Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az ő teste, ő dönt csak?

Figyelt kérdés

Még régebben felmerült a párommal a gyerek kérdés. Az én álláspontom az ,hogyha eljön az ideje akkor közös megbeszélés kéne ,hogy legyen ,hogy mennyi legyen tervben mikor miegymás, tehát abszolút együtt megbeszélt mindenkinek elfogadott.

A nő ezzel szemben azt mondja ,hogy az ő teste ő dönt neki senki ne akarjon semmit megmondani.

Ez normális?

2018. dec. 28. 22:47
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
81%

Csak a gyerekkérdéssel az a baj, hogy ha két ember akar, akkor sem tud kompromisszumot kötni. Nem lehet egy fél gyereket megszülni.

Ugyanazt mondtam, amit te. Nincs értelme úgy kapcsolatot kezdeni, hogy nem tudjuk, mit akar a másik. És ezt nem megbeszélni kell, hanem elmondani. Ha valaki akar gyereket, azt nem megbeszélnie kell velem, hanem közölnie, és én onnan tudom, hogy nem vagyunk egymásnak valók. Ez nem baj, ez így lenne szerintem tökéletes.

Ne vedd sértésnek, de nem szavakon lovaglás az, hogy ha nem tudod kifejezni, amit szeretnél. Többször elolvastam, amiket írtál, nem akarok beléd kötni, szeretném megérteni, amit mondasz. A kérdés alatt kifejtésed úgy hangzik, mintha két ember összejönne, mondjuk 3 évig semmi komolyról nem esne szó köztük, de "eljött az idő", és megkérdezi az egyik a semmiből, hogy "te amúgy akarsz gyereket egyáltalán?"

Igazad van abban is, hogy határozott emberek kellenek, de inkább olyanok, akik gyakorolják az önismeretet. Embertől függ, mi az, amiben hajlandó kompromisszumra, és mi az, amiből nem enged. Ilyenkor csak tudja magáról, hogy bizonyos döntések miatt boldogtalanabbnak érezné magát.

"A jövőben majd tapintatosan megérdeklődöm az ilyen főbb kérdéseket nehogy például olyan emberrel kezdjek mint az utolsó."

Pedig jobb lenne, ha hozzám hasonlókkal találkoznál, mert én megmondom neked, hány óra, és tudnád, hogy tovább kell keresgélni, mert nem illünk össze. Mondom, én első randin örülnék egy ilyen kérdésnek, mert komoly kapcsolatot keresek, és nem akarok olyannal lefeküdni, akivel ilyen fontos kérdésben nem értünk egyet.

Mert milyen lenne az, ha randizol valakivel, megkérdezed, "szeretnél a jövőben gyerekeket?", ő meg azt válaszolná, "ha eljön az ideje, elárulom".

2018. dec. 29. 01:49
 32/50 anonim ***** válasza:
72%

Milyen kompromisszumra gondolsz? Gyerek kérdésben nincs kompromisszum. Az vagy van, vagy nincs.

Egyébként meg igen, az ő teste, ő dönt. De ez rád is igaz. Te is dönthetsz róla, hogy akarsz-e gyereket vagy nem (gumit húzol). Olyan társat kell keresni, aki egy véleményen van veled ebben az igen lényeges témában. Ez a minimum, mert így is ezer dolog közbejöhet.

Pl megbeszéltétek, hogy két-három-x gyereket akartok, de az első terhesség problémás volt, ne adj isten komplikációk voltak szülés közben, szétszakadt lent a nő, fel kellett vágni, később újabb műtéteken kell átesnie, hogy rendbe jöjjön. Ez sajnos nem elképzelhetetlen. Egy ilyen után simán lehet, hogy nem vállal be egy új terhességet. Úgy gondolod jogod lenne ráerőltetni, hogy de igenis szüljön újra, mert úgy volt megbeszélve?

2018. dec. 29. 02:01
 33/50 anonim ***** válasza:
91%

31-nek teljesen igaza van. Nem kell egymást hülyíteni meg arra bazírozni, hogy hátha meggondolja majd magát. Ennek csak az a vége, hogy te pedálozol, mint az állat, a másik meg egy "hálátlan görény", elcseszitek egymással az időtöket, holott, ha világosan elmondjátok mit akartok a másiktól, majd arra juttok, hogy nem passzoltok, már rég a megfelelő emberrel lehetnétek sérülések nélkül.

