Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez segítene rajtatok, hogy sikeresebbek legyetek a társkeresésben?
ha bevezetnék a feltétel nékküli alapjövedelmet Magyarországon is, ahogy a világ már néhány országban vagy régióiban, akkor szerintetek a párkeresést megkönnyítené számotokra valamennyire?
a feltétel nélküli alapjövedelem egy fix havi összeget jelent, amit mindenki megkapna, függetlenül attól, hogy van-e állása vagy nincs, rászoruló-e vagy sem, tehát demokratikusan mindenki kapna havonta egy összeget.
emellett dolgozhattok az állásotokban (és akkor kapnátok a fizetést onnan is), de dönthettek úgyis, hogy tanultok, utazgattok, bármi.
azoban az országokban, ahol ezzel kísérleteznek és időszakosan bevezették, havi kb. 300 000 Ft-nak(háromszázezer forintnak) megfelelő összeget utalnak.
a leggyakoribb, hogy emelett az emberek nem adják fel a már meglévő munkahelyüket, de van, aki igen, és kicsit szusszan.
ez nem az ingyenélést propagálja, hanem a mögötte lévő elméleti koncepció az, hogy minden ember alanyi jogon megérdemel egy bizonyos alapösszeget, ami az élet fenntartásához (kaja, rezsi) kell.
1. közületek ki lenne erre vevő, ki örülne, ha Mo.-n is bevezetnék a jövőben?
2. akik most küzdenek a társkereséssel, nektek egy ilyen havi fix összeg miben segítene a pártalálás terén?
mire fordítanátok, mibe fektetnétek be a pénzt, hogy sikeresebbek legyetek az ismerkedés terén?
írjatok kort és hogy férfiak v. nők vagytok.
köszi 32 f., végre egy értelmes hozzászólás.
én külföldiekkel beszélgettem erről, mondok eg gyors példát.
egy egyedülálló nő 2 kamasz gyerekkel, rengeteg kínlódás volt az élet neki, de aztán bekerült 1 évre ebbe a programba, és 1 éven át kapta az alapjövedelmet, mellette 2 munkahelyen dolgozott, egy teljes és egy félállásban, tehát szó sincs arról, h. ingyenélők lennének, akik ebbe részesülnek.
DE, elmondta, hogy lelkileg még sosem volt ilyen kiegyensúlyozott, mert nem kell görcsölnie a pénz miatt.
vett például egy új kannapét, hetente tudtak télen is gyümölcsöt-zöldséget enni, és hát a lelki nyugalom.
az energiák máshová kerülhetnek, új, posztmateriális célok megvalósítására, mint amilyen egy párkapcsolat.
sokszor olvasom itt 3 műszakban dolgozóktól, hogy annyira kimerültek, nincs idejük randikra, sokaknak pénzük sincs elmnenni például egy világsztár koncertjére, ha Bp.-re jön, vagy jobb szórakozóhelyekre, multiplexbe, kiállításokra, színházba, vagy külfölde utazni nyaralni.
márpedig minden ilyen alkalom potenciális lehetőség arra, hogy találkozz valakivel.
hogy ne csak túlélj, vegetálj, hanem tényleg ÉLJ, menjél, szívj magadba új dolgokat, ismerkedj.
én erre gondoltam, mikor ez a kérdés eszembe jutott.
aki azt gonfódolja, a párkapcsolatot nem befolyásolja a pénz, nagyot téved.
tudsz jobban öltözködni, tudsz a külsődért, testi-lelki egészségedért tenni jobban, ettől jobb passzban vagy, az kihat mindenre.
13-as
az csak a magyar társadalomban számít felesleges kiadásnak, hogy kultúrára vagy utazásra költsél, én látom, hogy külföldön ez a mindennapok természetes része, és ez lene a normálos.
egyáltalán nem luxust írtam le.
és nem rudja mindenki megengedni magának! vanak akik az alsóbb osztályokhoz tartoznak, ők a párkeresés terén is durva hátrányokat szenvednek el.
egy underclasshoz tartozó férfi bajosan tud meghívni egy csajt egy multiplexbe, utána egy mekibe, jobban felöltözni vagy hasonlók.
szakadjunk el a középosztálybeli sémáktól, és vegyük észre, hogy vannak, akiknek nem evidencia, ami nekünk igen.
Nem erre gondoltam, amikor felesleges kiadásokra gondoltam, hanem arra, hogy nem kell feltétlen konditerembe menni, más mozgásformával is el lehet érni, hogy fittek legyünk. A ruhatárat sem kell egy nap alatt lecserélni, lehet ezt fokozatosan, csak tudatosan kell vásárolni. Mekibe sem kötelező menni randizni főleg, hogy nem is a legegészségesebb kajákat kapod ott.
Egyetemistaként egyáltalán nem vagyok eleresztve anyagilag, mégis igyekszek mindenből kihozni a maximumot.
