Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért nem fogják fel a nők és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem fogják fel a nők és a férfiak, hogy az egyenjogúság nem egyenlő azzal, hogy a két nem teljesen egyenlő lesz egymással?

Figyelt kérdés

Szerintem egy kapcsolat attól kapcsolat, hogy a nő nő lehet benne, a férfi meg férfi. És a nő érezheti magát nőnek a férfi mellett, aki érezheti magát igazán férfiasnak egy nő mellett.

Oké, a munkahelyen kapja mindenki ugyanazt a fizut ugyanannyi munkáért, a nő is kezdeményezhet, a férfi is maradhat otthon gyesen, a nő is lehet mérnök, a férfi is óvóbácsi.

De miért kell kiherélni a férfiakat és farkat növesztenie a nőknek? Pontosabban, miért akarnak itt megfosztani embereke a férfiasságuktól vagy nőiességüktől?

Az, hogy szabad vagyok és egyenjogú, azt jelenti, hogy megcsinálhatom azt, amit egy férfi és nem ítélnek el érte. Ugyanez fordítva is. De egyre inkább abba az irányba tolódunk el, hogy undorodom egy kapcsolattól, mert a férfiak úgy akarnak bánni a nőkkel, mint egy haverjukkal, akiken van +1 dugásra alkalmas nyílás. Itt arra gondolok, hogy "a nő hívja randira a férfit" meg "a nőnek legyen kiállása és legyen olyan határozott, mint egy férfi". Értem a lényegét, csak azt nem értem, miért kell lerombolni a férfias erőt és biztonságot és a női kecsességet, törékenységet. Ha valaki szeretné, persze, legyen femininebb férfiként vagy maszkulinabb nőként... De unalmas már itt olvasni, hogy úgy kell nőnek lennem, hogy nem is lehetek igazán nő, mert egy kapcsolatban egy férfi olyan kvalitásokat is vár tőlem, amit én csak nála akarok látni, ahogy én sem akarom, hogy tollászkodjon meg olyan (bocs) sztereotíp b*zisan viselkedjen. Mert az az én szerepem és ne már! Én akarok lenni tánc közben a lány, akit megpörgetnek, én akarok az lenni, akit hölgyemnek hívnak, akit felkapnak, én akarok lenni a kisebb, a bújósabb, még ha amúgy erős is vagyok és utálom, hogy emiatt már inkább kinéznek meg megszólnak, mikor egy nő ilyen, ilyen a filmvásznon, ilyen itthon, ilyen a baráti körben, ilyen mindenhol az erős, nagy(obb) férfi mellett, aki lágyan mosolyog, mikor a nő önfeledt kuncorászik és átkarolja, cirógatja a haját, az ölébe ülteti... És ez annyira szép.

Valahogy semmi kedvem egy olyan férfivel leállni szórakozni, aki úgymond azt a munkát is rám akarja bízni, ami az ő dolga egy kapcsolatban... És marhára kinyírja a vonzalmat az illető iránt, hogy olyanokat akar rám kényszeríteni, amit neki kellene csinálnia. Jó, hogy már nem én viszek neki egy szál rózsát és kérem meg a kezét...

Nem tudom, hogy jutottunk el arra a pontra, ahol az egyenjogúság elérte azt a szintet, hogy a nem tényleg csak egy kromoszóma lesz és semmi dísze és szépsége nem marad a két nemnek társas értelemben, mert rájuk van nyomva ez a homogén massza. Számomra ez gusztustalan.

2018. márc. 18. 23:24
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:

Női:

-Kisebb, alacsonyabb, vékonyabb (vagy puhább)

-Smink (főleg az, ami a szemeket naggyá, az ajkakat dússá teszi... Azt teszi a természetben az ösztrogén is)

-Alapvetően emocionálisabbak, kifejezőbbek, hajlamosabbak a gyerekekkel gagyogni, a kisállatokat ungyulimuntyulizni (vagy mi :D)

-Bújósabbak, mint a férfiak

-Többet nyüzsögnek általában, mint a férfiak

-Lehet őket babusgatni, szeretgetni, cipelgetni, vezetni (nem irányítani és uralkodni fölöttük, hanem kevésbé akarnak mindent a kezükben tartani... Ahhoz, hogy egy biztonságban menjen, erős férfi kell)

-Mint a zenében a vokál. Az élénk, a színes, a díszes, a változékony.

