Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Férfi létemre háziasszony?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfi létemre háziasszony?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok, egyedül élek, van egy lakásom, meg egy macskám.

Kb középsulis korom óta, magamra kell főzzek és mindent csináljak, mert anyum sokat dolgozott. Nincs is ezzel semmi baj, hozzászoktam, akkor rosszul esett, hogy mindent magamra kell csináljak, de mára beláttam, hogy nem is történhetett volna jobban - vagy mégis? Mert azóta egy lányt sem találtam, aki ne lett volna annyira tesze-tosza, hogy egy rántottát sem képes megcsinálni. Persze tudom, a mai felvilágosult világban, ahol mindenki egyenlő, mindenkinek ugyanolyan joga van mindenhez(vagy mégse?), kikérik maguknak a lányok, hogy ők bejárónők legyenek.

A kapcsolataim során nem is ezt vártam el. De nehogy már még segítséggel se legyen képes egyik se ellátni saját magát?! Lehet Én vagyok a hülye, de akivel eddig ismerkedtem, egyik sem tudott főzni, a mosógépet anyu majd bekapcsolja, ha nincs kaja, hát aznap nem eszek, ha mocsok van hát mocsok van. Ez normális?

Múltkor is telóztam egy csajjal, ismerkedési fázis, mondom, hogy épp tarja sül a sütőben hagymás krumpli ágyon. Válasz? Úúristen te tudsz főzni/sütni? Én nem tudok.

Mondom, szerinted éhen halok majd, ha nem rakják el a táplálékot vagy mi? De előző barátnőkből is kiindulva, még egy unclebenst sem tudtak megcsinálni, pedig az se egy nagy dolog. Ha én elmentem előbb dolgozni , ő meg később egyetemre, ágyat bevetni? Semmi. Szennyest megnézni, hogy lehet-e már mosni? Semmi. Pedig milliószor kértem, egyszerűen mindegyiknek az volt a válasza, ők így nevelkedtek, ehhez szoktak hozzá. Persze én szerintem ez hatalmas hazugság, nem egy ördögtől való dolog a főzés, sem az , hogy elpakoljunk magunk után, vagy elmosogassunk és ne napokig kerülgessük a mosatlan edényeket a mosógatótálcába beba***a..

Most komolyan, ez csak szerintem gáz, vagy nekem vannak irreálisan nagy elvárásaim? Mi lesz, ha gyerekünk lesz, apa főz, most takarít, amíg anya fécbukozik? Mert őt nem így nevelték. Ha éhes, hát mindegy, ha lesz kaja lesz, ha nem akkor éhezik. Ez milyen felfogás? A gyerekünknek se fog majd ennivalót adni, mert nem így nevelték?

Vannak ezek a nagymamás memek, és azon gondolkodom,hogy a mai lányokból soha nem lesznek már olyan nagymamák, hogy elmegyünk a nagyihoz és majd jókat eszünk? Vagy csak engem hoz össze az élet ilyen életrevalótlanokkal?

És még egyszer mondom, semmi olyan extra kérésem nem volt, hogy én akkor este sörözök vagy vakarom a tököm amíg az asszony a teendőket csinálja. Pedig a takarítás sem nagy kunszt, az egész napi tennivaló megvan maximum 10 percből. És nem hétvégén összeadódva minden, addig egy mocsokban élve éhenhalva 4-5 órán keresztül.

És ennyi csalódás után, inkább vagyok egyedül, főzök magamra, rendben tartom a lakást, de legalább bejövök és mindig rend van. Legalább nincs kin idegeskedni, hogy ez meg a sincs elpakolva. Meg nincs az, hogy tényleg úgy érzem, hogy én magam viszem a háztartást egyedül. Mert Én sem lettem nevelve a háziasszony módra( nem is lett volna ideje anyámnak reggel 6-tól este 8 ig mindennap dolgozott) Mégse haltam éhen, mégis közel jeles tanuló voltam. De itt egyszerűen már nem értem mi van a mai lányokkal..

(egy nemrég felrakott kérdés motivált most a soraimat írva)

2019. jan. 24. 14:11
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
0%
Arányaiban mégis sokkal kevesebb a házias nő. Én is ezt tapasztalom. Bezzeg az instagramhoz mindegyik ért!
2019. jan. 24. 15:04
 12/29 anonim ***** válasza:

Én már nem vagyok mai lány, mégsem tudtam főzni 25 éves koromig. "Normál" háziasszony meg 29 évesen lettem, mikor gyerekem lett.

Anyukám a 70-es években volt fiatal, ő sem tudott főzni, míg férjhez nem ment.

A férjem meg 38 évesen tanult meg főzni, mikor elutaztam 1 hónapra. Mégsem kritizálta senki.

