Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lehet olyan kevés emberrel normálisan beszélni az elvárásokról? Miért gondolják egyesek, hogy mindenkinek egyformán nehéz a társkeresés?

Figyelt kérdés

Gyakran látom itt és a való életben is, hogy ha a férfiak arról mesélnek, hogy milyen elvárásokat éreznek társkeresés terén, akkor megkapják, hogy igazából más velük a gond. Pl. ha leírják a pasik, hogy gyakran futnak olyanba, hogy a magasságuk, rossz kinézetük, kedvességük, csendességük miatt kosarazzák ki őket, de válaszként megkapják, hogy ezek nem számítanak annyira és más miatt sikertelenek.

Nők is sokszor hivatkoznak arra, hogy a férfiaknak csak a jó kinézet, a műcicák, a vékony csajok a nyerők, de közben náluk egy telt nős kérdésnél is sorban írogatnak a pasik.

Miért nehéz elfogadni sok embernek, hogy ha az élet megannyi területén vannak eltérések a nemek között, a társkeresésben is különböző módon számítanak a dolgok, pl. a kinézet? Miért írják sokan, hogyha egy férfi leírja, hogy a külseje milyen mértékű hátrány a társkeresésben, akkor egy lúzer?

2019. febr. 15. 23:41
1 2 3 4
 11/33 Diavolino44 ***** válasza:
59%

Vannak eltérések. De ezek tényleg különbözőek, egyiknek sem egyszerű.

Tálald meg azt amiért jó férfinak lenni társkeresés szempontjából!

- Több vonzó férfi van a 30-40 éves korosztályban mint no. Minél öregebb egy no annál nehezebb, vannak kivételek nyilván. Nekem volt osztálytársnoim, nagy része, gyerek után, “lelakva” belefasulva az életben. Srácokból, van aki felszedett pár kg, de szert jobban néznek ki.

- Egy férfi minden további nélkül ismerkedhet élőben. Egy not ma is megnéznék ezért, ha kezdeményez egy beszélgetést ismerkedési célzattal.

- a kulsonel vannak fontosabb dolgok is, magabiztosság, kommunikációs képesség stb. Ezek fejleszthetőek.

Ne ismerkedj online.

2019. febr. 16. 02:36
 12/33 A kérdező kommentje:

#10: Az igénytelenség érdekes kérdés. Pl. a túlsúly tényleg testi igénytelenség, de a divatos öltözködés hiányát vagy a nem legelőnyösebb hajat is ide sorolnád? Belső terén az igénytelenségre igény van az alapján, hogy minden 5. nőt bántalmaztak már kapcsolaton belül.

Persze, senki sem tökéletes, de ettől függetlenül vannak nagyobb előnyök és hátrányok. Ellenpéldát mindenből lehet találni, de attól még ha valami 1000-ből 999 emberre igaz, akkor az egy általános jelenség. 1 ellenpélda nem cáfolja meg egy általános jelenség létezését.

Sokan írták már sok helyen az oldalon, hogy először mindenki a kinézetére fogja a sikertelenségét. Miért gondoljátok, hogy utána nem gondolnak az emberek a belső hiányosságokra? Egy csomó felhasználó írta már, hogy a külsején kívül a belsején is próbált változtatni. Sokszor jönnek olyan kérdések is, hogy viselkedjenek, hogy sikeresebbek legyenek a társkeresésbe. Ilyen téren miért ignoráljátok sorozatosan ezeket az embereket?

Jó, hogy a tindert felhoztad. Sok pasi ismerősöm panaszkodik, hogy kb. havonta 1 vagy kevesebb matchet hoznak össze. Közülük többen is átlagosan néznek ki, akiknek pl. régebben jóval könnyebben sikerült párt találniuk. Velük szemben túlsúlyos (100 kg körüli) nő ismerőseim 1-2 nap alatt hoznak össze 100 matchet. Ha a matchek többsége is csak szexet akar, még mindig jóval több komolyról beszélünk, mint havi 1.

#11: Az életkorra való kinézet érdekes téma, bőven megérne egy külön kérdést. A férfiak egy részére tényleg jellemzőbb, hogy megemberesednek. Nőknél sokan mondják, hogy lelakottak lesznek, de még így sem látni azt, hogy ne lennének jelentkezők.

Nő is ugyanúgy ismerkedhet élőben. Egyetemi kocsmázásokkor és hasonlókkor rengetegszer láttam, hogy nők kezdeményeztek férfiaknál és senki sem lepődött meg.

A magabiztosság felülírja a külsőt?

Online direkt nem szoktam ismerkedni (nem társkeresőzök). Ha valakit érdekel, a sztori szempontjából leírhatom a saját sztorimat is.

---

Furcsa, hogy eddig minden válaszoló azt írta, hogy a külső nem jelent olyan mértékű hátrányt, mint amekkorának gondolják az érintettek, de senki sem írta, hogy ő maga ilyen helyzetben lenne vagy járt volna olyannal, amilyen emberekről a kérdésben írtam.

Az is érdekes, hogy amíg a tinder és netes társkeresők azt mutatják, hogy a külső igenis nagyon számít, szinte mindenki a sikertelenek személyiségében gondol hibára. Alacsonyabb férfi-magasabb nő párost is elég ritkán látni.

