Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A világ rossz irányba halad?
Azt vettem észre, hogy drasztikusan megváltozott a férfi-nő kapcsolata. Még 20 éve sem volt ez ami most jellemző. Szalmaláng kapcsolatok, kirakat kapcsolatok, elvárás hegyek, zéró áldozat hozatal. Szerintetek van összefüggés az emberi felszínesség és az infokommunikációs robbanás között? Naponta több órán keresztül nyomják az emberek arcába (reklámok, plakátok, videók stb) a csodálatos élet lehetőségét, a gyönyörű nőket, a daliás szuper férfiakat. Én azt látom, hogy az emberek önértékelése, és mások megítélése teljesen letért a normális útról. Közönséges átlag embereknek is top full nők és férfiak lettek a standard ideáljai, a társkeresőkön szinte csak és kizárólag a fotók és a paraméterek dominálnak. Egy illúziót kergetnek, hogy ha ma nem is sikerült a főnyeremény, majd holnap biztosan meglesz.
Kapcsolatokon belül is sokkal könnyebb fenntartani a netes kicsapongást, mint megoldani a problémákat. De valahol ez a "Kánaán" csak egy délibáb, mert az emberek már mindenbe kapaszkodnának csak boldogok legyenek. Jellemző ez sajnos már az összes korosztályra.
Az észrevételed helytálló.
A kapcsolatok tényleg értéktelenek, legalább is ahogy hallom ismerősöktől, barátoktól. Rengeteg a szakítás, válás, megcsalják egymást. Lehet a régi időkben is így volt , de mindegy is. Ebben az időben élünk és az észrevételem nekem is az ,hogy mindenkinek nagy az elvárása, és ha úgy van inkább megcsalják egymást vagy szakítanak.
Szerintem a baj ott kezdődött, mikor a mi generációnk (35-50 évesek) szülei elkezdtek sorra elválni, és jöttek a "kemény, öntudatos muterok", akik mosolyogva mondták a szemünkbe, hogy ez nem baj, ez előfordul, mindenkinek jár, hogy boldog legyen, és azért mert valaki hűtlen, és új kapcsolatért eldobta a családot, nem szabad rá haragudni.
És akkor csodálkozunk, hogy a 35-40 évesek többsége azonnal rohan válni, ha épp nem boldog, vagy más is megmozgatta a vágyait a házastársán kívül. A mi gyerekeink meg úgy állnak hozzá az egészhez, hogy csak bacni kell, fűvel-fával, semmi érzelem, csak a pénz és a szex fontos az életben. Se a család, se a gyerekvállalás, se a házasság nem érték, sokkal inkább valami cikis, vaskalapos marhaság.
A világ nem halad rossz irányba, az ember sem változik.
Régen is voltak szalmaláng kapcsolatok, kirakat kapcsolatok (tudnék mesélni a családomból...), elvárás hegyek és nulla áldozathozatal... stb. Annyi a különbség, hogy nem volt internet, közösségi oldalak, de ezek a problémák ugyanúgy megvoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!