Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én futok össze állandóan ilyenekkel?
A 20 év körüli, inkább pár évvel fölötte lévő pasi korosztályról van szó. Azt vettem észre, hogy sokan félnek a jövőtől, szinte azt sem tudják eldönteni, mit fognak csinálni 1 hónap múlva, teljesen felkészületlenek az önellátásra. Nem mernek leválni anyuciról, különköltözésre gondolni, stb... Ez még ebben a korosztályban, manapság normálisnak számít? Én lettem túlzottan önállóra nevelve? Számomra ez borzasztó, hogy a korombeliek ennyire nem tudják mit kezdjenek magukkal, halvány elképzeléseik sem nagyon vannak a jövőjükkel kapcsolatban. Aztán ott a másik véglet, akik minden anyagi alap nélkül gyereket vállalnak, felelőtlenül mindenbe belevágnak. Hova lett az átmenet, én keresgélek rossz helyen? Szerintetek ezek a fiatalok mikor lesznek képesek önállóságra?
20/l
Én azért élek otthon mert a beteg anyámat ápolom, és neki segítek vásárolni takarítani... de nyugodtan rúgj belém páros lábbal.
Az meg h ki hogyan vállal gyereket engem nem érdekel. De ahogy én látom kb 2/3 arányban nincs is gyerek kb sehol.
Ha pl 25 éves korodig tanulsz nappalin akkor miből tartod fenn magad? Mert az nem önellátás, hogy anyuci/apuci megtámogat és fizeti helyetted a lakbért+rezsit és még feltölti a számládat is.
Szerintem igenis van átmeneti réteg, ahogy eddig is volt és ezután is lesz.
Ha a saját középiskolás osztályomat nézem akkor alapjába véve sokan vannak akik a húszas éveik közepére, de akár már elején is önellátók voltak családi segítség nélkül.. bár egyikük sem vett részt pl felsőoktatásban. Ezzel szemben van olyan is aki a mának él, de olyan is akad aki a harmadik diplomájáért tanul és 29 évesen otthon él.
Nyugi! 30-as, 40-es emberek között is bőven van ilyen! Maximum nem anyuciról nem tud leválni, hanem a feleségről, elhasznált barátnőről.
Hogy mit tudsz tenni? Hát... türelem, türelem és még több türelem.
a régi társadalmakban erre a jelenségre volt a férfivá avatási rituálé.
vagy a nem túl távoli múltban a kötelező sorkatonaság is ezt a célt szolgálta.
a jelenlegi társadalomban ez nincsen,vagyis nincsen meg a fiatal férfiak gyökeres változással való szembesítése és alkalmazkodásra nevelése.
tehát jól látod,hogy hiányzik valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!