Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért ennyire nehéz az ismerke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ennyire nehéz az ismerkedés a mai világban?

Figyelt kérdés

A társkeresés soha nem volt egyszerű dolog, de a mai modern világban gyakorlatilag az egyik legnehezebb feladattá vált. Mivel sajnos engem is erősen érint a probléma és ahogy olvasom itt a kommenteket a különféle kérdéseknél meglehetősen sok embernek okoz ez nehézséget, azon gondolkoztam, hogy mi okozhatja a mai társkeresésben a problémát. Szerintem két nagyon erős tényező: a szülői nevelés hiánya és a média. Előbbivel az a gond, hogy egyre inkább azt látom, hogy rengeteg szülőnek nem való gyerek, mert egyszerűen képtelen normálisan felnevelni a csemetéjét. Az nem normális dolog, hogy kisiskolás koráig nevelgetjük, majd utána jön a „na nesze fiam/lányom itt a pénz költsd amire akarod” effektus. Ez különösen a kamaszkorban jelenik meg és ebben a korban fejlődik leginkább az ember személyisége valamilyen irányba. Na már most, ha az adott személy nem kap szeretet, figyelmet, kellő törődést, empátiát akkor ne csodálkozzunk, hogy az ilyen emberek értékrendje felnőtt korukra teljesen el fog degenerálódni. Mert a csupán anyagi támogatás az nem elég. Ebből jön az, hogy mivel a gyerek szeretet hiányos így a korabeli társaitól próbálja megkapni mindezt, akik aztán elviszik többnyire a rossz irányba, rossz példát mutatva. Mert ugye tartozni akarunk valakikhez és általában persze hogy a legalpáribb szabja meg ilyenkor az elvárt normákat – és itt tűnnek el az egyéniségek (tisztelet a kivételeknek, akikből egyre kevesebb van). A másik pedig a média, ahonnan csak a szemét ömlik a nézők/olvasók felé. Persze, hogy ha egy fiatal meglát egy alpári, földbunkó celebet a Tv-ben, akkor azt gondolja – Jé ez bekerült az adásba, ez az ember biztosan ér valamit, ennek megfelelő a viselkedése, én is érni akarok valamit mostantól én is úgy csinálom, mint ő. És hát nem kell ezek után csodálkozni, hogy az emberek nem tudnak ismerkedni – mert a többség nem tud – és csak a szarból-szarba kerülnek, értelmes kapcsolatra nem vágynak mert a különféle hülye műsorokban is azt a példát mutatják nekik, hogy mindenki csalja a másikat és csak az a fontos, hogy megdughasd a másikat valós érzelmek nélkül (emiatt tűnt el az udvariasság, emiatt lett a romantika ciki a fiatalok körében). Csak a hülye példát követik az emberek, mint a birkák ebben a felgyorsult világban és így jönnek létre a rosszabbnál-rosszabb alkalmak, amik teljesen lerombolják az önérzetüket, önbizalmukat és bizalmukat a másik nemmel szemben. Jön az egymásra mutogatás és felmerül bennem, hogy az ilyeneknek a gyerekeiből mi lesz majd a jövőben? Aztán persze akadnak még normálisan gondolkozó, komoly kapcsolatra vágyó emberek, de ezzel az elnyomással szemben, amit ez a folyamat okoz mit tudnak kezdeni? Egymást megtalálniuk meg a „tűt keresünk a szénakazalban” kategória.

Mindez persze saját vélemény, mindenkinek szíve joga másképpen látni a helyzetet.

Ti mit gondoltok miért ennyire nehéz a mai világban a társkeresés?

2018. aug. 24. 10:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%

Bar nem olvastam vegig a picsogast, de nem nehez. Mi a ferjemmel 18 evesen meg tudtunk ismerkedni 330 km tavval, es ment a kapcsolat is.

Elotte is volt hoaszu kapcsolatom, pedig csak egy buszra szalltam fel es jott is az osszeismerkedes.

Nem...nem nehez ismerkedni. Csak inkabb valaki vagy bena vagy ronda.

2018. aug. 24. 10:31
 2/14 anonim ***** válasza:
52%

En sem ertek egyet az allitassal. Föleg az erveles nagyon... gyerekes.

Teny, hogy nagyon megvaltoztak a lehetösegek. AZ en szememben ezek inkabb csak egyszerübbe tettek az ismerkedest. Teny, hogy manapsag sokkal korlatlanabb a lehetösegek szama es ezaltal csökken a kompromisszumkeszseg is.

Aki ugy erzi, hogy nehez az ismerkedes, szerintem elsösorban nem a körülmenyeket okolja, hanem nezzen szembe sajat magaval, hogy mit tesz ö annak erdekeben, hogy ismerkedjen ill. hogy valaki erdeklödjön iranta.

Persze, ha azt vesszük alapul, amikor meg bizonyos korokban a szülök döntöttek el, hogy mely csaladok szövetkeznek es ezt gyermekeik összeadasaval biztositani kivantak, akkor egyszerübb volt... de ketlem, hogy jobb is.

2018. aug. 24. 10:39
 3/14 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem igazad van Kérdező. Inkább az internet elterjedését hoznám ide. A mai fiatalok egyszerűen elfelejtenek egymással kommunikálni. Én sem vagyok öreg, 28 vagyok, de már úgy érzem, mintha egy generációs szakadék lenne köztem, és a 20 évesek között. Egyszerűen akárhova megyek, mindenki a telefonját ba*sztatja, kommunikálni képtelenség a fiatalokkal, mert folyamatosan ott a telefon a kezükben és pötyögnek. Nagyon sajnálom, hogy ennyire rossz irányba halad a társadalom. Az embereket annyira beszippantja a média és az internet, hogy már nem tudják, hogyan kell valós, értékes és igazi kapcsolatokat kiépíteni. Ez a fő probléma.
2018. aug. 24. 10:40
 4/14 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem nem nehéz, sőt, olyan mintha sosem lett volna könnyebb. Bárhol, bármikor adott a lehetőség az ismerkedésre, számomra legalábbis pont olyan mintha könnyebben menne és több lehetőség lenne rá mint generációkkal ezelőtt.

