük. Ez olyan "Szent háromság" ami majdnem biztos sikert hoz. Ha nem is mindenkinél és nem feltétlenül hosszú távon de rövid kapcsolatok vagy szexpartner keresés esetén nagyon nagy előny.

A másik hogy ha "rendes fiúk akiknek csak a külseje a gond" a baráti jellemzése alapján szuper partnerek is lennének az nem mérvadó. Szinte minden fiú bele fut az "egyszer valakinek milyen jó leszel csak nem nekem" féle lekoptatásba ilyen olyan megfogalmazásban. Ez épp azért van mert bár remek jellem hiányzik az a plusz amitől több lesz mint barát. Hiába remek ember és remek barát valaki ha nem tud semmit elindítani a másikban. Nekem és ahogy az ismerőseimet elnézem még sok nőnek a magabiztosság ez a plusz. Ami általában hozzá a humort kommunikációs készséget nyitottságot stb.

Az a sztereotípia miszerint a nőknek a bmw-s kigyurt gyerek kell/ a menő páwa/ a gazdag cégvezető épp abból fakad hogy a férfiak egy része főleg a sikertelenek nem ismerik fel a magabiztosság fontosságát. Sőt sokan egyenesen tagadják hogy létezne a kisugárzás ami számomra nevetséges hisz minden embernek nemtől függetlenül van. És ez a kisugárzás a kulcs. Legalábbis én így látom. És persze a külső is számít de a legtöbb felnőtt nőnek nem okoz gondot ha a párja külseje átlagos ha mással kiemelkedik. Ha elkàpráztatja és azt az érzetet kelti hogy erre az emberre lehet alapozni.

2019. febr. 16. 15:22
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, én elmondanám neked, hogy elvált, kissé túlsúlyos anyukaként miért utasítom vissza azokat is akiken amúgy látszik, hogy rendesek és komoly kapcsolatot keresnek: mert bizonyos mennyiségű beszélgetés után kiderül, hogy nem illünk össze. Ennyi a titok. Nem szebbre, gazdagabbra, magasabbra vágyom (ilyen kritériumoknak megfeleltek amúgy, helyesek is voltak meg minden) hanem szerelemre. Amit nem lehet erőltetni, vagy csak azért érezni, mert valaki papíron megfelel. Én csak olyannal akarok kapcsolatot, akivel passzolunk, akibe szerelmes tudok lenni. Ha nem lesz ilyen, akkor egyedül maradok. Igen, néha fogok nyafogni, hogy nem találok normális pasit, de valójában pontosan tudom, hogy azért, mert nem vagyok hajlandó kompromisszumot kötni: olyan kell akivel összeillünk, akivel örömmel várom a következő találkozást. Mással ugyanis nem éri meg kapcsolatban lenni. Vagyis nem az én elvárásaim óriásiak (általában a korban hozzám illő aputestű férfiak jönnek be)hanem tűt keresek a szénakazalban. Mint ahogy sokan mások is.
2019. febr. 16. 19:09
 27/33 anonim ***** válasza:
0%

Magabiztossag, onbizalom, kisugarzas....

Ezekkel a klisekkel sokan dobaloznak, de definialni nem tudjak. Nem tudjak a megletet illetve a hianyat meghatarozni.

Kisugarzas... Elektromagneses? Betabomlas? Milyen tartomanyban? Esetleg novelni kellene a C14-es izotopot a szervezetemben? Vagy igyak nehezvizet? Vagy szedjem ki a fustjelzobol az Americium 241-et es azt ragcsaljam?

Az, hogy baratkent tekint rad a csaj, meg azt mondja, biztos jo leszel valakinek, azert van, mert nem vagy szamara szexualisan vonzo. Magyarul nem tartozol bele a felso 20%-ba.

Olyan kozegbe kell menni, ahol keves a konkurencia, es a rendelkezesre allo dating pool felso 20%-ba tartozol :)

2019. febr. 17. 02:15
 28/33 anonim ***** válasza:

#22 “de fel megy a netre s lesz hirtelen 100.”

Ne viccelj, az alkalmazásokon sincs mindenkinek 100 udvarlója, mert holmi lájkolgatás, meg unalomból “szia, mizu?” beköszönés egyáltalán nem minősül annak. Azt nem tudom, hogy te mire gondolsz, de ha manapság is egy lány összeszámolná azt, hogy hány férfi érdeklődik iránta, akkor nem számolna bele minden random netes üzenetezőt, csak szokat akik komolyan vehetőbbek, ennek a száma talán sokkal kevesebb így átlagba.

