Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ez segítene rajtatok, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez segítene rajtatok, hogy sikeresebbek legyetek a társkeresésben?

Figyelt kérdés

ha bevezetnék a feltétel nékküli alapjövedelmet Magyarországon is, ahogy a világ már néhány országban vagy régióiban, akkor szerintetek a párkeresést megkönnyítené számotokra valamennyire?

a feltétel nélküli alapjövedelem egy fix havi összeget jelent, amit mindenki megkapna, függetlenül attól, hogy van-e állása vagy nincs, rászoruló-e vagy sem, tehát demokratikusan mindenki kapna havonta egy összeget.

emellett dolgozhattok az állásotokban (és akkor kapnátok a fizetést onnan is), de dönthettek úgyis, hogy tanultok, utazgattok, bármi.

azoban az országokban, ahol ezzel kísérleteznek és időszakosan bevezették, havi kb. 300 000 Ft-nak(háromszázezer forintnak) megfelelő összeget utalnak.

a leggyakoribb, hogy emelett az emberek nem adják fel a már meglévő munkahelyüket, de van, aki igen, és kicsit szusszan.

ez nem az ingyenélést propagálja, hanem a mögötte lévő elméleti koncepció az, hogy minden ember alanyi jogon megérdemel egy bizonyos alapösszeget, ami az élet fenntartásához (kaja, rezsi) kell.

1. közületek ki lenne erre vevő, ki örülne, ha Mo.-n is bevezetnék a jövőben?

2. akik most küzdenek a társkereséssel, nektek egy ilyen havi fix összeg miben segítene a pártalálás terén?

mire fordítanátok, mibe fektetnétek be a pénzt, hogy sikeresebbek legyetek az ismerkedés terén?

írjatok kort és hogy férfiak v. nők vagytok.

2018. dec. 1. 00:45
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
55%

Végre egy jó topic! :)

Igen, ezt egy hír kapcsán olvastam ('asszem hávégé), hogy a kizsákmányoló Finnországban (Dexter :P) indítanak állampolgári jogon járó alapjövedelmet. Nem követtem figyelemmel az eseményeket azóta, szóval nem vagyok naprakész. DE tegyük fel itt is lenne!

Én tuti elmennék tanulni a többletpénzből! Tudom, az én hülyeségem, hogy nem képeztem tovább magam és megrekedtem középszinten végzettség tekintetében (emelt hálóinfó), de jobb későn, mint soha elvén mostanság késztetést érzek arra, hogy elmozduljak valamilyen irányba. Mivel már elég régóta a legjobban érdekelt téma nálam a pszichológia (lehet röhögni), ezért meg is néztem jól, hogy milyen féléves díjai vannak a képzésnek.

Ide képzeljetek el egy "okay" meme-t, mert be is ikszeltem a honlapot egyből. Az hagyján, hogy nem lenne fél évente olcsó a történet, de a felvi.hu szerint is ilyen fizura számíthatnék. Persze, azt csinálnám amit TÉNYLEG szeretnék, meg idővel talán kialakulhatna valami praxisféle (bár már indulásból 40 vagyok, 'szal kicsit kétlem).

(Sajna az albérlet költsége lehúzza a havi bevételemet)

felvis statisztika:

[link]

Hát ennél most jobban keresek (210-230 alap nettó, full legálisan, illetve ha belefér órakeretbe plusz meló még becsúszik néha), igaz ahhoz nem kell "rákitszájensz", de na... (24 órás nyugis ügyeleti munka egy adatközpontban, igen vagyonőrködöm)

tl;dr: Szóval nekem jól jönne! Mennék tanulni! :))

bocs ha hosszúra sikeredett! :D

2018. dec. 1. 08:20
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
Ez egy baromság! Kezdjük ott,hogy ocsmány vagyok ezért nincs barátnőm és nem az anyagiak miatt! Kettő,a sok cigány, zsidó,meg a többi mocskos bevándorlót nem fogom eltartani mert büdös nekik a munka!
2018. dec. 1. 08:21
 23/32 A kérdező kommentje:

# 22

de a pártalálás, ismerkedés szempontjából mihez kezdenél az alapjövedelemmel?

