Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan tegyem magam túl az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tegyem magam túl az önbizalom hiányomon?

Figyelt kérdés
Kis koromban szép kislány voltam, de tini koromban elcsúnyultam, sokáig cikiztek is a suliban, gúnyoltak, azért kialakult egy szokásom. Nem merek beszélni tömeg előtt például. Az egyetemi feleléseimnél is mindig köd ereszkedett az élmémre és meg sem bírtam szólalni. Olyan munkám lesz, ahol beszélnem kell. Most már hiába mondják, hogy szép lány vagyok, ha tükörbe nézek egyszer úgy látom igazuk van, máskor meg nem tetszem magamnak.
2018. febr. 5. 12:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Végezz önszuggesztiós gyakorlatokat. Keress rá interneten. Pl. zenészek, bemondók gyakran alkalmazzák fellépés vagy adás előtt, ha izgulnak.
2018. febr. 5. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Van barátod?
2018. febr. 5. 13:33
 3/6 anonim ***** válasza:

"Olyan munkám lesz, ahol beszélnem kell. "

A hangodnak semmi köze a külsődhöz. A munkádról fogsz beszélni mások előtt, gondolj erre. Nehogy azért ne merd megmutatni a tudásod, mert elégedetlen vagy a külsőddel!

Egyébként tini korban nagyon sokan elcsúnyulnak, és nagyon sok embert gúnyolnak - és még mindig azt feltételezem, hogy a külsőd csak egy ürügy volt a csúfolásra, nem pedig ok. Már felnőtt vagy, azóta biztosan megint jól nézel ki.

22/N

2018. febr. 5. 13:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Az önbizalomhiányom, miatt lehet, hogy nem tudok szerepelni. Mindig csak annyit mondanak, hogy nem kell izgulni de, attól még nem múlik el. A záróvizsgámon is jól ment és egyszercsak zavarba jöttem és alig tudtam valamit mondani. Ezt megnézem majd, amit az elején írtak.
2018. febr. 5. 14:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Az önmarcangolást felejtsd el. Rossz esetben a tini évek minden 2-odik lánynál rosszul alakulnak, ez nem új. Én is így jártam, bár ilyen téren nem ment el az önbizalmam mert szép számmal jöttek a jelentkezők amint 20 éves lettem. ;)

Az pedig, hogy most szégyenlős vagy, majd változik. Én is ilyen voltam. A munkám révén embereket kell irányítanom, sokszor 100 ember előtt beszélnem... Eleinte síró görcseim voltak reggelente munka előtt. Annyira kimozdított a komfortzónámból ez. Mindennek már 4 éve. Ma viszont, már mosolygok ezen. Úgy beedződtem, hogy fel sem tűnik már, ha sok ember előtt beszélek.

Ez tehát maga a mély víz, ami nagyot fejleszt egyébként jó irányban a személyiségeden is (én sokkal nyitottabb lettem az emberek felé, döbbenetes volt a tapasztalat, hogy így mindenki mennyire jófej tud lenni... nem részletezem, de származott ebből bizony előnyöm. ;) ez a mellékterméke a változásnak).

Tehát nem kell paráznod. A munka meghozza gyümölcsét a változásnak, és a sikerélmény önbizalmat növel. Dolgozz, és ne ijedj meg. Bátran, tulajdonképpen állj úgy hozzá, hogy mit veszíthetsz? :)

2018. febr. 5. 14:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Munkád során senkit nem fog érdekelni, hogy szép vagy-e, vagy csúnya. Tedd a dolgod legjobb tudásod szerint, mert csak az a fontos.
2018. febr. 5. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!