Férfiak:

-Határozottabbak a kapcsolatban: úgy értve, hogy teszik a dolgukat, nem kérnek engedélyt az ágyban minden apróságra, önállóbbak, nagyobb kedvvel és hajlandósággal vetnek fel ötleteket

-Olyanok, mint a zenében a basszer: magadják a kapcsolat alapját, stabilitását, biztonságát (nem anyagilag, a megjelenésükkel), olyan környezetet biztosítanak a viselkedésükkel, ami mellett az ember nyugodtan tud terhes is lenni, mert nincs csapongás, nincs magárautaltság

-Nem hisztériáznak, nem csaponganak, mint mondtam, nem jellemzőek rájuk az erős hamgulatingadozások, ha gondjuk van, kevésbé mutatják a külvilág felé, nem mutatnak összeomlást

-Nem mondom, hogy ők a kezdeményezők, de ők nyitnak lehetőséget egy kapsolatra, ők "hívják a fészkükbe a nőt", ha nem is a kontroll egésze van az ő kezükben, de ők szervezik a dolgokat, és szeretik is szervezni.

Ha férfi lennék, én élvezném, hogy kezdeményezhetek, hogy babusgathatok valakit, aki olyan kis lágy hozzám képest, hogy kitalálhatok neki dolgokat, amikbe ő belemegy és felveszi a fonalat... Élvezném, hogy vezethetek, ettől érezném magam férfiasnak és zavarna, ha ettől megfosztanának. A női szerep sem passzív egyáltalán, de másról szól.

Nem akarok ezzel senk megsérteni. Csak nem akarom, hogy a férfias viselkedés legyen az alapelvárás egy nő felé.

Nézzétek meg egy zenekar működését. Vagy nézzétek meg egy latin társastánc dinamikáját. Az pontosan az erotikáról, a nőiességről és férfiasságról szól. Számomra pont egy hasonló dinamika teszi igazán jóvá a kapcsolatot. Ha a férfi nem vállalja a férfi szerepet, nem tudok és nem is akarok mellette nő lenni... Mostanában pedig ez nem választás, hanem erőszak kezd lenni

2018. márc. 19. 00:39
 22/57 anonim ***** válasza:
14%
#20 Nem vagy kőbunkó, mert mindenki úgy gondolkodik, ahogyan te, ilyen a kultúránk. Az a baj, hogy neked sincs igazi érved a korrekciós smink ellen, csak az averzió, és te is csak gúnyolódsz. Nekem van érvem, valódi, objektív. A bőrhiba uniszex, azt eltüntetni is uniszex kéne, hogy legyen. Továbbra sem a szájfényről és a műszempilláról beszélek.
2018. márc. 19. 00:40
 23/57 anonim ***** válasza:
50%
Fú kérdező, ezt elég jól összefoglaltad! Főleg a táncos részével nagyon egyet értek, sokáig néptáncoltam. Ott értettem meg azt, hogy ha egy férfi vezet az nem elnyomás, és őt követni nem alárendelődés, mert jól követni valakit egyáltalán nem passzív dolog, csak máshogyan aktív. :) Jaj de ki voltam borulva, amikor nem fogtak meg rendesen, hanem a kezük lebegett a hátam fölött, nem tudták mit akarnak, hova lépjenek, a nagy bizonytalanságban nem tudtam őket követni... A táncban minden benne van. Aki ismeri az igazi táncot, annak nem kell magyarázni, hogy mire vágyik a férfi és mire a nő. Olyan vezetésre vágyunk, mint ami egy jó tánchoz kell. Se lagymatag, se erőszakos ne legyen. De most tényleg, ha valakiben annyi nincs, hogy felkérjen táncolni az mit akar az élettől?
2018. márc. 19. 00:46
 24/57 anonim ***** válasza:
70%

Amiket leírtál, azok jellemzően még mindig úgy jellemzők, ahogy írtad. De látod te is, hogy női részről igazából az égvilágon semmi extrát nem írtál, míg férfi részről azért komoly dolgokat? Kb. mintha leírtad volna egy éretlen tini és egy érett felnőtt jellemzését... :D

Miből gondolod, hogy férfiként élveznéd a rengeteg visszautasítást? Mert, ha nem hoznál valami extrát (ezt jó eséllyel nőként most át sem látod), akkor rengeteg nőnél kéne próbálkoznod, rengeteg visszautasítást kapnál, aztán utána a semmiből kéne összeraknod egy olyan önbizalmat, amivel csinálhatod ezeket a férfias dolgokat. Na, pont ezért esik hasra ezektől egyre több férfi! :D

Ami férfi elvárásokat leírtál, azokat hozom. DE! Ezeket kb. viszont el is várom. Ha barátnőt akarok, akkor nem egy babusgatni való kislányra vágyom, hanem egy nőre. Szerintem egy nő nőiesebb attól, ha határozott és kimeri mondani értelmesen és NEM emocionálisan a véleményét. Mert ez intelligenciára vall. Az ágyban a nő is lehet kreatív. (Néhány dolognál azért nem árt mindkét félnek az engedély. Pl. nem hiszem, hogy minden csaj elélvezne attól, ha nekiállok pofozni vagy fojtogatni.)

