Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ti mennyi idő után mondanátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mennyi idő után mondanátok el a betegségeteket a leendő párotoknak?

Figyelt kérdés
Van egy öröklött genetikai betegségem, kicsit a mindennapi életben is befolyásol. Ha nem muszáj nem szoktam róla beszélni mert baráti körben is néha úgy érzem hogy kicsit lenéznek miatta, mintha én kevesebb lennék tőlük. Félek hogy ha majd lesz valakim és megtudja hogy beteg vagyok akkor neki sem kellek majd emiatt. Szerintetek az ismerkedési fázis melyik szakaszában a legcélszerűbb közölni az ilyesmit? Nyilván nem rögtön az elején letámadni vele, de azért nem is fél év együtt járás után.
2018. aug. 18. 14:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A párom az ismerkedésünk elején elmondta (még a személyes randi előtt). Örültem hogy szinte rögtön elmondta, bár én már néhány óra chat utan teljesen belezúgtam, mindegy volt és nem befolyásolt semmit. Sosem fogom megbánni, a legszebb időszak volt az életemben.
2018. aug. 18. 16:40
 12/17 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nagyon kevés infó van a kérdéses betegségről. Viszont az legalább kiderül, hogy szemmel nem látható, és életviteli problémát nem okoz, hiszen sokáig "titkolható". Illetve felmerül bennem a kérdés - internetes ismerkedésről van-e szó. No meg nem mindegy, hogy ez a betegség - mivel örökölhető - milyen következményekkel jár a gyermekekre nézve. És nem mindegy, hogy hány évig lehet vele élni, egyáltalán halálos következménnyel jár-e...

Túl sok a kérdés.

Az biztos: amennyiben a jövendőbelidre ez plusz terhet tesz az életben, akkor jobb, ha ő dönti el, hogy megkockáztatja, hogy szerelmes lesz vagy inkább elenged, esetleg egy jó barátság alakul ki közöttetek.

A baráti kör: a baráti köröd nem túl barátságos, ha nincs olyan barát, aki mellett úgy tudtál volna szocializálódni, hogy ez a kérdés evidens legyen számodra. Normális barátokra mindenképp szükséged lenne.

2018. aug. 18. 17:09
 13/17 A kérdező kommentje:
Genetikai betegségről van szó, az egyik génem "hibás", emiatt szívbeteg vagyok, de ez nem komoly mértékű még, később viszont sajnos romolhat a helyzet, de folyamatosan járok kontrollokra hogy időben észrevegyék ha baj van. Másrészt pedig a szememre van a hatással, sajnos nagyon nem jól látok, elég komplex dolog mert se közelre, se távolra nem látok jól. Ez engem igazából csak akkor zavar ha valamit el kell olvasni, pl vonatállomáson hogy honnan megy a vonat, ilyenkor jó ha van velem valaki és megnézi, de ha nem akkor is megoldom, megkérdezek valakit, vagy lefotózom a kivetítőt és megnézem. Vagy pl egy papírt is csak úgy tudok normálisan, folyamatosan elolvasni ha a saját kezembe veszem, tehát suliban pl a mellettem ülőről sosem tudtam másolni mert nem láttam mit ír a saját füzetébe. Van szemüvegem, hordom is, javít valamennyit, de nem sokat. Műtétre lenne szükség, de még az orvosok sem értenek egyet hogy mikor is legyen, mert elég kockázatos is. Alapvetően elvagyok amúgy, külsőleg egyáltalán nem látszik hogy bármi bajom lenne, csak ugye szemüveges vagyok, ebből feltételezik hogy rossz a szemem, de azt nem tudják hogy ennyire. Másrészt meg ugye ez a betegség genetikai eredetű, benne van a DNSem-ben, szóval később ha lesz egy gyerekem ő örökölheti.
2018. aug. 18. 18:21
 14/17 anonim ***** válasza:
Ezek komoly dolgok, de egy parkapcsolatot soha semmiben nem fognak befolyasolni. Sot! A fiuk szeretik a noket vedelmezni, ugyhogy meg jobban meg tud majd szeretgetni.
2018. aug. 18. 18:26
 15/17 anonim ***** válasza:
1+14-es voltam: en amugy cukorbeteg vagyok. Az ugyanez a szitu pepitaban.
2018. aug. 18. 18:27
 16/17 A kérdező kommentje:

Egyébként egy közös ismerősünkön keresztül ismerkedtünk meg, kétszer találkoztunk eddig, de nem kettesben. Azóta a neten beszélgetünk többnyire, de már felvetette hogy találkozhatnánk kettesben is. Eddig nem tud semmit a betegségemről, ezért kérdeztem hogy mikor szerintetek mikor kéne ezt közölni.

Az hogy milyen hatással lenne ez majd a gyerekre. Hát ha össze is jövünk ez még nem lesz aktuális, túl fiatalok vagyunk, de egyébként kb ugyanolyan hatással lehet ez a gyerekre mint rám. Ha örökli akkor kérdéses hogy milyen mértékben, lehet hogy megússza folyamatos orvosi ellenőrzéssel élete végéig, de az is lehet hogy esetleg neki a szívével lesznek nagyobb problémák és esetleg műteni is kell majd. Szóval ezt ennyire előre nem lehet tudni. Egyébként nem halálos, szóval nyugodtan el lehet vele élni akár 100 évig is, a hangsúly a folyamatos ellenőrzésen van, esetemben ez jelenleg évente kb 4-5 orvosi látogatás.

2018. aug. 18. 18:32
 17/17 anonim ***** válasza:
Tedd meg mihamarabb, hogy elkerüld az ilyeneket https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__szaki..
2018. aug. 18. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!