32/f

2018. dec. 29. 02:19
 34/50 anonim ***** válasza:
64%
Én egyetértek veled. Mi a férjemmel ugyanezt csináltuk, leültünk és megbeszéltük, hogy hány gyereket szeretnénk, örökbe fogadás játszik e, fogyatékos gyerekkel mit tennénk, hol éljünk, hogyan, mi az amiből nem engedünk, mi az amitől tartunk, stb. Szerintem ilyesmikről kell beszélni, akkor is ha "csak az én testem" változik, rá is ugyanúgy hatással lesz.
2018. dec. 29. 02:36
 35/50 anonim ***** válasza:
20%

Az lehet, hogy az ő teste, de a te életed is, a te fizetésed, a te hozzájárulásod.

Ha ilyen felfogással van a barátnőd, lapát. Önző, egoista tehén.

2018. dec. 29. 06:16
 36/50 anonim ***** válasza:
88%
Aki bizonytalan, azzal nem kezdesz, akármilyen vonzó. Ennyire egyszerű. Én tudom, hogy szeretnék gyereket, de nem biztos, hogy lehet, viszont probléma esetén kész vagyok alternatív megoldásra is. Nem akarok külföldön vagy az ország valamely eldugott sarkában élni, sem tanyán, de nem ragaszkodom a városhoz. Nem vagyok házasság ellen, de nem sietem el, és nem erőltetem, ha valaki nem akar, 3s amúgy jól megvagyunk. Ha valaki ilyen dolgokat nem tud magáról - lehet más álláspontja is, mint nekem -, annak (még) nem való komoly kapcsolat.
2018. dec. 29. 08:32
 37/50 A kérdező kommentje:

32-es

Mint írtam amikor felmerül az erőltetés az már azt jelenti hogy a cél nem közös ami nem elfogadható egy kapcsolatban.

Más az ha valaki kompromisszumkész és más ha ráerőltetsz valamit.

Egyébként ha szereted a másikat ami alap nem akarhatsz neki rosszat, így a válasz egyértelműen nem. :-)

2018. dec. 29. 08:57
 38/50 anonim ***** válasza:
15%
A gyereknek két szülője van, mindkettőjük döntése kell, hogy legyen. Mondjuk ilyen femináci nőtől én nem akarnék gyereket.
2018. dec. 29. 09:02
 39/50 anonim ***** válasza:
31%

Az exed önző és buta.

Önző, mert nem gondol arra, hogy szülőnek lenni nem a 9 hónap terhességéről szól. A gyereknek nem elég egy anya, egyáltalán nem szabadna ennyire lebecsülni a apai szerepet, akik attól, hogy nem ők hordják ki még ugyanolyan fontosak, mint az anya, ezért az ő szavuk is fontos. Ha bármelyik fél nem akarja, akkor ne legyen gyerek.

Buta, mert ezt a szöveget valószínűleg hallotta valahol, és rögtön magáénak vallja, pedig értelmezni nem volt képes, hogy mikor, miért, milyen körülmények között szokták ezt mondani.

Azt meg nagyon sajnálom, hogy a legtöbb nőnek csak a terhesség meg a babázás jut az eszébe a gyerekvállalásról, nem az, hogy minimum 20 év felelősségvállalás egy ember életéért. Az a kilenc hónap a legkönnyebb ebben a vállalkozásban.

2018. dec. 29. 09:12
 40/50 anonim ***** válasza:
92%

Nem kéne ítélkezni az ex felett, joga van gyereket nem vállalni, és lehet, hogy nem beszélt valamiről, ami miatt érthető lenne ez a döntése azok szemében is, akik erőltetik a gyerekvállalást. Ezek viszont nem változtatnak azon a dolgon, hogy az ilyen dolgokat az elején tisztázni kell, és két ember közös egyetértése kell hozzá, és nem szabad egyik felet sem győzködni, ha nincs egyezés, hanem el kell köszönni.

Volt egy kollégám, akinek a párjának nem lehet gyereke, így is boldogok, és nem volt belőle probléma, másban élik ki magukat, anyámnak volt egy kolléganője, akinek házasságban derült ki sok próbálkozás után, hogy nem lehet gyereke, őt meg elhagyta a férje emiatt. Nekem is benne van a pakliban, hogy lehet, hogy nem lehet, vagy nehezen fog összejönni, nem reklámozom, mert én nyitott vagyok alternatív megoldásra is, és amúgy is pocsék érzés belegondolni, hogy korombeliek mostanában szülnek első, második, harmadik gyereket, velem meg lehet, hogy kicseszett a természet, nem akarok ezen agyalni, viszont volt már, aki sürgetett, hogy kifutunk az időből, vele közöltem, hogy nálam ez nem játszik, és álljon le, főleg, hogy alig ismertük egymást, és ha neki sürgős, keressen olyat, akinek ez nem probléma. Fel is szívódott. Nem sajnálom.

2018. dec. 29. 09:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!