2019. jan. 24. 15:25
 13/29 anonim ***** válasza:
57%
Az egy dolog, hogy nem tud főzni. De ha egy parányi akarat sincs benne, hogy megtanulja, vagy kicsit rendet tegyen, az már gáz. Én biztosan elküldeném a helyedben az ilyen nőt. Örök csicskása lennél csak. Amúgy engem is pasim tanított meg főzni, mikor összeköltöztünk. Azóta 5-ször jobban főzök nála.
2019. jan. 24. 15:34
 14/29 anonim ***** válasza:
De édesem akkor miert kislanyokkal kezdesz? Ne akard mar bebeszelni hogy nincs egy normalis ertekrendekkel rendelkezo lany se a te korosztalyodban, mert akkor a szuleink korosztalya kemenyen elcseszett dolgokat. De az is igaz, amig otthon laktam en sem voltam olyan hazias mint most mikor mar a parommal elek egyutt. Mivel nem volt ra - szukseg-. Mellette valtam haziassa, mivel anyuka mellett ertelemszeruen eloszlottak a feladatok. Fozni is fel ev alatt meg tanultam, tehat az elet meghozza a maga kivanalmait. Ha egy onallo felnott lanyra vagysz, olyat “keress” esetleg (innen nezve) aki mar onellato, teljesen! Mert az nem valasz hogy otthon enis besegitek cimu. Ez nem ugyanaz mint full egyedul ellatni onmagat az embernek. Tehat csodat olyanoktol ne varj, akiket otthonrol “szedsz fel”. ;) azert kitartas par ev es a legtobb no is elkoltozik otthonrol a korosztalyodban, vagy kozosen kezdetek el elni es beletanulni - amennyiben lesz olyan akit annyira fogsz szeretni hogy nem azt nezed mi a gaz vele, hanem hagyod hogy beletanuljon... ;) . Ha az en 7 evvel idosebb parom sem lett volna turelmes ma is otthon ulve anyam szoknyajan nem ertenem epp a vilagot. Halas vagyok neki hogy annyira szeret, elviselte a felnotte valasom viszontagsagait. Mert lassuk be, lehetsz akarhany eves, amig otthon laksz - nem lehetsz felnott. Es en is csak 26 evesen koltoztem el. Hat utolag tudom addig en gyerek voltam. ;)
2019. jan. 24. 15:42
 15/29 anonim ***** válasza:

Együtt éltél te ezekkel a lányokkal, vagy csak nálad aludtak egymásután kétszer, és te elvártad volna, hogy berakják a szennyesed a gépbe?

Gondolom nálad fiatalabbakkal kezdesz, nem csoda, hogy egy 20 év körüli lány nem egy konyhatündér. Akinek rossz a viszonya az anyjával, az akkor szokott kiteljesedni, mikor önálló háztartást kezd vinni.

Amúgy én sosem ágyaztam be, nem csak otthon, saját lakásban sem. Mióta gyerek van, azóta figyelek jobban ilyenekre.

Ha nem éltek együtt, csak nálad alszanak hébehóba, akkor ne várj el semmilyen házimunkát, örülj, ha apróságokat felajánlanak maguktól.

2019. jan. 24. 16:01
 16/29 anonim ***** válasza:

Ezeket a nőket hol szeded össze? Valami oka biztos lehet hogy az ellenkezőjét vonzod, hiszem sok lány egyáltalán olyan hogy te tapasztaltad. Én 17 éves korom óta egyedül élek, természetes, hogy ellátom házat. Persze bejárónője én sem leszek senkinek, de magamnak ezzel gondom nincs. Ha másnál vagyok, akkor lehet azért nem teszek sok mindent egyedül mert félek, hogy nem ismerem a házát/szokásait és valamit rosszul fogok csinálni. Na de attól lesülne a bőr a képemről ha még mocskot is hagynék.

A nagymamánál viszont a nagypapi is főzheti a kaját az unokáknak. Nekem apám minden héten annyi kaját pakol fel, hogy még az utcavégi állomásról is autóval kell hazahozzanak. :D

2019. jan. 24. 16:40
 17/29 A kérdező kommentje:

Lehet félreérthető voltam, együtt éltünk.. Vagyis az nekem együttélésnek számít, hogy innen megy suliba, vagy melóba és a szüleihez csak beköszönni jár.

Viszont a nem pakol el maga után, nem mosogat el, meg az, hogy főzzön nekem, ha már itthon maradt, az hol nagy elvárás? Még a főzésről le is tettem, mondtam neki, hogy ha főzöl eszel(miután meguntam fél év után, hogy mindig én, mindig én), ha nem nem. Egyik válaszoló írta, hogy türelmes volt vele a párja, ez volt a szerencséje. Hát nálam türelmesebb, megértőbb ember nem sok van a földön. És azt senki ne mondja meg nekem, hogy a rossz példa miatt, amit a szüleinél látott nem képes önellátó dolgokra.

Magamból kiindulva, még, ha baráthoz/haverhoz megyek át , és eszek, az alap, hogy megkérdezem, hogy elmosogassak-e, nem, hogy még ott hagyjam, jóvanazúgy címszóval.

