Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ír valaki tömött A4 oldalnak megfelelő terjedelmű ismerkedős első levelet társkeresőn? Kaptatok már ilyet?
Tudod, mi a bajom az ilyen levelekkel?
Egyrészt, ha túl tömött, nem tagolt, mint amit én kaptam, nehezen áttekinthető, emiatt pedig nehezen olvasható (főleg webes felületen). Na most én szeretek olvasni, de még a nagyobb regényeket is tagolják bekezdésekre, nem egy szuszra van 1-1 fejezet. Egy gondolat, egy bekezdés, aztán jöhet a következő.
Másrészt nagyon hamar kifullad a téma, egyből leírsz mindent, aztán oké, én melyikbe kapjak bele? Nem tudok mindenre úgy reagálni, hogy az összefüggő legyen, mert ha mindenhez van hozzáfűznivalód, amihez támpontot adtam, az nem egy téma. Nincs beszélgetés.
Harmadrészt úgy jön le nekem egy ilyen levél, hogy az írója olyan ember, aki megállás nélkül képes beszélni, és nem lehet lelőni, nem hagy szóhoz jutni, talán be tudok kapcsolódni valamihez, de egyből átcsap valami másba, és amihez bekapcsolódtam volna, már nem aktuális, mert rég másról beszél (levél esetén pedig ír).
Postai levelezésnél klassz a hosszabb levél, mert ott nincs ez az interaktivitás, amit az internet ad, leveleztem én is úgy, de ma már az internet lehetőséget ad olyan üzenetváltásra, mint egy személyes vagy telefonos beszélgetés, interneten nincs szükség kisregényre. Nekem fájdult már meg a fülem, mert egy kedves rokon nem bírta abbahagyni a sirámait, én meg nem akartam bunkó lenni, hogy ráteszem a telefont.
Na, és akkor nézd meg most ezt a kommentemet, próbáltam a különböző gondolatokat tagolni. És akkor most képzeld el ugyanezt ömlesztve. Melyiket kényelmesebb olvasni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!