2019. febr. 17. 23:34
 29/33 anonim ***** válasza:
azokat*
2019. febr. 17. 23:35
 30/33 A kérdező kommentje:

#22: "Az a baj, hogy te DIREKT arra, koncentrálsz, ahol a nők előnyben vannak."

Ezzel mi a baj? Ha a nők előnyeit látom valamiben vagy épp a férfiakét, akkor attól még nyugodtan lehet hozni a másik nem előnyeit. Ezt még nem igazán hozta senki sem.

"Meg ellentmondás, hogy kihegyezed a Tinder és online ismerkedés = csak a külső számít az ismerkedésben konklúzióra. De előtte meg írod, hogy nem ismerkedsz online. Ez a kettő akkor uti egymást."

A tinderes dologgal mi a baj? Az egy app, számszerűsíthető, mérhető. Az nem mérhető, hogy bemondás alapján sokan ignorálnak olyat, ami épp számukra kényelmetlen.

Miért ütné a kettő egymást? Azt írtam, hogy nem ismerkedem a neten direkt. Ettől függetlenül közösségi oldalakon én is ismerkedem. Van, hogy haverkodok, van, hogy több lesz. Plusz vannak ismerőseim, akik tindereznek.

Ez az overflowing choice dolog érdekesen hangzik, utánaolvasok! Köszi!

Nekem is próbálkoztak ismerőseim, pont hasonló tanács miatt táncra járással, de sorozatosan a "legyünk csak barátok" dologba futottak bele. Ettől függetlenül szerintem is érdemes ott próbálkozni annak, akinek máshol nem megy.

#23: Ha a húgod vitatkozott veled úgy, hogy összefüggésekben beszélt és nem csak egy félmondatos választ vágott oda, akkor a húgod vitakultúrája szerencsére lenyomta a tied.

Szerinted mi a lényeg?

#24: Ez így okés, de sokan mondják, hogy a nők inkább maradnak akár több évre is egyedül, minthogy kevesebbe beérjék. Azzal mi a helyzet?

#25: Amiket leírtál a srácokról, mind olyan dolgok, amik valószínűleg a negatív külsejük miatt alakultak eleve ki, szóval így visszalehet térni a kinézetre. Amit a "szép" srácokról írtál előnyökként, azok pedig olyanok, amik a pozitív külsejüknek is köszönhetően alakultak ki. Pl. társasági ember könnyebben lesz az, akinek eleve jó a megjelenése.

Amilyen negatív tulajdonságokat leírtál, szerinted ugyanakkora hátrányok lennének jó kinézettel is?

Amiket leírtál, hogy jó kommunikáció, magabiztosság és hasonlók, miért gondolod őket akkora plusznak? Miért vannak olyan emberek, akiknél ez rendben van, de mégsem kellenek másoknak? Ha ők nem foghatják a külsejükre, akkor ki foghatja? Kicsit úgy érzem, hogy a "külső hibáztatása csak kifogás" egy olyan érv, amit mintha mindenre rálehetne húzni, helyzettől és társadalomtól függetlenül.

A bmw-s kigyúrt gyerekes sztereotípiát pont ugyanannyi sikeres férfitől hallani, mint sikertelentől. Ez is érdekes, hogy valamiért a negatív dolgokat lazán ráhúzza a többség a sikertelen férfiakra, akik a külsejüket okolják, de a jó kinézetű, jól szituáltakra nem.

A kisugárzás valamilyen szinten létezik, de szimplán egy gyűjtőfogalom az egyszerű megjelenésre és viselkedésre. Előnytelen külsejű emberekre még senkitől sem hallottam, hogy azt mondták volna, hogy jó a kisugárzásuk. Negatív viselkedésű, de jól kinéző emberekről viszont rengetegszer hallani, hogy jó a kisugárzásuk. Ilyenkor mi a helyzet?

#26: Ezzel így semmi gond, ha adsz esélyt embereknek és a saját rendszered alapján szűrsz. De, amikor jönnek lány barátaim, hogy xy pasi vajon komolyat akar, én közlöm, hogy tuti nem, aztán egymenetes csajok lesznek és sírnak, az más kérdés. Valamilyen szinten hasonló helyzetben vagyok, mint te.

#27: Ezzel nagyrészt egyetértek, a kisugárzás szerintem is sokszor egy kifogás.

#28: Kevesebb, de van. És udvarlók, nem olyanok, akiknél neki kell tepernie.

2019. febr. 18. 01:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!