Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők egyik csoportja azt skandálja, hogy "szeretem, ha egy férfi nem adja magát könnyen, kell a kihívás", a másik viszont azt, hogy egy férfinak kutya kötelessége kezdeményezni, udvarolni. Ti ki tudtok igazodni rajtuk?
Engem teljesen összezavar a nők szeszélyes gondolkodása. Sokszor hangoztatják - legalábbis egy részük -, hogy ha teper értük egy pasi, akkor az nem érdekes nekik. Egy pasi ne legyen könnyen kapható, kelljen küzdeni érte legalább egy kicsit. Nyilvánvalóan egyre több a "vadász-típusú" nő, ezt az elférfiasodásuk hozta magával.
Ugyanakkor azt is gyakran hallani nőktől, hogy "én aztán soha nem fogom a kezdő lépést megtenni, az igenis a férfi dolga, udvaroljon, zsongjon körbe, mutassa ki a rajongását". Ők azok, akik még megőriztek valamicskét a hagyományos női értékrendből, olyanok, mint anno a grófnők, bárónők. Meg kell hódítani a szívüket, küzdeni kell a kegyeikért.
De itt kezdődik a probléma: mivel mindkét fenti tábor elég népes, a férfiak ettől összezavarodnak. Most ha pl. én megismerkedem egy szimpatikus nővel, elindul köztünk valami, honnan tudom, hogy ő melyik "táborba" tartozik? Honnan jöhetek rá, hogy most hagyjam magam levadászni vagy én nyomuljak gőzerővel, mert őt történetesen az indítja be?
Férfitársaim, nektek sikerült ezt a rejtélyt kibogozni? Sikerült kiigazodnotok a női nemen? Sok nő előszeretettel süti ránk, hogy "béna", "lúzer", "töketlen", stb., de el sem tudják képzelni, mennyire sötétben tapogatózunk a női attitűdö(ke)t illetően. A mai, modern nő egy misztikum, de társra ugyanúgy vágynánk, csak borzasztó nehéz az ügy...
Ti rájöttetek valami okosságra? Van köztetek, aki úgy érzi, megértette a női nemet, már nyitott könyvnek számítanak neki és őt már semmivel sem lephetik meg?
Nem szeretem a klasszikus férfi női szerepeket , így a régi udvarlasi szokásokat is utalom
Szerintem az a jó ahol nincs olyan hogy csak az egyik fel teper a másik után vagy csak az egyik “vadássza le a másikat ( nem szeretem ez a kifejezést mert olyan megalázó)
Az a jó amikor együtt közösen haladnak egymás fele az úton mindketten ugyan annyit raknak bele mivel egyenlő felek vagyunk .
A kerdes pont arrol szol, hogy hogyan ismerjuk fel, hogy ki milyen, nem arrol, hogy minden no ugyanolyan lenne... De nem baj, hoborogni konnyebb, mint gondolkodni.
Mellesleg a nokre ettol meg altalaban az jellemzo, hogy ugy csurik-csavarjak az elveiket, hogy sose ok legyenek a hibasak. Ha egyik pillanatban erosen hangoztat valamit, de kiderul, hogy o jarna rosszul az adott esetben, akkor a kovetkezo pillanatban az ellenkezojet hangoztatja. Eleg gyakori.
Mi a melléduma? MINDEN NŐ MÁS.
Ennyit kell felfogni. Persze ezt nem akarja megérteni, a vele bólogató farkát rázogatja. Nem is akar megoldást, csak panaszkodni.
Nincs ilyen. Képzeld, rengeteg nő van, akivel egyetértek A dologban, de B-ben nem. Másokkal B-ben értünk egyet. Olyat nem ismerek, aki mindenről azt gondolja, mint én, de olyat sokat, aki mintha más bolygóról jött voln, annyira fura nekem.
De megint robotoknak magyarázok.
" nagyon sokáig volt egy kvázi "kőbe vésett" menete annak, hogy lehetett egy nőt levenni a lábáról"
Most is igy van, régen is volt máshogy.
És nincs A női nem. Soha nem volt.
Engem nem lehet levenni a lábamról egy sima bankkártya lehuzassal
Pl virágot vesz nekem vagy meghív vacsorára
Ezért sem szeretem a klasszikus férfi nő szerepeket semmilyen teren sem
Pálné nem randizas
Szeretek mindent fele fele arányban tenni pl randi felesbe , ismerkedés is úgy hogy ne legyen az hogy csak az egyik fel teper
Kérdező kérlek ne fárassz. Nem fog leülni egy női kerekasztal, hogy innentől kezdve vonzónak kell találnod x dolgot, mert egységessé kell válnunk a férfiak kérésére. Ez nem fog megtörténni.
A régi világot meg ne redukáld le ennyire, mert minden világ komplex volt és sok szabálynak kellett megfelelni. Nem lehet egyetlen neked tetsző dolgot kiemelni és kijelenteni, hogy régenjobbvót. Minden kötöttebb volt. Pl. nem udvarolhattál évekig a lánynak, mert a szülei meg ő is követelték az eljegyzést egy éven belül. Édesapa leült a könyvtárszobájában és kifaggatta a fiatalembert, hogy mennyire komolyak a szándékai, és ha egy bizonytalan kis aranyifjú volt akkor elhessegették, mondván ez egy tisztességes ház.
Amúgy felteszem a régenről nincs túl sok fogalmad, mert se száz évesnél régebbi könyveket nem forgatsz túl sűrűn, se múlt század eleji filmeket nem szoktál nézni. Kérdezd ki az idősebb családtagjaidat a megismerkedésük körülményeiről, szerintem nem fogod kétszer ugyanazt a történetet hallani.
Kérdező, inkább örülj neki, hogy neked sem kell magadra erőltetned szabályokat, hanem a saját ízlésed szerint udvarolhatsz. Ha állandóan alkalmazkodni próbálsz akkor sosem jársz sikerrel, mert láthatóan nincs érzéked a nőtípusok megállapításához. Egy esélyed van: ragaszkodnod a saját értékrendedhez és így megtalálni a hozzád való társat.
Attól, hogy te kezdeményezel, még nem kell csontig benyalni és puncsolni a nőnek. Simán ismerkedhetsz vele olyan "keretből", hogy "idejöttem hozzád, mert elsőre szimpatikusnak tűntél, most mutasd neg, megfelelsz-e az általam keresett nőideálnak" (nyilván ezt nem mondod ki direktben, mert az elég arrogáns lenne, csak finoman érezteted, hogy vannak elvárásaid és nem esel hasra egy csinos pofitól/formás testtől).
Egyébként figyelni kell a nők (nonverbális) visszajelzéseire, mindent el fognak mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!