Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összejönnél egy olyan nővel, aki kizárólagosan saját döntésének tekinti az abortuszt?
Olyan eseteket értek ezalatt, amikor a férfi tudomására jut a terhesség, és elhagyja a párját vagy a nő erőszak áldozata lesz és teherbe esik.
Jogosan döntene a nő az abortusz mellett, vagy még így is egyedül kényszerülne felnevelnie a gyereket, akinek legrosszabb esetben nem ismeretes az apja...?
Az abortuszok 99%-a nem ennek a két eseménynek a következménye, de valamiért az abortuszpártiak mindig ezzel jönnek. Na mindegy.
Amúgy mi a konkrét kérdés, kérdező? Vagy ez most megint ilyen vitaindító akar lenni?
Igen, legtöbbnyire a felelősséget akarják elkerülni vagy a nem megfelelő anyagi hátteret.
Mindkettőt valahol meg lehet érteni.
Miért jobb, ha úgy születik meg egy gyermek, hogy az anyja nem akarta őt, csak az állam kényszerítette, hogy megszülje, aztán eldobja?
Ameddig szulni is nekem kell, addig az en dontesem!
Nem is ertem, hogy miert gondoljak a ferfiak, hogy ok donthetnek errol.
A partner elmondhatja a velemenyet, de nekem kell vegigszenvedni a dolgot!
Na lássuk sorban:
"Összejönnél egy olyan nővel, aki kizárólagosan saját döntésének tekinti az abortuszt?"
Kicsit furcsa a kérdés, mert nem úgy kezdenek ismerkedni az emberek, hogy "szia, mit gondolsz arról, hogy kinek van joga az abortuszról dönteni?". Tehát mire ez kiderül, addigra már minimum ismerkednek, de inkább már összejöttek. Innentől pedig szerintem (mint minden fontos dologban) közös döntésnek kellene születnie. Természetesen a nő fogja meghozni a végső döntést, de ha erről nem hajlandó még csak beszélni sem, az annyit jelent, hogy másban sem kíváncsi a férfi véleményére. Ilyen társ pedig a legtöbb férfinek nem kell.
"Olyan eseteket értek ezalatt, amikor a férfi tudomására jut a terhesség, és elhagyja a párját vagy a nő erőszak áldozata lesz és teherbe esik. Jogosan döntene a nő az abortusz mellett, vagy még így is egyedül kényszerülne felnevelnie a gyereket, akinek legrosszabb esetben nem ismeretes az apja...?"
Az ilyen "férfiakat" hadd ne minősítsem. Ez a helyzet viszont már teljesen más. Itt nincs kivel megbeszélni, egyértelmű, hogy a nő egyedül hozza meg a döntést. Bárhogy is dönt, jogosan teszi.
Viszont van egy harmadik lehetőség is: Mi van akkor ha nem szerettek volna gyereket, csak a védekezés ellenére mégis megfogant? Tudjuk, hogy 100%-os biztonság nincs.
#18: "Sajnos 100 százalékos hatékonyságú fogamzásgátló nem létezik, a legkorszerűbb tabletták és hormontartalmú méhen belüli eszközök hatékonysága sem éri el a matematikailag a 100 százalékot, ám az óvszer hatékonysága ilyen szempontból pedig mindig a fenti módszerek hatékonysága alatt marad. Ennek oka a nem megfelelő használat, hiszen csak a valóban jól használt és sérülésmentes óvszer zárja ki biztosan a teherbeesés lehetőségét."
Forrás: [link]
"Ennek oka a nem megfelelő használat, hiszen csak a valóban jól használt és sérülésmentes óvszer zárja ki biztosan a teherbeesés lehetőségét."
Én is ezt mondtam. Ha jól használod biztosan kizárja a teherbeesés lehetőségét. Azt pedig, hogy jól használtad-e, onnan tudod, hogy ellenőrzöd utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!