Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogy tegyem túl magam ezeken...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tegyem túl magam ezeken az előítéleteken?

Figyelt kérdés
22 éves srác vagyok.Nem mondanám magam rossz pasinak,de a legnagyobb hibám úgy érzem az előítélet.Ha tetszik egy szép lány,egyből leírom magamba a csak a külseje véget hogy biztos egy plázacica stb,hiába van az hogy lehet közben a város legkedvesebb lánya.Nem tudom miért vannak ezek az előítéletek.Volt szerelmi csalódásom mint mindenkinek,de bunkón sose utasítottak el.Egyszer dumáltam ismerősi körből egy leszbikus lánnyal.Ő azt mondta az önbizalom hiány tesz engem "rossz"partivá.Önbizalmam helyre tettem,de az előítéletek valamiért megvannak.Hogy tudnék változtatni ezen ? Annyira szeretnék egy kedves barátnőt,de ez úgy érzem hátráltat.Lehet köze van az exemhez és ilyen védekező mechanizmus ezek az előítéletek.A másik ha én tetszem egy lánynak azt nem tudom kezelni és átmegyek egy nagyon elutasító kicsit bunkó emberbe.Pedig a bunkóság nem rám vall.
2018. máj. 21. 18:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Hat ha te a plaza pincsire buksz mar elo iteletet valt ki par emberbol.ferfi az asszonyra vagyon ne pedig egy diszes madaracskara.
2018. máj. 21. 18:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Az előítélet nem rossz. Ítélni szükségszerű. A legvalószínűbben a sztereotípiák érvényesülnek. Akkor miért ne lennél előítéletes. Azért kell előítéletesnek lenne, mert akinek plázacica külseje van, az valószínűleg egy üres plázacica, s minek futnál vele üres köröket. Ha nem az, úgy nem lesz nehéz cáfolnia téged. Nincs ezzel semmi baj.
2018. máj. 21. 18:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Az a szomorú, hogy ebben a világban nem alaptalanok ezek az előítéletek.
2018. máj. 21. 19:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtöbb ember előítéletes. Pl ha egy városban sétálsz az utcán akkor is ítélkezel, mert a szembejövő emberekről gondolsz valamit a külsejük alapján anélkül, hogy ismernéd. Ha mondjuk szembe jön veled egy nem túl jóképű átlagos srác lehet, hogy te azt gondolod róla hogy: "Jaj szegény srác nem valami jóképű. Biztos kevés nője volt eddig."

Aztán meg közben lehet, hogy félévente váltogatja a barátnőit, mert bár nem jóképű, de jó a dumája, van humorérzéke, kedves, udvarias, van önbizalma, tudja hogyan kell csábítani és így volt már sok barátnője.

Vagy sétál veled szemben egy csinos, szép arcú lány. Te azt gondolod magadban: "Milyen szép lány! Biztosan alig tudja magáról levakarni a pasikat." Valójában pedig csendes és félénk, nem igazán jár sehova, 20 éven felül van és még szűz, nem volt még barátja, kevés önbizalma van, gátlásos, megfelelési kényszere van, de nagyon tud szeretni és nagyon vágyik már egy kapcsolatra.

Sosem tudhatod. Nem szabad előítéletesnek lenni. Normális, hogs gondolsz valamit valakiről a külseje, megjelenése alapján, de az egyáltalán nem biztos, hogy úgy van ahogy gondoltad. Meg kell ismerni a másikat. Lehet, hogy akiről azt gondolod, hogy semmi közös nincs bennetek azzal valójában nagyon is sok közös témátok lenne és jól kijönnétek, ha vennéd a fáradtságot és odamennél hozzá beszélgetni, ismerkedni.

Ezen az ex barátnőn pedig próbálj túllépni, mert ez gátol az ismerkedésben. Zárd le. Szép volt, jó volt, de elmúlt. És próbálj a lányokkal ne bunkó lenni. Ha ebben a kategóriában olvasgattál már, akkor láthatod, hogy a legtöbb kérdés arról szól, hogy miért kerülik a pasikat a nők. Te tetszel a nőknek mégis elutasítod őket. Nem azt mondom, hogy jöjj össze velük, ha még nem állsz készen egy kapcsolatra, de barátkozni, beszélgetni lehet. A GYK-s pasik nagy része a fél karját odaadná, ha tetszene a lányoknak te pedig nem örülsz neki, hanem bunkózol velük.

Próbáld meg kicsit összeszedni magad. Ne ítélkezz előre és ne légy bunkó. Lehet,hogy jó lehetőségeket szalasztasz el.

2018. máj. 23. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!