Belle
nem kéne kiforgatnod a szavaimat!
egyáltalán nem azt írtam, hogy egy nap alatt lecserélni a ruhatárat!
nem luxusra gondolok!
még csak nem is világmárkás cuccokra gondolok.
de képzeld vannak olyan emberek, akik nem tudnak mindig évszaknak megfelően öltözködni vagy venni egy új valamit, amire szükségük vannak.
a konditerem meg nagyon is jó példa.
mert mi van, ha vki a testmozgás ezen formáját szeretné űzni és urbánus környezetben él, és nem futkározni akar egy parkban?
az alapjövedelem ezt biztosítaná, és ez sem luxus, messze nem az.
ahhoz képest, hogy egyetemista vagy meglepően merev kategóriákban és szellemtelenül gondolkozol erről a társadalmi kérdésről.
"Mekibe sem kötelező menni randizni főleg, hogy nem is a legegészségesebb kajákat kapod ott."
Belle, ez egy példa, képletes valami. Jesszus, ma már bárki járhat egyetemre?
Azt hadd döntse el mindenki, hogy japán étterembe vagy mekibe akar-e menni (ha valaki korábban nem járt, nem hiszem, hogy az egészsége néhány hamburgeren és sült krumplin múlna, ugyanannyi "szemetet" otthon is megeszel, ha nincs pénzed egészségtudatosabb táplálkozásra)... itt a kulcsgondolat, hogy az embernek szabadságába állna eldönteni, hova megy, mert rendelkezne egy alapjövedelemmel, amivel (okosan) sáfárkodhat.
itt a döntési szabadság, és azt azt szolgáló anyagi keret a lényeg.
"De nehéz keresni, hisz ehhez nem elég a netes társkereső, meg kell ismerni az embert."
Azt azért megjegyezném, hogy a kardio ugyan az, mint a futkározol a parkban. A többi gépet meg kiváltod azzal, hogy hogyan hajlító vagy feszíted magad terhelés ellenében. Fekvenyomás helyett ott a fekvőtámasz, ha kevés a súly megpakolsz egy hátizsákot, lehúzás helyett húzóckodás, ott is ott a hátizsák, ha kell több súly, evezéshez ott egy masszív asztal vagy szőnyegporoló, egykezse súly helyett fogsz 2 kannát, a térfogatán belül még finomabban is hangolható, mint a súlytárcsa. Minden gyakorlatra van alternatíva.
Egy kis zacskó mag annyi kalória, mint egy készételkonzerv, cserébe egészségesebb, jobbak a makrói, felvágott helyett lehet tojást enni, abban tényleg fehérje van. A téglakenyér helyett ehetsz krumplit, laktatóbb, táplálóbb és nem x számú összetevő van benne, hanem krumpli. Kajában is annyi feldolgozatlan alternatíva van, mint a szemét és hidd el, nem drágább.
Nekem elég a fizum amúgy nincs hitelem vagy anyagi gondom (voltak olyan idők), de így csináltam ahogy írtam, akkor is, meg most is. Viszont rájöttem egy érdekességre. (183/65 vagyok általában) ha minden nap feldolgozott élelmiszerből megeszek 2300 kcalt (1800 amit a kalkulátor mond nekem minimum), akkor fogyok. Ha csak 1700-2000-et sikerül feldolgozatlanból, akkor meg nő a súlyom (nem vízben vagy zsírban). Mikor rosszul ment a szekér és "kalóriában" fizettek, akkor különösen fontosnak tartottam, hogy jókat egyek, még ha kevesebbet is. Igaz 77 kilóról szakadtam össze és 65 vagyok most, de attól még van a hú mit sportolsz, jól nézel ki, izmos vagy stb, mert munkát és a minőséget Kajában beletettem. Párizsiszsömlével meg májkrémeskenyérrel nem érnének ilyen vádak, hidd el, még ha eleget is eszem minden nap belőlük.
Az alap kérdésre adtam választ és pozitív vagyok annak kapcsán. Addig míg az idehaza nincs, addig mindennek amit akartok, keressétek meg az alternatíváját, mert mindennek van.
32/f
Németország egyes tartományaiban, Finnország egyes régióiban, Indiában is kísérleti projekt, Dél-Koreában, Japánban, Belgiumban, Kanada, USA stb. stb.
de nem szeretném,, ha errefelé terelődne a beszélgetés, nem célom ezt megvitatni, hogy a világon hol van ilyen és mennyire működőképes.
egy egyszerű gondolati kísérlet a kérdésem lényege.
amennyiben lenne feltétel nélküli alapjövedelem Magyarországon, a társkereséshez kapcsolódóan mibe fektetnétek be a pluszpénzt és a felszabaduló, több szabadidőt, illetve energiátokat???
ennyi.
ne osszuk a közgazdaságtani vonalat, koncentráljunk a topic témájára: társkeresési problémák.
ez csak egy feltevés, hasonlóan ahhoz, amikor elgondolkozol azon, mihez kezdenél egy lottó ötössel, csak ennek kicsivel több a reális esélye, és mindenki részesülne benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!