Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tegyem magam túl az önbizalom hiányomon?
"Olyan munkám lesz, ahol beszélnem kell. "
A hangodnak semmi köze a külsődhöz. A munkádról fogsz beszélni mások előtt, gondolj erre. Nehogy azért ne merd megmutatni a tudásod, mert elégedetlen vagy a külsőddel!
Egyébként tini korban nagyon sokan elcsúnyulnak, és nagyon sok embert gúnyolnak - és még mindig azt feltételezem, hogy a külsőd csak egy ürügy volt a csúfolásra, nem pedig ok. Már felnőtt vagy, azóta biztosan megint jól nézel ki.
22/N
Az önmarcangolást felejtsd el. Rossz esetben a tini évek minden 2-odik lánynál rosszul alakulnak, ez nem új. Én is így jártam, bár ilyen téren nem ment el az önbizalmam mert szép számmal jöttek a jelentkezők amint 20 éves lettem. ;)
Az pedig, hogy most szégyenlős vagy, majd változik. Én is ilyen voltam. A munkám révén embereket kell irányítanom, sokszor 100 ember előtt beszélnem... Eleinte síró görcseim voltak reggelente munka előtt. Annyira kimozdított a komfortzónámból ez. Mindennek már 4 éve. Ma viszont, már mosolygok ezen. Úgy beedződtem, hogy fel sem tűnik már, ha sok ember előtt beszélek.
Ez tehát maga a mély víz, ami nagyot fejleszt egyébként jó irányban a személyiségeden is (én sokkal nyitottabb lettem az emberek felé, döbbenetes volt a tapasztalat, hogy így mindenki mennyire jófej tud lenni... nem részletezem, de származott ebből bizony előnyöm. ;) ez a mellékterméke a változásnak).
Tehát nem kell paráznod. A munka meghozza gyümölcsét a változásnak, és a sikerélmény önbizalmat növel. Dolgozz, és ne ijedj meg. Bátran, tulajdonképpen állj úgy hozzá, hogy mit veszíthetsz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!