Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért van az, hogy az értelmes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy az értelmes férfiak csomószor így viselkednek?

Figyelt kérdés

Szeretem, ha egy férfi van olyan okos, mint én vagy okosabb. Sajnos rá kellett jönnöm, ha túl nagy a különbség két ember között az intelligenciát tekintve, tanultságot, stb-t akkor vajmi kevés esély van élhető kapcsolatra. Viszont ezekben az esetekben többnyire én voltam "túl okos" (mindenféle egoizmus nélkül), ami azért is zavaró volt, mert míg ők egy problémát megoldhatatlannak véltek és a szőnyeg alá söpörtek, én esetleg szerettem volna megoldani, vagy legalább gondolkodni rajta. Az pedig milyen dolog már, hogy "neked mindig jár az agyad valamin..". Vagy a saját maguk szándékos lealacsonyítása, majd alávetése az én gondolatomnak, hogy te úgyis jobban átlátsz mindent, majd te megoldod, majd te megmondod mi legyen.

A többi alkalommal, ahol közel ugyanazon a szinten voltunk, szinte kivétel nélkül azt vettem észre, hogy azok a férfiak, akik az átlaghoz képest értelmesebbek, totál lekezelőek egy kapcsolatban. Úgy tűnt sokszor, mintha olyan helyzet állt volna elő, hogy "te csak egy buta nő vagy, ne becsüld túl magad". Jó párszor találtam magam olyan helyzetben, amiben teljesen retardáltnak lettem titulálva, csak mert ő a férfi. Nem akarok semmilyen feminista gondolatot ebbe belevonni, magam is úgy vélem, hogy mindenki maradjon meg nőnek és férfinak, nem kell felcserélni a szerepeket. Természetesen a realitás talaján maradva. Viszont attól ki vagyok akadva, hogy én találkozom csak ilyen férfiakkal, akik annyira önelégültek az eszük miatt, mint a fene, és nem hajlandók elfogadni, hogy a másik fél is érthet egy csomó mindenhez. Mintha csak "trófeaként" kezelnék a párjukat, aki okos, de nem használja ki, nem is éreztetheti, mert az nem előnyös, csupán ott van az oldalán, bájolog mindenkivel, mint valami stepfordi feleség.

Már csak azért sem értem az egészet, mert szüntelen azt hajtja rengeteg férfi, hogy okos nőre vágyik...

Mi a véleményetek?

2018. jún. 25. 21:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%
A véleményem az, hogy a leírtak alapján te nem értelmes és intelligens férfiakkal ismerkedtél hanem szimplán bunkókkal.
2018. jún. 25. 21:46
 2/25 A kérdező kommentje:
Az, hogy valaki intelligens, nem jelenti azt, hogy kedves is, mint utóbb kiderült, de akkor vegyük úgy, hogy az a kérdésem, hogy: Miért ilyen sűrűn párosul bunkóság a magasabb értelmi szinthez?
2018. jún. 25. 21:49
 3/25 anonim ***** válasza:
41%
Én bunkó csak azzal szoktam lenni aki megérdemli. A barátnőmmel nem lennék bunkó főleg nem szándékosan. Pedig sokak szerint értelmes vagyok.
2018. jún. 25. 21:51
 4/25 A kérdező kommentje:
Bizonyára kivétel vagy. Nem is általánosítottam. Csupán nem értem, hogy mi az oka ennek a beképzelt, degradáló hozzáállásnak sok esetben.
2018. jún. 25. 21:54
 5/25 anonim ***** válasza:
61%
Jó kérdés. Talán azért, mert azt szokták meg már a suliban is, hogy jobbak másoknál, többre képesek. Sokan ezt nem tudják a helyén kezelni, és ilyenkor jön a "ki ha én nem?" stílus. Ha pedig velük hasonló szinten levő emberrel találkoznak, akkor kihívót, vetélytársat látnak benne, akit le kell győzni. Legalábbis én ismerek ilyet.
2018. jún. 25. 22:00
 6/25 anonim ***** válasza:
43%

A magasabb intelligencia szinthez nem tarsul az atlagnal nagyobb aranyu bunkosag

Lehet, megsem annyira ertelmes pasikat szedsz ossze, mint hiszed.

2018. jún. 25. 22:02
 7/25 anonim ***** válasza:
76%

Mert vannak emberek akik egoisták.

Csak az igazukat fújják és csak az a jó elképzelés és döntés amit ők hoznak.

Ezt nem mondanám csak és kifejezetten intelligenciának, hanem képtelenek alkalmazkodni, képtelenek normális kapcsolatra, mert képtelenek arra, hogy egyenrangúként kezeljék a társukat.

2018. jún. 25. 22:04
 8/25 A kérdező kommentje:
Szívesen mondanám, hogy nem voltak értelmesek, de nem lenne igaz. Tanult, jó logikájú okos emberekről van szó, rendes értékrenddel az életet is nézve. Viszont például érzelmi intelligenciát tekintve mondhatni, sokuk konvergált a 0-hoz.
2018. jún. 25. 22:07
 9/25 anonim ***** válasza:
78%
Erre mondják mindig azt, hogy a diplomával nem adnak intelligenciát is.....
2018. jún. 25. 22:13
 10/25 A legrosszindulatúbb ***** válasza:
40%

Na most akkor jó nagy bunkó leszek. Képzeljétek el a kérdezőt, valami hasonló lehet ehhez: [link] És most képzeljetek el a volt pasikái közül egyet, akiket egyébként értelmesnek tartott: [link]

😂

2018. jún. 25. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!