22 éves voltam amikor megismerkedtem a későbbi férjemmel,40 évesen maradtam egyedül, egy gyerekkel.

Azonnal találhattam volna ismét párt, legalábbis alakíthattam volna ki kapcsolatot, de alaposan megfontolva egy év múlva találtam rá.

A fiam 25 éves. 7 éve van együtt a barátnőjével,tervezik a jövőt.

De ha nem lenne kapcsolata akkor is tudna ismerkedni, nyitott a világ felé, barátkozó, bár nem egy bulizós típus.

Körülöttem is azt látom,hogy minden korosztályban lehet találni párt, alakítani tartós, vagy alkalmi, baráti kapcsolatot.

Ha a netet megfelelően használjuk ( itt nem a mindenkire ráírunk verzióra gondolok) akár ott is, vagy a való életben.

2018. aug. 24. 10:49
 5/14 anonim ***** válasza:
21%

elsőke!

ha nekem nincs kocsim akkor nincs is körülöttem szmog?

minek rákkutatásba pénzt ölni mikor én nem vagyok rákos?

ha egy probléma nálad nem lép fel az már nem is létezik?

gondolkozz! és lehetőleg ne reagálj semmit mert abból csak mégjobban megismerlek..

engem sem érint a baj de valós, nem is kicsit..és azért vagyunk látással megáldva, hogy segítsünk a vakoknak

kérdező! igen, ez helyes diagnózis.

nincs is hozzáfűznivalóm..remélem egyszer végetér ez a rossz széria, ha meg nem akkor a kevés jón kívül mindenki megkapja ami jár neki

annyira mélyen van a baj gyökere, hogy marslakónak néznének pusztán az orvoslási ötleteimért is..

2018. aug. 24. 10:50
 6/14 anonim ***** válasza:
73%
Soha nem volt olyan könnyű ismerkedni, mint manapság.
2018. aug. 24. 10:55
 7/14 anonim ***** válasza:
63%
Nekem sohasem jelentett gondot. Amikor ismerkedni akartam, erőfeszítés nélkül megtettem akár online, akár szórakozóhelyen (megjegyzem, egyéjszakás kalandom sohasem volt, nem erre kell gondolni). Lehet, hogy szerencsém volt, nem tudom.
2018. aug. 24. 10:56
 8/14 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a leírásod helyén való és reális. (az én meglátásomból, szóval elfogadom azt is aki nem ért vele egyet,ezért találták ki a kommunikálást,érvelést.)

Nem nehezebb az ismerkedés egyébként mert nagyobb teret nyújtott a digitalizálás,internet,társkereső oldalak,alkalmazások itt már az a kérdés hogy a hasonló, normális mentalitású ember hol ismerkedik?

Én próbálkozom/ztam társkeresőn és attól függetlenül hogy sok felszínes embert láttam (nem, nem ítélek senkit sem el csak amilyen leírást ad magából az sok mindent elárul.) nem vagyok csalódott. Arra a következtetésre jutottam hogy elsősorban az embernek önmagával kell foglalkoznia helyretenni magát mentálisan és rájönni hogy igazándiból milyen értékeket keres a másikban és mi az amit ő tud nyújtani?

Egyébként ettől függetlenül lehet élőben is ismerkedni persze, van aki ezt jó néven veszi, van aki nem, de szerintem az ember megtalálhatja azt akit akar és nyitottak a lehetőségre és él vele. Én sem vagyok öreg 21 vagyok voltak párkapcsolataim, és volt olyan is mikor igen, lerombolta a média,közösségi felület,emberek az önbecsülésemet de rá kellett jönnöm hogy ez mind csak engem erősít.

A gyereknevelést jól látod. Személy szerint nagyon sok olyan fiatalt látok akik tényleg csak annyi szeretetet kaptak a szüleiktől hogy "nesze semmi fogd meg jól" és ezért szerintem a szülőt sem lehet hibáztatni, mivel valószínű hasonló nevelést kaptak,láttak az életükben így mást nem tudnak adni, ha csak nem valami dolog által megváltozik és a helyes útra tudja terelni a gyermekét.

2018. aug. 24. 10:59
 9/14 anonim ***** válasza:
21%
Sokkal nagyobb lett a választék. Az emberek csak rohannak és rohannak, egy pillanat alatt szemügyre veszik, analizálják a többi embert és döntenek arról, hogy szeretnének-e kapcsolatba kerülni vele. A fogyasztói társadalom a párkeresésbe is beférkőzött, a pénztárcája alapján elérhető legjobbat akarja mindenki, egy fokkal sem rosszabbat. Ez is csak egy óriási verseny lett, elszemélytelenedett robotok futkároznak és próbálják kielégíteni vágyaikat, ami a jelenlegi világrend fő mozgatórugója. Nincs többé semmilyen valós vagy vélt korlátok az emberi vágyak kielégülése előtt.
2018. aug. 24. 11:10
 10/14 anonim ***** válasza:
6%
#1-el teljesen egyetértek. Felesleges ilyen mélyenszántó gondolatmeneteket ide írni, akkor ronda, béna, lúzer az soha, sehol nem fog tudni ismerkedni.
2018. aug. 24. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!