Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A lányok szemében manapság a kocka vagy az alkoholista pasik a rosszabbak? Melyik típus indul nagyobb hátrányból?
Az alkoholistáktól undorodom. A családomban kettőt temettünk el, mióta élek, májcirrózisban haltak meg. Az egyiket 2 hónapig ápoltam. Nem akarok ilyen férjet.
A kockákkal semmi bajom, nem kell ahhoz függőnek lenni, hogy valaki kocka legyen. Mellesleg valahol én is az vagyok, a szakmám miatt, szóval díjaznám is talán, ha valaki nem kuka a gépekhez...
Tűnhet viszont úgy, hogy a társadalom elfogadóbb az alkeszokkal, de szerintem ez csak azért van, mert többségük jobban részt vesz a társas életben és könnyebben teremt kapcsolatot másokkal. Sok alkoholista társasági piásként kezdi és onnan csúszik le. Ja, meg általában ők a hangosabbak is.
Amúgy egyik nem zárja ki a másikat.:D
Mennyiben másabb egy normális, gépen kívûl is van élete, barátai, programokra járó kocka mint a mobilfüggõk? Ebben nem a sötétben kucorgó végletbe esik a többség hanem megmarad egy hobbi szinten ahol kb annyi idõt tölt gépvelött mint egy átlag fiatal a mobillal.
Egy alkoholista akit végignéznél ahogy leépül agyilag, büdös, agresszív, férfiatlan, néha telehányja a lakást, nemtudsz rá pénzt bízni s elrontja az összes családi rendezvényt a viselkedésével....még rokonnak se jó szívvel fogadnám, kapcsolat kizárt.
Alkoholista: soha semmilyen körülmények között.
Kocka: első lépést már meg is tette a szívemhez.
Az én szememben az alkesz pasi hátránnyal indul, a kocka az inkább előnyös. A férjem is kocka. A testvérem is kocka. A teljes társaságomban létező férfiak mind kockák. Nem ismerek nem-kocka férfiakat, csak a munkatársaimat, de ők meg nem úgy szimpik, velük a munkán kívül nem sok közöset tudok mondani.
Az szerintem határozottan téves elképzelés, hogy a kockák számára ismeretlen a társas élet és hogy ha puncit látnak, akkor menekülnek. Oké, lehet, hogy a korosztály miatt, de 30 körül az összes kocka férfinak (és ezt úgy értsd, hogy 10ből 10-nek), aki körülvesz engem, felesége és gyereke van, stabil munkahelye (előnye a kockaságnak, hogy programozóként könnyebben érvényesül, hiszen már gyerekkora óta gépek között él- és tudjuk milyen anyagi előnyei vannak egy programozónak), amit valljuk be, a legtöbb 30 éves alkeszről nem lehet elmondani.
Évekig voltam kollégista, elég sok piás szobatársam volt, én inkább a "kocka" voltam. Nem ment ritkaság számba, hogy heti 5-ör lerészegedtek, ha hétvégére is maradt a banda, akkor 7-er, de mindig volt nőjük. Szerintem ez válasz a kérdésedre :)
kocka: nem iszik, nem cigizik, nem bulizik = NEM PARTIARC!
alkoholista : dohányzik, vedel, félig kiütve akár az asztalon is táncol = tipikus jó fej csávó, aki majd érted megváltozik....
Nekem kocka barátom van. Együtt szoktunk gépezni,a játékról beszélni és a játékokról készült zenét hallgatni. Jó szórakozás,de szociális élete mindkettőnknek van. Nem ártunk senkinek.
Több alkoholista rokonom/ismerősömis van. Az egyik anyám volt férje aki folyamatosan verte őt. A másik aki elitta a siket unokahúgom állami támogatását. A harmadik aki tönkre teszi a nagynéném életét. Meg egy pár ember a buszról. Komolyan mondom,ennél undorítóbb emberi függőség nincs. Az ilyent 3-4 méter távolságból vagyok csak hajlandó "megközelíteni". Jah meg jó vicc,hogy ez valakinek ízgalmas. Szerintem gusztustalan.
Gondolom megválaszoltam a kérdést.
Társadalmi elvárás? A fiatalok 80%-a rendszeresen vedel. A többséghez közelebb van a pia, mint a számítástechnika. Ne röhögtess.:D A társadalmi elvárás pont az lenne hogy inni tök oké.
Bár vegyük figyelembe, hogy a kérdés már eleve sugalmazó. Vagy úgy kellene feltenni, hogy "kocka vagy gyakran fogyaszt alkoholt" vagy úgy, hogy "számítógépfüggő vagy alkoholista". A kérdező más súllyal említi a két problémát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!