Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért hangoztatják a nők,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hangoztatják a nők, hogy az egyenrangú kapcsolat az ideális, amikor szinte mindig tisztán látszik, hogy szuggesztív személyiségű párjuk van, akinek "alárendelődnek"?

Figyelt kérdés

Szerintem az egyenrangú felekről szóló kapcsolat méltatása csak mese habbal. Nem szeretnék dühöt szítani a kérdésemmel, de szeretnék erre magyarázatot találni.

A lényeg, hogy szinte mindig olyan férfiakkal vannak a nők, akik szuggesztív személyiségűek, vagyis a jellemükkel "láthatatlanul", tudat alatt teszik a nőt alárendeltté, de a csattanó most jön: a nőknek ez pont így tetszik. Ezt nem az erőszak mozgatja, hanem a stabilabb, kiforrottabb jellem, amelyik ezáltal irányítani képes a labilisabbat. Igen, tulajdonképpen a "nadrág hordására" akarok kilyukadni, ami - sokan bármennyire is tagadják -, de nagyon is létező dolog a kapcsolatokban. A férfi a kisugárzásával úgy hat a nőre, hogy az "magától" lesz alárendelt, mondhatni "elolvad", "elgyengül" a pasitól. És a szerelmük tökéletesen működik.

Ezt a jól bevált "receptet" látva mégis sok nő tiltakozik, hogy "nem, náluk nem így van, minden döntést együtt hoznak meg", stb. A nagy túrót, azt te csak hiszed. A férfi hozza meg, csak elhiteti veled, hogy te is 50%-ban a részese voltál...

Mi értelme van tagadni ezt az egészet? A női büszkeség miatt van? Ha egyszer ez a bevált recept, akkor fel kell vállalni, hogy ti nők igenis szeretitek, ha a férfi irányít és ennyi. A gyakran érzelmi ingadozást megélő nőknek kell egy stabil pont, aki minden helyzetet kontrollálni tud és sosem veszti el a fejét, mindig higgadt marad. És erre a férfiak képesek, legyünk őszinték.

Szerintetek miért van ez? Miért kell az egyenrangú kapcsolat fontosságát taglalni folyton, ha egyértelműen nem működik a gyakorlatban? Mi a véleményetek erről?

2018. szept. 2. 09:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%

Tudod kérdező én nem akarlak meggyőzni semmiről de olyan nőt találni aki elviseli ezt a fajta egocentrizmust hím sovinizmust és nem sértődik meg azon hogy szerinted alsóbb rendű... nos igen hajrá.

Nem mellesleg az a férfi racionális és higgadt aki véresre veri a feleségét? Vagy amelyik dúvad módra tör zúz otthon? Vagy az a nő emócionálisan túlfűtött álmodozó aki majd orvosként megmenti az életed? Vagy aki kutatóként dolgozik? Vagy azok a nők akik egyedül küzdenek a gyerekeikért és egy fizetésből jól próbálják felnevelni a gyereküket mert apuka teljesen racionálisan úgy döntött másik pna kell neki?

Nem akarlak meggyőzni mert aki elvakult az úgysem látja az észérveket de nem lesz egyszerű dolgod.

2018. szept. 2. 12:15
 12/17 anonim ***** válasza:
47%
Az a jó ha göröngyös az ut, mert néha jó pofára esni és felállni.
2018. szept. 2. 12:21
 13/17 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy lehet abba a hímsovinizmust belekeverni, hogy a nők, ha szerelmesek, automatikusan elfogadják felsőbbrendűnek, vezérnek, útmutatónak a párjukat. Ez beléjük van kódolva. Jó példa, ami manapság nagyon gyakori a fiataloknál, hogy flegma, közönyös, érzelmeket kimutatni képtelen srácok iránt hihetetlen szerelemmel képesek a nők viseltetni, és itt a srácok nagyon is tudatában vannak annak, hogy ők a "főnökök" a kapcsolatban, a földre visszahúzó kezet biztosítják a lánynak, aki pedig majd' elszáll a szerelemtől...

Igen, szerintem egy egyedülálló nő/anyuka mellől is hiányzik az a bizonyos "erős kéz", az erélyes fellépés, a reálisan látni képes férfi. Ha pl. autót akar venni egy nő, akkor az a fő szempont, hogy cuki legyen és csajos, és hiába mondják neki a férfiismerősei, hogy megbízhatatlan, sokat eszik, rosszul tartja az árát, stb.(vagyik próbálják józan döntésre bírni), a nő eldöntötte, hogy neki az a kocsi márpedig kell, mert olyan kis cuki. És számtalan példát lehetne még felhozni, pl. amikor egy pár összeköltözik, és hogy hol legyenek a bútorok, vagy amikor egy nő a munkájába a kelleténél több érzelmet visz(csak mert ez is fel lett hozva az egyik kommentben)...

2018. szept. 2. 17:39
 14/17 anonim ***** válasza:
96%

Szetereotipiakat irogatsz.

No vagyok es nem gond az autoszereles. Kerek, olaj csere stb.

Ha autotveszek akkor emelore tetetem es atnezem az aljat is. Muszaki iskolat vegeztem az egyetemen is muszaki kart.

3 gyereket nevelek egyedul. Evek ota ferfi nelkul rendezem az eletunket. Ha kell villanyt szerelek ha kell csapot.

Ferfi nekem max szexre kell szeretonek semmi masra.

Nekem nem akarjon "eros" kezzel banni velem se a csaladommal.

Szal netto hulyeseg amit irsz.

2018. szept. 2. 18:25
 15/17 A kérdező kommentje:
Miért az agresszió ugrik be elsőre mindenkinek, ha az erő és az erély szavakat használom? Ezen mintha mindenki fennakadna. Persze, hogy így nem jutunk dűlőre...
2018. szept. 2. 19:00
 16/17 anonim ***** válasza:
"hiányzik az a bizonyos "erős kéz", az erélyes fellépés, a reálisan látni képes férfi" - Az oké, de az itt is nyavalygó tejbetökökből ilyen sose lesz.
2018. szept. 2. 19:44
 17/17 anonim ***** válasza:
42%

mert a pasiknál az erő és az erély az pontosan egyenlő az agresszióval...

képtelenek kompromisszumra konszenzusra meg pláne

őnzőek

2018. szept. 3. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!