Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van az, hogy az értelmes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy az értelmes férfiak csomószor így viselkednek?

Figyelt kérdés

Szeretem, ha egy férfi van olyan okos, mint én vagy okosabb. Sajnos rá kellett jönnöm, ha túl nagy a különbség két ember között az intelligenciát tekintve, tanultságot, stb-t akkor vajmi kevés esély van élhető kapcsolatra. Viszont ezekben az esetekben többnyire én voltam "túl okos" (mindenféle egoizmus nélkül), ami azért is zavaró volt, mert míg ők egy problémát megoldhatatlannak véltek és a szőnyeg alá söpörtek, én esetleg szerettem volna megoldani, vagy legalább gondolkodni rajta. Az pedig milyen dolog már, hogy "neked mindig jár az agyad valamin..". Vagy a saját maguk szándékos lealacsonyítása, majd alávetése az én gondolatomnak, hogy te úgyis jobban átlátsz mindent, majd te megoldod, majd te megmondod mi legyen.

A többi alkalommal, ahol közel ugyanazon a szinten voltunk, szinte kivétel nélkül azt vettem észre, hogy azok a férfiak, akik az átlaghoz képest értelmesebbek, totál lekezelőek egy kapcsolatban. Úgy tűnt sokszor, mintha olyan helyzet állt volna elő, hogy "te csak egy buta nő vagy, ne becsüld túl magad". Jó párszor találtam magam olyan helyzetben, amiben teljesen retardáltnak lettem titulálva, csak mert ő a férfi. Nem akarok semmilyen feminista gondolatot ebbe belevonni, magam is úgy vélem, hogy mindenki maradjon meg nőnek és férfinak, nem kell felcserélni a szerepeket. Természetesen a realitás talaján maradva. Viszont attól ki vagyok akadva, hogy én találkozom csak ilyen férfiakkal, akik annyira önelégültek az eszük miatt, mint a fene, és nem hajlandók elfogadni, hogy a másik fél is érthet egy csomó mindenhez. Mintha csak "trófeaként" kezelnék a párjukat, aki okos, de nem használja ki, nem is éreztetheti, mert az nem előnyös, csupán ott van az oldalán, bájolog mindenkivel, mint valami stepfordi feleség.

Már csak azért sem értem az egészet, mert szüntelen azt hajtja rengeteg férfi, hogy okos nőre vágyik...

Mi a véleményetek?

2018. jún. 25. 21:44
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem sikerült eltalálni.
2018. jún. 25. 22:16
 12/25 anonim ***** válasza:
a 2. linkelt képeden arra az izmos testre tuti odaphotoshoppolták azt a kölyök fejet marhára béna :)
2018. jún. 25. 22:17
 13/25 anonim ***** válasza:
26%

Egy kezemen meg tudom számolni, hogy eddig hány nővel tudtam érdemi, pörgős vitát folytatni valamiről amivel kapcsolatban mindketten kifejtettük az álláspontunkat. Úgy hárommal talán...

Szóval köszönöm szépen, de az én tapasztalatom pedig inkább az, hogy a lányok vagy nagyon jó hallgatóságot képviselnek vagy nagyon jó hisztériát. Amelyik értelmesnek mondta magát, az is csak a saját világában volt értelmes, ami világ inkább hasonlított arra mintha egy betépett Alice kóvályogna a nyúl üregében.

És az értelmet pont nem a konkrét tudásra vagy végzettségre értettem, hiszen minden lány szét tudja rakni a jobb jegyért, hanem egyszerűen a logikai és racionális gondolkodásra, egyfajta alapvető értelemre.

2018. jún. 25. 22:18
 14/25 anonim ***** válasza:
57%

Nagyon ismerős. Aki kicsit műveltebb, tanultabb az egyből császárnak hiszi magát. Azt látom, hogy ha van egy férfi meg egy nő, aki ugyanannyit tanul és dolgozik, olvas és művelődik, akkor a férfi biztos, hogy nagyobb hanggal fogja eladni magát.

Meg ami még nagyon bosszantó, hogy nem látják, hogy "másképp is lehetnek egyformák". Gondolok itt arra, hogy ha van egy mérnök pasi, aki tök jól ért az igényesebb filmekhez és van egy jogász nő, aki meg az irodalomhoz ért, akkor ebből a pasi csak annyit lát, hogy a nő nem ért az ő szakmájához és hobbijához tehát hülye. Véletlenül se veszi észre, hogy a nő másban ugyanolyan jó, mint ő.

Vannak olyanok akik ezt nem bunkón adják elő, de nagyon jól éreztetik, hogy ezt gondolják.

