Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mit tegyek, ha félek a lányokt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha félek a lányoktól, nőktől?

Figyelt kérdés
Szociális fóbiás vagyok és félek tőlük. A 30 feletti nőktől nem, de az alattiaktól igen és minél fiatalabb annál rosszabb. Egyszerűen képtelen vagyok feléjük közeledni, vagy hozzájuk szólni, ha lehet akkor elkerülöm őket nagy ívben! Múltkor is kinevettek engemet, de nem tudom, hogy miért. Az iskolás koromban folyamatosan bántottak engem és most felnőttként se jobb a helyzet. Állandóan eszemben van, hogy hátam mögött kibeszélnek, nevetnek rajtam stb... Pszichológushoz járok az kicsit segít. Sose volt barátnőm se senkim se, de már lemondtam róla pontosan ez miatt. Van még valaki ilyen helyzetben? 30/F
2018. máj. 31. 17:32
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Ha kiröhögnek azt nem tudom feldolgozni az elutasítást nem tudom még senki se utasított el, mert nem közeledtem a félelmem miatt senkihez sem.

Igen, már most meghalnék, ha nem lenne családom, de ami késik nem múlik.

2018. máj. 31. 18:11
 12/29 A legrosszindulatúbb ***** válasza:
0%
Nem fosni kell tőlük, hanem megregulázni, helyreigazítani őket, tudják csak, hol a helyük.
2018. máj. 31. 18:13
 13/29 anonim ***** válasza:
0%

Figy, ne is járj pszichológushoz, hisz semmit se ér. Minek is jársz oda egyáltalán? Változni nem akarsz, csak sajnáltatod magad, sírsz, mint egy kisbaba.

Itt hiába írunk bármit is, te kértél tanácsot, csak hárítani tudsz és felelősséget hárítasz.

Változtatni meg nem akarsz, mindig találsz valamire kifogást.

Akkor halj meg egyedül és magányosan. De előbb közöld a szüleiddel, hogy egy csődtömeget neveltek fel.

Na, akkor állj büszkén a szemük előtt.

2018. máj. 31. 18:14
 14/29 A kérdező kommentje:

13

Igazad van megyek is, nincs értelme ennek...

2018. máj. 31. 18:15
 15/29 A kérdező kommentje:
Tanácsot meg még nem kaptam, csak támadást. Ennyit az emberekről....
2018. máj. 31. 18:33
 16/29 anonim ***** válasza:

Mondatértelmezésed nulla.

Leírtam az első válaszomban, idézem: Küzd le a félelmeidet. Ettől nagyobb segítség nincs.

2018. máj. 31. 18:35
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Na, a szociális fóbia az az eset amin magad is tudsz segíteni. (Ha csak az van, akkor marha nagy szerencséd van, mert mint tudjuk a baj nem jár egyedül. Nekem is az van, kombinálva enyhe borderrel és kényszerbetegséggel.) Az egyetlen dolog, ami rendesen és tartósan hat, az a helyzetekbe való "bekapcsolódás". Magyarán kilépsz a komfortzónádból, nyilván ez elsőre rosszul hangzik, de segít. A lényeg az, ha felfogod a betegséged lényegét, annak a kezelhetőségét, akkor már csak le kell küzdened, amihez nagy akaraterő kell. Kezd kicsiben! Először írásban, majd telefonálás (illetve bármely hangcsatorna útján), a videochat utána. Ezek azért jók eleinte, mert nincs konkrét szemkontaktus, csak a videónál, de az meg nem közvetlen. Ezek először felkészítenek egy személyes találkára. Ezek után ugye ez jön. Gondolom a pszichológus nem említette meg a dolgot, ha jól sejtem.

Fogsz találkozni bunkó emberekkel, kedvessel, normálatlannal, de azt jegyezd meg, hogy nem kötelező megfelelni nekik, engedd el azzal a dolgot, hogy kész, vele már nem leszel konkrét kapcsolatban. (Itt a negatívakra gondolok főként.) "Sajnos" a helyzetekbe való belépés szükséges. Csak a ló túloldalára ne ess! :)

2018. máj. 31. 18:39
 18/29 A kérdező kommentje:

17

köszi :)

2018. máj. 31. 18:46
 19/29 anonim ***** válasza:
Írtam hogy pasizz, ez is egy tanács
2018. máj. 31. 18:50
 20/29 anonim ***** válasza:

Csoportterápia?

Az a baj, hogy tényleg lépni kell, mert negyven évesen fogsz eszmélni, hogy mennyi mindenről maradtál le.

Én szocfóbiás vagyok, és durván szorongok, valamennyire átérzem amit írsz. Mondjuk nem ennyire. Én is mindig azt éreztem/érzem, hogy kiröhögnek, gyerekként sokat bántottak, vertek. Szerintem az emberek megérzik, hogy valami nem klappol, félsz, stb.

Testtartás, arckifejezés, mozdulatok. Mivel sok emberből az alap empátia is hiányzik és örülnek, ha valaki nyomorultabbnak tűnik náluk, ezért sajnos ki is használják.

Nagyon nyomasztó tud lenni, és ezt akik nem élték át, nem tudják milyen, ezért bunkóznak.

2018. máj. 31. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!