És amúgy meg nem a légből kapott dolgok ezek, ezeket mind megbeszéltük,hogy mindennap vasárnap ágynemű csere, vagy vasáranp este vagy hétfő reggel kimosni. Aztán, ha ettünk, mosogassunk el, 30 mp kb, míg nincs beleszáradva(persze amúgy folyamat pansazkodott, hogy otthon 1 hétig ott van a mosogatnivaló, és 1 hét után spaklival kell, meg magasnyomásúval kivakarni belőle a témát. És azért is voltam bizakodó, mert mindig ment a térítés, hogy "ha majd együtt lakunk, akkor nálunk nem lesz olyan, mint náluk, mosatlan edény, és nincs kaja, nincs főzve" .. erre tessék. Szavak mögött semmi tettek. Az meg, hogy nem voltam türelmetlen, ott álltam vele és segítettem neki, de ő inkább éhen halt, vagy tologatta, hogy jó majd reggel elmosogatok. Jó majd legközelebb megnézem a mosnivalót. Pedig ezek mind meg voltak beszélve, és helyeselt is, hogy milyen jó tiszta lakásba hazaérni.. Meg, ohgy náluk csak hétvégén megy a mosógép, de akkor éjjel nappal, mert annyi a mosatlan cucc, és miylen gáz, ilyen itt nem lesz. Persze ezután felajánlottam, hogy rendben, nem kell csinálj semmit, de akkor nem is kell hangoztatni mindenkinek,hogy mi együtt lakunk, ha nem veszed ki feleannyiba a részed a dolgokból. De még mindig csak magamból indulok ki, hogy fordított helyzetben, ha én költöztem volna a barátnőmhöz, nem disznósólat csinálok, ha látom, hogy itt rend van és megvan mindennek a rendje.

Én mindig azt mondom, hogy azon lehet segíteni, aki hagyja.

Ehhez egyébként hozzájárult, hogy a barátnői tömték a fejét, hogy ő nem anyuka,hogy ezeket neki kötelessége megcsinálni. Én meg mondtam is, hogy nem egyedül kell, el lehet osztani minden házimunkát, persze az összes barátnője otthon lakott, anyuci csinált mindent utána(vagy épp nem -de akkor ugye az normális), és tömték a fejét. Hát nekem ebből lett elegem, hogy valaki több hónap könyörgés, segítés és pátyolgatás után sem mutat hajlandóságot a változásra. És egyébként a barátnői miatt gondoltam,hogy hát akkor a lányok nagy része ilyen a 20 éves korosztályban.

Ami amúgy valljuk be, nem fiatal már, szerintem, hogy ép ésszel felfogja, hogy az együttlakásnak vannak kötelező dolgai, nem csak a henyélés. Persze ő elvolt ezzel, hogy otthon anyuka ráparancsolt, itt meg hotel. Hülye barátja majd főz mos takarít, amíg ő fécbúkozik. Hát nem.

Haverom csaja pont ugyanez, még egy egyszerű bevásárlást sem tud megcsinálni. Odafigyelni, hogy elfogy a tej liszt cukor akármi, felírni, hogy ez kell?! Semmi.Én nem tudom az ilyen emberek szerintem totál alkalmatlanok az együttélésre. Főleg, hogy nem egy hárpia vagyok, hanem párkapcsolat, társ, barát, szerető, szerelme.. És hát kinek bizonyítson a párja, ha nem a szerelmének, hogy nézd szívem ezt is meg tudom tenni érted.

[link]

Ez a cikk egyébként totál helytálló, mert itt nem a zokni eldobásáról van szó, vagy arról, hogy nem szedi le a szárítóról a ruhát, hanem arról, hogy ez a másiknak számít(főleg, ha a másik - jelenesetben én - leste minden kívánságát, mindent megadott neki - lehet pont ez volt a ba), és neki fél percnyi mosogatás vagy egy pillantás a szennyes kosárra nem ér annyit, hogy ezzel megtisztelje a kérésem, és az együttélésünk alapjait.

2019. jan. 24. 16:53
 18/29 A kérdező kommentje:

Kedves #16-os. Nyilván nem állsz neki falat bontani, meg átalakítani a házat, kérdés nélkül. Viszont itt előre megbeszélt dolgok voltak, ami szerinte is, szerintem is helyesek voltak és alapjai egy normális rendes tiszta lakásnak. És mondom, fordított helyzetben, én mindenben azon lennék, hogy segítsek, ha már odaköltöztem, én költözök oda, nekem kell alkalmazkodnom.

Ha elmész egy hotelbe, ott is vannak házirendek. Nem a hotel fog alkalmazkodni hozzád, hanem te hozzá.

2019. jan. 24. 16:56
 19/29 anonim ***** válasza:
Hát.. Legalább kiírtad magadból...
2019. jan. 24. 17:15
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezek a mai lányok. Bezzeg régen!

Apukám a te korodban már 2 gyerekes apa volt, és a barátai segítségével kertes házat épített a családjának. Te meg iskoláslányokat hajkurászol. Szedd össze magadat, mert le vagy maradva!

2019. jan. 24. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!