Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért mondják negatív tulajdon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják negatív tulajdonságnak a féltékenységet?

Figyelt kérdés

Szerintem ez inkább pozitív. Én mit nem adnék egy lányért, aki féltékeny lenne és mindig csak velem akarna lenni. :) Én is féltékeny típus vagyok (tudom, h önbizalomhiányra vezethető vissza de nem tudok mit kezdeni ezzel), én is csak vele akarnék lenni.. semmi barát/haver/kolléga..

Két féltékeny ember vajon hogy jönne ki egymással?

28f

2018. júl. 13. 22:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%

Mert birtoklás, a nem személyként hanem tárgyként kezeli az illető.A tulajdonának tekinti a másik embert. Ha szeretsz valakit, akkor azt személyként szereted, és örülsz ha mellette lehetsz és minden nap amit mellette eltöltesz jó érzést kelt benned, és nem birtoklod.

Két féltékeny ember kapcsolata maga a halál.

2018. júl. 13. 22:29
 2/15 próbálokkedveslenni ***** válasza:
78%

"én is csak vele akarnék lenni.. semmi barát/haver/kolléga.."

Isten óvja tőled a nőket. Ezt nem bántásból mondom, de jóságos szent fos.

2018. júl. 13. 22:29
 3/15 anonim ***** válasza:
82%
Ja, nagyon pozitív tulajdonság, mikor egész nap nyugtatni kell, mert az utcán épp egy lány irányába néztél. Ő meg csak durcázik, meg nyafog. Rendkívül pozitív az önbizalom hiány.
2018. júl. 13. 22:30
 4/15 anonim ***** válasza:
78%
Mert a nagyfokú önbizalomhiányból ered és mivel öngerjesztő, így elég nehéz kigyógyulni belőle.
2018. júl. 13. 22:32
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért a féltékenységnek is vannak fokozatai. A túlzott féltés már számomra is nyomasztó.
2018. júl. 13. 22:45
 6/15 A kérdező kommentje:

Durván hangzik igen, tudom. :) és tuti nem hiszitek el, de én végtelenül empatikus, intuitív, érzékeny, jószándékú ember vagyok. Szó sincs arról, hogy tárgyként kezelnék bármit is ami élő, nemhogy egy embert.. jó ég dehogy..

Ja és egyáltalán nem vagyok agresszív, nem úgy nyilvánul meg a féltékenység, hogy mindenkit megütök. Ez inkább bizalmi dolog. Nagyon nehezen bízok meg bárkiben is. Ha látnám, hogy más férfi jópofizna a párommal (márpedig a férfiak mindig flörtölgetve vicceskednek a nőkkel), a párom pedig belemenne a flörtölgetésbe, akkor a bizalmam veszteném el benne, és én távolodnék el tőle.

Én képes vagyok rá, hogy csak tárgyilagosan beszéljek bárkivel, mindig figyelek, hogy még a metakommunikációm se legyen félreérthető.

Próbálom levezetni, hogy két ilyen ember hogyan boldogulna és szerintem működhet, mert mindkettőnk érzékeny lenne arra, mi bánthatja meg a másikat és azt kerülné.

2018. júl. 13. 22:48
 7/15 anonim ***** válasza:
75%

Szóval te nem az a féltékeny vagy, aki dühöng és számonkér, hanem aki bedurcizik és mosolyszünetet tart. A másik meg találja ki, hogy mi ütött beléd hirtelen. Nem is tudom, melyik a rosszabb, mert az első típus legalább azonnal felismerhető.

Amúgy mindkettő agresszió, aktív vagy passzív.

2018. júl. 13. 23:15
 8/15 anonim ***** válasza:
93%
A féltékenység egy "felesleges" érzés. Rombolja az egyént és rombolja a kapcsolatot is. Ha te erre vágysz (teljes kisajátításra), biztos találsz hozzá megfelelő csajt. De én inkább szakember segítségét javasolnám (minden negatívum nélkül).
2018. júl. 13. 23:35
 9/15 anonim ***** válasza:
80%

Azért mondják mert aki szélsősségesen féltékeny ott tök mindegy, hogy mit csinál a másik vagy hogyan viselkedik.

Húzhat magára csadort és kerülheti a szemkontaktust is bárkivel. Ha rámosolyog az eladó a boltban mindegy miért, a féltékeny ember már vágja a fejéhez, hogy ez biztos nem volt véletlen és van valami amiről ő nem tud.

Ennél már csak az szánalmasabb amikor egy férfi agresszívan féltékeny és boldog-boldogtalant össze akar verni, ha csak két szép szót is szól a barátnőjéhez.

2018. júl. 13. 23:49
 10/15 anonim ***** válasza:
56%

Hát... Ha van párom, én is szívesen töltök vele minden percet (nyilván a kötelességeimen túl), meg szívesen csinálok vele mindent, de bűntudatom lenne, ha a másiknak rosszat akarnék a saját javamra. A féltékenység pedig erről szól. Arról, hogy nem engedem, hogy a másik azt csinálja, amit szeretne, hanem rendelkezem róla, mint a tulajdonomról és számonkérem, mint a gyerekemet vagy a kutyámat, hogy merre járkált.

Nem mellesleg, nem szeretek gondolni kapcsolatban a kapcsolat esetleges végére, de nézzük reálisan: ha egy pár csak egymásra figyel és nem ápol más kapcsolatokat, mikor szétmennek, nem csak egymást veszítik el, hanem teljesen egyedül maradnak. Ha emellett még a közös idő a hobbik rovására is megy meg a többi fontos dologéra, akkor teljesen szétesik az illető a párja nélkül. Felnőtt ember jobb, ha ennek nem teszi ki magát. Lehet attól még imádni a másikat mindennél jobban, de vigyázzunk magunkra és egymásra, hogy ne azért legyünk együtt, mert a végén egymáson kívül nem marad már semmink.

Én is szoktam "féltékenykedni" olyan értelemben, hogy rákérdezek dolgokra, vagy őszintén elmondom, hogy aggaszt xy nő kicsit vagy hasonlók, de mivel én is utálnám, ha kutakodnak utánam és beletúrnak a cuccaimba meg ha korlátoznak/számonkérnek, nem tennék ilyesmit. Párkapcsolatot választok, nem rabságot.

22N

2018. júl. 14. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!