Nem gondolom, hogy mindenki ilyen, de nagyon gyakori. És ami még ennél is kellemetlenebb, mikor valójában butább, mint te vagy. De mond valami hülyeséget magabiztosan, te próbálod neki megmondani finoman, hogy azért ebben nem lennél olyan biztos. Erre magabiztosan közli, hogy de igen (mit képzel ez a nő, hogy jobban tudja nálam - gondolja magában). Te hazamész megsemmisülten, hogy milyen hülye vagy, jól beégtél, ezért gyorsan utánanézel, és láss csodát kiderül, hogy igazad volt.

Valahol irigylem a pasiknak ezt a fajta makacs önbizalmát, de nem a nőkön kellene gyakorolni. Mert persze másik férfi társaságában ilyen helyzetben fülét farkát behúzná.

2018. jún. 25. 22:20
 15/25 A kérdező kommentje:

A 14-es válaszolóval értek egyet. A legtöbb embernek megvannak a korlátai, mihez ért, mi érdekli, stb. Ha van közös halmaz, akkor tudnak kommunikálni egymással, vagy pörgős vitát folytatni valamiről, mint ahogyan a 13. válaszoló említette. viszont nem lehet mindenki polihisztor, hogy mindenhez értsen egyébként. El kéne fogadni, ha valaki másban jó, sikeres, nem csak azzal foglalkozni, ami minket érdekel, a másikét meg letojni.

Az pedig, hogy végzettséget tekintve "minden lány szét tudja rakni a jobb jegyért" nevetséges általánosításnak tartom. Bizonyára, minden ilyen esetnél ott voltál és tudod, hogy így végeztek el egy egyetemet például. Nyilván így lehetett, és biztos sík hülyék a szakmájukhoz... És mi lenne egyébként az értelem, ha nem tartozik bele a "konkrét tudás", netán műveltség, vagy a szakmai hozzáértés, mert azért nem minden ember teljesen hülye a szakmájához, ha elvégzi, még ha nő is.

2018. jún. 25. 22:35
 16/25 anonim ***** válasza:
75%

én nem tudok felmutatni diplomát..persze nem is akartam úgyhogy ez önkéntes ügy

viszont, ja, elég sok gondolkodnivalót tudok adni bárkinek, igazi hibakeresőnek születtem..

na most ha ehhez nem társulna empátia akkor jó bunkó lennék, de nem így van mert igen ritka, hogy egyáltalán vitába állok vki kötözködővel is..

szóval:

sajnos még csomó ember nem jött rá, hogy nem egyetlen dologra kell gyúrni aránytalanul, hanem a teljes embert kell fejleszteni..

és akkor nem lesznek ilyen üzemzavarok..

kerüld a központi embereket..ők annyit figyelnek magukra, hogy rád nem fog energia maradni..ezért skatulyáznak, hogy ne legyél útban

az igazán maradandót alkotó és így az okos jelzőt kizárólagos joggal kiérdemlő emberek szinte mind csendes, befordult emberek voltak, óriási szívvel..

hát őket keresd

2018. jún. 25. 22:40
 17/25 A kérdező kommentje:

16-os:

Van benne valami, amit mondasz. Sőt. Nagyon is sok igazság.

Lényeg a lényegben, keresnék én olyan visszahúzódó értelmes embereket, de sajnos mivel befordult emberek, igen nehéz rájuk találni. A sok nagyobb hangú ember között elvesznek szinte. Ismerek egy pár hasonlót egyébként, viszont ott meg sokszor az van, hogy nagyon nagyon félénkek, és sérülékenyek/érzékenyek. Kicsit lehetetlen vállalkozás tud lenni.

2018. jún. 25. 22:49
 18/25 anonim ***** válasza:
Amíg elfogadod a nemi szerepeket, addig elfogadod a nemi szerepeket. Ez van. A nemi szereped szerint egy bugyuta tyúk vagy. Ha a pasid se nem fényévekkel hülyébb nálad, se nem feminista, akkor mindig bugyuta tyúk leszel.
2018. jún. 25. 22:52
 19/25 A legrosszindulatúbb ***** válasza:
5%

#14: "Véletlenül se veszi észre, hogy a nő másban ugyanolyan jó, mint ő."

Ez pont rátok, nőkre jellemző, cseszd meg.

2018. jún. 25. 22:58
 20/25 anonim ***** válasza:

hát nem állnak fürtökben minden sarkon annyi szent.

de vígasztaljon, hogy az ilyesféle nők sem.

és szerintem sokkal de sokkal mélyebben akarnak megismerni mint az eddigiek.

erre is készülhetsz

2018. jún. 25. 23:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!