Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az oka a ” magányos lélek ” jelenségnek?
Gyerekkoromtól gondot okozott , hogy barátokat szerezzek
Nyitott voltam es kedves , de valahogy mindig mindenen kivultaláltam magam, csoportokon kivul , mintha nem talaltam volna a helyem sehol .
Mindig egyszerre egy baratnöm volt ( nö vagyok ) , es azzal sok idön at talalkoztam . Nincs testverem .
Hozzateszem hogy mentalisan hamar merulök ki , suli utan hazamentem es nem volt eröm es energiam extra aktivitasokra , teljesen kikeszitett a suli . Igy nem jartam kulönórákra sem. Nagyon szerettem aludni es szeretek máig . Szeretek elmélázni , ezoterikus temakon.
Nehezen ertem meg a dolgokat amelyek spontan törtennek , inkabb ilyen nagyobb összefuggésekben gondolkodom.
Emiatt csomó mindenre alkalmatlan vagyok , lassú reflexeim vannak .
Anyam erös nyugtatót kapott mikor terhes volt velem es abortuszt javasoltak , amit ö nem akart vegul
Gondolkodtam hogy ez is lehet , vagy lehet van valamilyen diagnózisom
Hatha valaki magáraismer es hasonló helyzetben van es kapott egy magyarazatot
Úgy érzem megy el mellettem az élet , valahohy en nem a vilagban elek , hanem kivul mindenen , nincsenek kapcsolataim, sok pechem is volt , hazassagom válással vegzödött , es van egy tini lányom.
Es ezenkivul senki es semmi
Az igazsag az, hogy most mar igénylem is a nyugalmat , a csendes merengést , ami szamomra fontos , de nem talalom a magyarazatot , hogy hogyan lehetne ebböl kitörni . Emberek közt lenni nem volt megoldas , soha senkivel nem alakult semmi baratsag ilyen alkalmakkor , es nondjuk azert fontos hogy legyen kemia is hasonlóság valami ami megfogna egy masik emberben .
Nyugodt az eletem , de Ijesztö neha a magany ami körbevesz, amit en sem értek sokszor es azon gondolkodom hogy úgy érzem hogy nem tudnak ezen valtoztatni , ha akarnak sem .
Mit gondoltok?
Voltam kulönbözö közössegekben de nem fogadnak be maguk köze , valahogy nem temazna velem senki es ha en kezdemenyezek se lesz semmi sehol
Kulsöre vonzó nö vagyok , adok magamra
Milyen érdekes. Más kérdések alatt ennyi idő múlva tobzódnak a válaszok... itt, mintha megállt volna a tudomány...
Én sem tudom miért van ez veled. Még ötletem sincs.
Én magam is hasonló típusú/személyiségű ember vagyok mint amit leírtál annak ellenére, hogy szerintem teljesen különböző utat jártunk be eddig. Ezt abból gondolom, hogy én az ellenkező nembe tartozom és a tinédzser lányodból ítélve pár évvel fiatalabb is lehetek. Mégis sok helyen magamra ismertem a leírásodból.
Hogy ennek mi az oka? A gyermekkorodtól elkezdve elég sok minden lehet. Nem vagyok orvos de tudjuk hogy vannak betegségek amik problémás terhesség esetén jelentkezhetnek testi vagy mentális problémák formájában, nem pedig közvetetten a személyiségedre hatottak volna. Persze ha egész életed során testi vagy pszihés betegség volt jelen nálad akkor az hathatott rá de a kérdésedből nem azt szűrtem le, hogy ez lenne a helyzet. A személyiség főleg az embert az élete során ért hatások/ingerek/stb. miatt alakul ki.
Azt írtad, hogy egy kedves és nyitott, vonzó nő vagy, ez a legjobb párosítás amit kaphattál. Csupán amit leírtál nehéz az alapján nem tudom, hogy mi is a gond HA van egyáltalán. Nem tudom, hogy milyennek közösségekben voltál, ott milyen volt, hogyan "éltél" abban a közösségben.
Jó tanács híján inkább csak saját magamról tudok írni. Nem szerettem a nagy baráti köröket, kevés barátom volt de velük szoros volt nem csak felszínes ismertség. Kedveltem őket, szerintem ők is engem de az élet úgy hozta, hogy már nem tudtunk gyakran találkozni ráadásul még távol is költöztünk egymástól. Persze eleinte még találkozgattunk meg interneten is tartottuk a kapcsolatot, de egy idő után ez is abbamaradt, manapság csak születésnapkor és karácsonykor írunk egymásra velük. Mondhatnám azt rájuk, hogy nem kerestem és kirekesztettek, de ha magamba nézek rájövök, hogy én távolodtam el tőlük, én nem kerestem őket. Ha mégis kerestem őket de valamiért nem értek rá akkor úgy gondoltam, hogy biztos kellemetlen számukra a társaságom ezért inkább nem zavartam őket tovább. Most is rájuk írhatnék, de nem teszem mert már rég beszéltünk és nem tudnám, hogy mit is mondjak nekik. Ráadásul az egyedüllétet is könnyen el tudom viselni így nem is kényszerülök rá, hogy felkeressem őket, pedig jó szívvel gondolok arra az időre amikor még gyakran összejöttünk a barátaimmal. Hogy miért keresem az egyedüllétet, miért vagyok gátlásos ennyire még a barátaimmal szemben is, stb., stb., ez nálam mind a gyerekkoromra az akkor és azután ért hatásokra vezethető vissza. És ezek miatt talán nem megfelelően tudok a világra vagy magamra nézni.
Mivel az általad leírtak alapján nem tudok rendes választ írni de hasonló személyiséget vélek felfedezni mint amilyen én is vagyok, ezért írtam le egy kis szeletkét a személyiségemből és a viselkedésemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!