2018. dec. 1. 08:22
 24/32 anonim ***** válasza:
14%
Nem. Olyan ronda vagyok, hogy havi szinten minimum milliókat kellene keresnem ahhoz, hogy legyen esélyem nőt szerezni.
2018. dec. 1. 08:28
 25/32 anonim ***** válasza:
23%

24: Pártalálás és keresés szempontjából még mindég indifferens az anyagi helyzet (valamilyen szinten*), hisz beülni meghívni a hölgyeményt kávéra, sütire nem jár nagyon anyagi áldozattal, SZVSZ.

Én úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy nálam az anyagi dolgok nagyon alacsony prioritással bírnak a párkeresésben. A minimum feltétel nálam, hogy el tudja tartani magát egy olyan szinten, ahol nem szorul másnak a segítségére (like me).

Természetesen a továbbiakban azért számít valamennyire, hisz ha meg szeretnéd hívni egy normálisabb étterembe a későbbiekben, vagy elmentek szórakozni közösen, azért nem jó, ha az ember ott "púposkodik" xD (ámbátor szívesen főzök, nincs azzal gond! exem is viccesen megjegyezte egy idő után, hogy neki már az lenne a furcsa, ha nem főznék amikor átjön :D)

Kell persze! Egy kis részét dedikáltan félreraknám, hogy ki tudjunk mozdulni a komfortzónánkból! (utazás, színház stb.) :)

2018. dec. 1. 08:53
 26/32 anonim ***** válasza:
Még reggel van, lemaradt szavak... meh :)
2018. dec. 1. 08:57
 27/32 anonim ***** válasza:
0%
Nem segítene rajtuk.
2018. dec. 1. 09:58
 28/32 anonim ***** válasza:
36%

Nekem már magában ez az összeg is segítene, tekintve, hogy előző kapcsolatom is részben az anyagi problémák miatt ment tönkre.

Ezen felül visszaülnék az iskolapadba. Ha elő tudnám teremteni a tandíjat egyetemre, illetve nem kéne munka mellett tanulnom, hanem teljes időm és energiám befektethetném a tanulmányaimba, bizony visszamennék. Ma már úgy vettem észre egy érettségivel bíró férfi nem túl vonzó kilátásokkal bír pártalálásban.

Ott van még a megjelenés, amin bár próbálok javítani csekély keresetemből is, azért a minőségibb ruhadarabokat kénytelen vagyok hanyagolni. Az ápoltságra természetesen most is figyelek, az nem pénzfüggő.

Utoljára a kulturális, szabadidős programokat említeném, ami az ismerkedésben segítene, hisz egy ilyen esemény, főként ha nem havi egy alkalmat akarok biztosítani magamnak, komoly összegeket is felemészthet.

2018. dec. 1. 10:23
 29/32 A kérdező kommentje:

"Utoljára a kulturális, szabadidős programokat említeném, ami az ismerkedésben segítene..."

én ezt megcáfolnám! :)

a kulturális, sport- és szabadidős programokra ne úgy tekints, mint vadászterületekre, ahol muszáj becserkészni a csajt, különben kidibott pénz.

hanem elsősorban önmagad miatt érdemes ezeken a programokon részt venned, és ez hosszabb távon, közvetve is kifejti a jótékoy hatását.

hiszen ha elmész koncertre vagy színházba, akkor növeled a kulturális tőkédet, vagyis az ismereteidet, tudásodat.

később egy-egy beszélgetés alkalmával pozitív benyomást tehetsz egy nőre (vagy bárkire, aki ezt értékeli), ha kiderül, hogy művelt és tájékozott vagy, és megosztod vele az élményeidet, gondolataidat.

ugyanúgy a sport is áttételesen hat, nem biztos, hogy egy konditeremben vagy pályán jön szembe az igazi, de ha edzettebb vagy, egészségesebb, az már a tiéd, ez a humántőke, ami szintén majd előnyökhöz juttathat a párkereséskor.

2018. dec. 1. 11:15
 30/32 A kérdező kommentje:

"Az ápoltságra természetesen most is figyelek, az nem pénzfüggő."

de bizony pénztől is függ!

Angliában például van egy társadalmi réteg, akiknek nem telik sem samponra, sem habfürdőre, sem fogkrémre, sem egyéb ilyen hétköznapi tisztálkodószerekre, vannak, akiknél a víz sincs benn a lakásban, mert nem tudják fizetni a számlát, és egy alapítványtól kapják a tisztálkodószereket, amit Károly herceg védnököl.

ők brit állampolgárok, Angliában születtek, és ennyire szegények is vannak köztük.

bizony a pénzen is múlik!

2018. dec. 1. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!