Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Te hogy segítenél egy társfügg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Te hogy segítenél egy társfüggőségben szenvedő ismerősödnek?

Figyelt kérdés
Ha te már kijöttél ilyen állapotból, neked mi segített, mi változtatott meg?

2018. szept. 25. 11:11
 1/7 anonim ***** válasza:
29%

Minden ember társfüggő valahol. Csak van aki jobban kezeli, ha nincs senkije. Én is az volnék, csak mivel sosem volt igazán szerencsém senkinél, így nem erőltetem magam rá senkire se. Pedig jobban érezném magam ha tartozhatnék valakihez aki figyel rám.

Nincs már édesanyám, apámmal szar a kapcsolatom, barátaim sincsenek. Ezért lenne jó egy társ az életben, aki kiállna mellettem.

2018. szept. 25. 11:14
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

1-es, nem vagy tisztában a társfüggőség definíciójával. Nem azt jelenti, hogy jól esik, ha van melletted valaki. Ha ezt jelentené, akkor igazad lenne, a legtöbb ember valóban társfüggő lenne.

Kérdező, ennek a kezelése nem egyszerű folyamat, nem hiszem, hogy szakember nélkül segítséget lehetne nyújtani társfüggőségben szenvedőnek.

2018. szept. 25. 13:23
 3/7 anonim ***** válasza:
elso valaszolo mondja jol.
2018. szept. 25. 15:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Laikusként nem igazán lehet ezen segíteni. Pont azért mert ő FÜGGŐ nem hatnak rá a gyere beszéljük meg egy pohár bor mellet, keres v mi hobbit... érvek.
2018. szept. 25. 15:27
 5/7 anonim ***** válasza:

De a társfüggőség pont hogy az amit írtam: jó, első válasznál nem úgy írtam, hogy a boldogságát mástól várja el.

Társfüggőség = Függeni valakitől. Valakire akarjuk alapozni a boldogságunkat.

2018. szept. 25. 15:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy olyan tapasztalat, ami által eltávolodik az embertől, csalódik a másikban. Sokáig én is nagyon edveltem, ha volt valaki mellettem, ma már elvagyok önmagam is és sokkal jobb így.
2018. szept. 25. 19:08
 7/7 anonim ***** válasza:

1-es és 5-ös:

Baromira leegyszerűsíted a dolgot. Nem csupán ennyit jelent a társfüggőség, hogy mástól várja a boldogságot.

A társfüggő egy kóros alárendeltséget érez a másik ember iránt, attól a személytől függ a hangulata, állapota, önértékelése, gyakorlatilag minden, mert teljesen alárendeli magát az adott személynek. Mivel ez pszichés zavar, ehhez SZAKEMBER kell, nem lehet ész érvekkel meggyőzni az ebben szenvedőt.

2018. szept. 26. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!