Nem érzitek ellentmondásosnak ezeket a dolgokat?

2019. febr. 16. 05:26
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Bennem sok évvel ezelőtt fel sem merült, hogy gond lehetne társat találni. Rendszeresen találkoztam új emberekkel, és ezért óhatatlanul öszeismerkedtem olyan nőkkel is, akikkel egy hullámhosszon voltunk, amiből aztán vagy lett valami hosszabb távú, vagy nem. Minden esetre nem volt olyan döntés, hogy akkor ez most egy társkeresés, és a másik megfelel-e valamilyen elvárásoknak.

Ezzel szemben, ha most nekiállnék társat keresni, akkor már nekem is meg kellene fogalmaznom egy elvárás listát, ami alapján garantáltan nem találnám meg azt a nőt aki érdekel, merthogy egy ilyen kicsit kínosan döcögős első randikon senki nem tudja magát adni,stb.

A társkeresés szerintem ezért nehéz.

Viszont, ha mindenkire ráírsz, mindenkivel találkozol, és egyszerűen csak ismerkedni akarsz, tehát egyáltalán nincsenek elvárásaid, akkor könnyen kialakulnak kapcsolataid. Csak az van, hogy aki tényleg társat keres, az nem így áll hozzá, hanem helyette a frusztrálóbb utat választja, és aztán frusztrált lesz, és panaszkodik, hogy a többi ember felületes, stb.

2019. febr. 16. 08:05
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Mi ez a töménytelen rizsa? Ráadásul már mindet kitárgyaltuk 100x. Kérdező, te csak most találtál rá az oldara igaz? Az összes kérdés már meg van válaszolva, nem kell mindenáron újra feltenni őket.
2019. febr. 16. 08:27
 15/33 anonim ***** válasza:
78%

Amúgy én se értem ezt a folytonos analizálgatást.

Reális elvárásokat kéne megfogalmazni , egyrészt; masrészt igényesen odatenni magad, harmadrészt pedig igazodni a másikhoz ( amennyiben szimpi, persze).

Ez a “ nagy” titok.

2019. febr. 16. 08:33
 16/33 anonim ***** válasza:
23%

Az a baj, hogy a nyugati orszagokban a fiatalabb korosztalyban a ferfiak sokkal felulreprezentaltabbak demografiailag, mint a nok.

Sok az eszkimo, keves a foka. Ezert kapnak a fokalanyok is 100 matchet naponta.

184cm, 80kg vagyok, 35 eves, feher boru, szoke, zold szemu. Budapesten en is 1-2 matchet kapok havonta, ha atallitom a location-t Banyuwangi-ra, es olyan kepeket rakok fel, amik ott keszultek rolam regebben, es a description-t leforditom kroyo javai nyelvre, heti 80 match atlag... Harmada huszoneves ABG csaj...

2019. febr. 16. 09:27
 17/33 anonim ***** válasza:

Tovabb boncolgatva a temat....

Elvalt malaj szepasszony parkapcsolatot keres...

50000 ringgitet fizet egy evre a jeloltnek... Ez 3 millio huf :)

Tegnapi cikk, lescreenshotoltam... Ha akarjatok leforditom az elvarasokat :)

[link]

2019. febr. 16. 11:09
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom ezt a kérdést komolyan venni, amíg ilyen nembeli különbségeket nyomatsz. Így vicc az egész.
2019. febr. 16. 11:29
 19/33 A kérdező kommentje:

#13: Szép és jó, amit leírtál, de nem igazán értem, hogy kapcsolódik a kérdéshez. Olyan ismerőseimről is szó van, akiknek egyáltalán nincsenek nagy elvárásaik és már az ismerkedés elején sem kapnak lehetőséget.

#14: A kérdések többsége újra és újra felkerül. Ilyet még nem láttam, de ha láttál, nyugodtan belinkelheted, megköszönöm!

(Bár, ahogy látom, a többség próbálja másfelé terelni a témát.)

#15: Nálam ezek megtörténtek. A reális elvárások és odatétel alapján akkor mégiscsak vannak különbségek?

Az analizálás meg tök jó dolog.

#16: Erről így fogalmam sincs, nem vagyok tisztában demográfiai adatokkal távoli országokkal kapcsolatban. Itthon nem látok nagy különbséget.

#18: Nem tudom a válaszod komolyan venni, amíg egy összeszedett gondolatot sem tudsz leírni vele kapcsolatban. Így vicc az egész.

2019. febr. 16. 11:41
 20/33 anonim ***** válasza:
Offolok, bocsi. Van párkapcdolatom, nem tinderen hoztam össze, de fenn voltam másfêl hónapig 10-ből 7, 8 embert jobbra húztam (az a trtszikes rész ugye?), csaka kigyúrt szépfiúkat, nyíltan szexet akarókat, kép nélkülieket balra. Ennyi idő alatt kb 10 matchem volt, kb 4 üzenetem, abból egy emberrel beszéltem többet, a másik három szexet akartak. Igen, túlsúlyos vagyok (90 kg), ez nem volt meglepő. De akkor más 100 kgosoknak hogy lehetett ilyen hamar 100 matche??? Ennyire azért nem vagyok csúnya. (Vagy ezek szerint mégis xd)
2019. febr. 16. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!