Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Nagy elvárás lelkileg egészség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy elvárás lelkileg egészséges embert akarni párnak?

Figyelt kérdés

Tudom, mindenkinek megvannak a maga kis rigolyái, hibái, keresztje... De ezek nem szükségszerűen betegesek vagy károsak más életére nézve!

Sokat randiztam az utóbbi időben, pár év eltelt azóta, hogy véget ért a legutóbbi kapcsolatom, egy év eltelt kapcsolatban is, előtte pedig olyan gördülékenyen ment az ismerkedés. Talán emiatt is sokkolt a mostani helyzet (vagy legalábbis az, amivel találkoztam). Nem mondanám, hogy abban a korban vagyok, mikor az emberek többsége foglalt már, de így is kavarog bennem egy olyan érzés, hogy a szinglik többsége nem egészséges döntésből szingli, mint ahogy én voltam/vagyok az.

Hogy mire is gondolok? A többség azért nem akar kapcsolatot, mert komoly kötődési problémái vannak, a nemi identitása egyszerűen olyan, mint egy papírmasé, amit a mindenkivel flörtölgetéssel, mindenkinek tetszelgéssel próbál megtámogatni, mellette pedig 1, talán 2 dolog van az életében, ami mellett elköteleződött (munka, gyúrás), de nem bír egyedül lenni, egyedül minőségi időt tölteni, vagy valami tartalmassal kitölteni egy napját. Mindent csak a túlélésért és a külcsínért tesz...

A másik véglet pedig elég sokszínű és hiába akar kapcsolatot, egyszerűen ugyanolyan önállótlan, kétségbeesett, dependens (vagy a leendő partnertől, vagy a családjától, vagy a barátaitól, vagy a trendektől -egyszerűen nem látok saját stabil értékrendet és célokat, csak más szövegeit és gondolatait mondják vissza). Nincs önbizalma, ami vagy félénkségben, vagy féltékenykedésben, vagy a párja túlértékelésében, vagy a folyamatos versengésben nyilvánul meg (másokkal, de akár a partnerrel is), a folyamatos, főleg vagyoni tromfolásban, vagy a másik nem letaszításában (lenézés, férfi/nőgyűlölet).

Nem szeretnék elítélni senkit... Megértem, ha valakinek ilyen önértékelési-identitásbeli problémái vannak, amiket olykor magának sem ismer el, de úgy, hogy magamat egy magával és a környezetével is kibékült, kiegyensúlyozott embernek tartom, nem mernék bevállalni egy ilyen párkapcsolatot senkivel, mert bevallom őszintén, már a randik/beszélgetések alkalmával is éreztem, hogy káros lenne csak az életemre. Nyilván vágyok én is egy társra, de megdöbbentő számomra, hogy egészséges párt ennyire nehéz találni. Ezeket az igényeket pedig nyilván nem tudom megfogalmazni az érintetteknek, mert sértésként kezelnék, és nem tudnának, de legfőképpen nem akarnának változtatni az állapoton (nekem pedig nem is igényem megváltoztatni bárkit). Akiknek pedig elmondtam, mi a problémám, elkezdtek tagadni, támadni, mentegetőzni és vagdalkozni, hogy irreálisat várok, szóval csak a szokásos hárítás ment, amibe bele sem kellett volna kezdenem.

Ti mennyire tapasztaljátok ezt? Valóban ennyire "luxus" elvárás lenne ez?

2018. jan. 23. 20:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Minden jogod megvan hozzá, hogy lelkileg egészséges embert akarj magad mellé párnak. És a lehetőséged is megvan erre, azért közel se mindenki lelkibeteg.
2018. jan. 23. 20:06
 2/17 anonim ***** válasza:

Szerintem luxuselvárás. Az elmúlt fél évben nekiálltam kicsit jobban ismerkedni és sorban olyan lányokkal találtam szembe magam, akik nem igazán voltak rendben. A felük depressziós volt, a másik felüknél is voltak rendesen problémák.

Oké, hogy mindenkinek vannak gondjai. De, amikor 20 körül úgy kezelik, mint egy tini, akkor nehéz elhinni, hogy érett nők.

2018. jan. 23. 20:23
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek többségével az a fő probléma, hogy külső forrásból/forrástól várja a boldogságot.

Teljesen képtelen egyedül megteremteni egy kiegyensúlyozott életet, amiben boldog, és mikor ismerkedik, akkor ez normális mentalitást osztaná meg a társával.

Ehelyett mindenki a csodát keresi, azt az embert, akit megismer, és az 2 perc alatt boldoggá teszi (és csodálkozik, ha ez nem történik meg, akkor keres egy újabb embert, majd megint egy újabbat, pedig valójában olyasmit hajszol, amit senki nem fog tudni neki megadni pár percnél tovább).