Egy kapcsolatban szerintem nem a férfi teremti meg a stabilitást, hanem mindkét fél. Őszintén: Te lennél egy olyan kapcsolatban, ahol te tartod a hátad, aztán amikor épp mélypontra kerülsz, kidobnak?

A hisztéria és csapongás nőtől pont annyira gáz és éretlen, mint férfitól.

2018. márc. 19. 00:48
 25/57 anonim ***** válasza:
67%
21# nem a sminktol lesz valaki nő, vagyis én utálom a sminket, nem attól lesz valaki nőies. És szeretem ha a férfi is bujosabb mint én, attól még nem lesz ferfiatlan ő sem.
2018. márc. 19. 00:48
 26/57 anonim ***** válasza:
#24-el értek egyet.
2018. márc. 19. 01:04
 27/57 anonim ***** válasza:
32%

Már bocs, de a felsoroltak közül egy csomó, amit a nőkhöz írtál, igazából gyerekes dolog, amit meg a férfiakhoz, az felnőttes. Mintha a férfi attól lenne férfi, hogy biztonságos játszóteret biztosít a nőnek. Hát...

A zenekar szerintem azért nem annyira jó példa, mert ott mindenki azt játszik, amit szeretne. Nincs olyan, hogy te billentyűsnek születsz.

2018. márc. 19. 01:06
 28/57 A kérdező kommentje:

Nem a kirúgásról van szó, hanem arról, hogy egyesek már ezzel indítanak. Tényleg néha úgy érzem magam egy randin, mint egy anyuka... Holott még nem akarok anya lenni, főleg nem egy felnőtt férfi anyja.

A visszautasítást vállalnám. Kaptam én is pár kosarat, mert mint mondtam, kezdeményeztem én is. Ez egy játék, ahol odamehetek a másikhoz, játszhatom a szerepem, produkálhatom magam, aztán nevethetek egy jót, ha nem jön be neki a produkcióm. Nekem ez szórakoztató, azért sem vagyok hajlandó lemondani róla a nő létem miatt. A baj vele csak az, hogy akit én szereztem meg, az sajnos a kapcsolatban is maradt a feminin szerepben. Nem tudott férfiként táncolni, a metaforánál maradva

2018. márc. 19. 01:06
 29/57 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, értem, hogy mire gondolsz, és teljesen rendben is van, de azért egy nőtől is elvárható, hogy több szerepet vállaljon egy kapcsolatban a cukibogyóságnál. A férfi része abszolút rendben van. Viszont azt is lásd, hogy a médián keresztül/nyugatabbi országok "feminista" szervezetein keresztül elég erős rombolás folyik ezek ellen a klasszikus szerepek ellen (ne értsd félre, nem a klasszikus egybites agymosós, hanyatló nyugatos dumát akarom levágni, csak azért ez is erősen közrejátszik ebben az "uniszexualizálódásban").

Egyébként a kezdeményezést nem biztos, hogy annyira élveznéd, nem minden nő olyan, mint ahogy leírtad, elég megalázóan tudnak elutasítani, akár szavakkal, akár gesztusokkal. Tudom, hogy ilyenkor össze kell szorítani a fogunkat és túllépni rajta, mintha mi se történt volna, hiszen kemény férfiak vagyunk vagy mi, de azért belül tud ám fájni. Mimdenesetre azzal nincs baj, hogy ez a mi szerepünk, csak olyan kis naivul hangzott, amit ezzel kapcsolatban írtál :D

Lollypop, nincs harag, valóban inkább ellenérzéseim vannak ezzel a dologgal kapcsolatban, mint ellenérveim, én nem érzem, hogy egy-egy bőrhibámat el kéne rejteni, de végül is érthető, ha valakit ez feszélyez, és így tesz ellene.

2018. márc. 19. 01:08
 30/57 anonim ***** válasza:
53%

"Kaptam én is pár kosarat, mert mint mondtam, kezdeményeztem én is. Ez egy játék, ahol odamehetek a másikhoz, játszhatom a szerepem, produkálhatom magam, aztán nevethetek egy jót, ha nem jön be neki a produkcióm. Nekem ez szórakoztató, azért sem vagyok hajlandó lemondani róla a nő létem miatt."

Nem gondoltad, hogy a dolog fordítva van ok-okozati összefüggésben? Pár kosárról beszélsz. Egy top pasinál nem pár kosárról van szó, hanem pár sikerről és rengeteg kosárról. Amiről pedig nőként nem vagy hajlandó lemondani, azt pont azért tudod élvezni, mert nő vagy. Azt leszámítva, hogy pár tényleg minden nőt megkapható pasi nemet mond, a többség simán randizna veled.

Ezt a tánc szöveget hallottam 2 női ismerősömtől. Mindketten teljesen bealázkodóan viselkedtek a kapcsolataikban és mindkettőjüket folyamatosan kihasználták. :/

#26: Köszönöm! :)

2018. márc. 19. 01:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!