Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lett sokak számára a "diplomás" szitokszó ezen az oldalon, ha társkeresésről van szó?
Szerintem fontos hogy definialjak a vagyott szemely specifikacioit.
En is volt hogy eloritam azt, hogy az allas betoltesehez diplomas ember kell, es nem volt szegyen.
Azok számára lett az, akiket frusztrál, hogy nekik nincs. Mellesleg soha nem késő tanulni.
Hasonló a hasonlót vonzza. A hasonló végzettségű emberek általában jobban megértik egymást. Ezért van sok orvos vagy pedagógus házasság is.
A diploma nem garancia, hogy valaki intelligens, széles látókörű és értelmes ember, viszont a nem diplomások között még nagyobb számban vannak ilyenek.
Ha valaki egy picit utánaolvas tanulmányoknak, hogy a születés mennyire determinálja az ember jövőjét és iskolai végzettségét, akkor ledöbben. Nem tartom igazságosnak egyébként, de attól még tény. Ebben a társadalomban az számít főleg, hogy hová születsz. Ha a gyerek értelmiségi közegben nő fel, akkor nagy valószínűséggel ő is az lesz.
Ezért számít sok diplomásnak, hogy a társai is az legyen. Nekem fontos volt, hogy a leendő gyerekeim kapjanak egy jó apamodellt, példaképet. A férjemnek fontos volt, hogy az anyjuk értelmes dolgokra tanítsa a gyermekeit. (Szókészlet, stílus, meseolvasás stb.) Szerintem ebben semmi szégyellnivaló nincs.
Megkérdezném ezeket az embereket, hogy ők miért nem kezdenek kapcsolatot egy 8 osztályt végzett vagy el sem végzett férfivel/nővel.
"Vagy épp ha nincs kőműves, nincs irodád amiben élvezheted a diplomád és így tovább!! "
Tudod, elobb fog egy epitesz vagy epitomernok nekiallni falazni, mint egy komuves epuletet tervezni.
Mar vartam, mikor jon valaki aki ezt ujfent eloadja.
😃
Hamar eljutottunk idaig.
Na az ilyen mentalitas miatt szoba sem allok nem diplomasokkal.
Egyetemek, akademiak mar i.e. is voltak. A biorobotokat iranyitottak a jobban kepzettek. A piramisok sem ugy epultek, hogy par munkas ad hoc osszeallt.
De persze tudjuk, a szakmunkasok okosabbak, intelligensebbek es muveltebbek is.
Ilyen logikaval naluk mar csak a nyoc altalanost vegzettek a jobbak.
Engem irritál, pedig diplomás vagyok.
Soha az életben nem fogom megérteni, hogy lehet már ez elvárás, kitétel ismerkedésnél.
Nagyjából ugyanolyan arányban vannak művelt, normális, értelmes ismerőseim a diplomások és a szakmunkások közül, és bizony mindkét csoportban vannak éjsötét bugrisok is. Olvasni szórakozásból pedig határozottan többet szoktak a fizikai munkát végző ismerőseim, hisz nekik jó kikapcsolódás munka után egy könyv, a szellemi munkát végzőknek meg már herótjuk van az agytornától, ők jellemzően inkább leülnek valami agyzsibbasztó sorozat elé. (NEM mindenki, csak ez az átlag az ismerőseim körében.)
Én inkább azt tartom jó iránynak, hogy valakit előbb megismerek, és utána döntöm el, hogy érdekel-e, szimpatikus-e.
Szerintem kifejezetten buta dolog "diplomás párt keresni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!