Elég sok randin vagyok én is túl az utóbbi időben, és teljesen megdöbbentem, hogy a legaktívabb korban lévő emberek mennyire gyűlölik a saját életüket.

Tipikus, hogy kiderül, hogy amit éveken át tanult, annál csak azt utálja jobban, amit évek óta csinál. A munkáját, a szakmáját, mindent, hogy úgy megy be dolgozni, hogy feszült, hogy legyen vége a napnak.

Oké, semmi gond, nem mindenki szereti a munkáját (felnőtt bár életünk kb egyharmadát ott töltjük, nem árt, ha az az egyharmad nem csak a feszültség, és a kudarc forrása). De hazamegy, unatkozik, vágyik arra, hogy csináljon valamit, legyen az utazás, sport, hobbi, vagy csak egy ócska mozi, de semmi, mert csak a kifogások jönnek, hogy egyedül nincs kedve hozzá (még egy könyvhöz sincs kedve egyedül mondjuk, az más kérdés)

És a végén a nap 24 órájából 8-ban a munkáját utálja, 8-ban a szabadidejét, én meg ülök a randin, és azon töprengek, hogy legalább álmában elégedett e valamivel?

Nem, nem lenne luxus, hogy olyan embert kívánj, aki szereti a saját életét, kiegyensúlyozott, normálisan áll a világhoz, sajnos kívánni és találni két külön kategória.

2018. jan. 23. 20:24
 4/17 anonim ***** válasza:

Normális körülmények között nem lenne nagy elvárás, de az tény, hogy nem egyszerű. Ennyire súlyosnak azért nem látom a helyzetet, de a tapasztalataim hasonlóak.

22/F

2018. jan. 23. 20:45
 5/17 anonim ***** válasza:
88%

Egy a bökkenő, hogy az emberek nagyrésze ugyanezt gondolja. Tehát, szerintük ők " magukkal és a környezetével is kibékült, kiegyensúlyozott emberek".

Valószínűleg sokan ugyanezeket gondolják rólad amiket írtál. Vagyis azt, hogy "nem egészséges döntéséből szingli ahogy én vagyok" ezt valószínűleg csak te látod így. Mások meg ugyanúgy nem értik miért vagy szingli, jaj hát biztos defektes vagy. Ha mindenki defektesnek nézi a másikat, önmagát pedig nem.... annak a vége sok szingli ember marad. Remélem némi gondolatébresztő magvat ezzel elültettem benned, szerintem gondold át mégegyszer amiket látsz, kicsit objektívebben is. Ha nem hát nem, csak tanács.

2018. jan. 23. 21:02
 6/17 anonim ***** válasza:

Ez így igaz ahogy leírtad. Tényleg ennyire súlyos a helyzet,mondom úgy hogy én férfiként nem akarok párkapcsolatot. De már lassan nem csak párkapcsolatban,de egyszerű baráti kapcsolatban se lehet normális embert találni. Nők és férfiak részéről is,nagyon sok ember (konkrétan a többség.),nem éppen egészséged szellemmel rendelkezik,hanem amiket felsoroltál.

Én már nem csodálkozok,akkor amikor elmondom valakinek hogy én teljesen jól érzem magam egyedül,és szeretem magam,nem akarok párkapcsolatot,és a szex se érdekel (Aszexuálisabb vagyok.),akkor nekem tapad sok ember teljesen,látni hogy azért mert semmit nem tud elérni az életében... Teljesen kiegyensúlyozott férfi vagyok,de én már mint írtam,nem csak párkapcsolatoknál,de egyszerű baráti kapcsoltaknál is látom hogy alig lehet lelkileg egészséges embert találni...

2018. jan. 23. 21:19
 7/17 anonim ***** válasza:
34%
Nem tudom, hogy mi a nemed, de hatalmas egyetértés és megértés van bennem irántad. Ilyen mesterien összefoglalni még én sem tudtam volna a problémát, pedig írtam már korábban ezt-azt. Fú, nagyon átérzem a problémádat! 😬 F
2018. jan. 23. 21:29
 8/17 anonim ***** válasza:
Én kényszerbeteg vagyok, meg időnként depressziós, és abszolút megérteném, ha valaki emiatt nem akarna velem lenni, nem érezném sértésnek.
2018. jan. 23. 21:37
 9/17 anonim ***** válasza:

Sulyosan depresszios vagyok mar hosszu ideje, viszont rajongok azert, amit tanulok, ki vagyok bekulve a munkammal es szabdidomben aktiv vagyok (imadok turazni, festeni, olvasni).

Amint hosszabb randizgatas (2 honap kb) megemlitem a “betegsegemet”, mivel szeretek nyilt lapokkal jatszani, mindenki menekul tolem. Megertem igazabol.

2018. jan. 24. 00:49
 10/17 anonim ***** válasza:
#9: Kíváncsiságból? Milyen nemről és korosztálytól van szó?
2018. jan. 24. 00:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!