Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Régen hol/hogyan ismerkedtek az emberek?
Milyen régre gondolsz? A 60-as évkben a beat korszakban klubbokban, koncerteken, aztán a 70-es években robbant a diszkó láz, akkor ott, és a fiatalok nem otthon a számítógép mellett, hanem kimentek a parkokba, terekre "bandázni".
És persze munkahelyen, bárhol.
A vasarnap mindenhol szabadnap volt, neked nem az? Ahogy masok is irtak, szureti bal, bucsu, ilyen bal, olyan bal, majalis, uj kenyer unnepi mulatsag... Munkanapon dolgoztak, unnepnapon unmepeltek.
Ha neked az eleted csak a munkabol all akkor tenyleg hogyan akarsz baratnot? Nem rosszindulatbol kerdezem, hanem ez egy logikus kerdes. Gyerekeid is majd megkapjak a legujabb kutyut az informatikus aputol, de soha nem lehet veled focizni?
Amugy ez a hetvegen ment a maszek tipikus csaladgyilkos eletmod volt. Nem erre kene berendezkedni.
Régen simán lehetett az utcán is, mert nem féltek az emberek egymástól, hogy elrabol-kirabol, vagy drogot akar eladni, stb. Kellemes mosolygos votl a sétálgatás, kirakatnézegetés.
OK és Bp-en a Vörösmarty tér mellett laktam 30m re, vasárnap délben lementem, és Váci utcában a max 16 telefonszám volt amit begyűjtöttem egyszer, az hogy utána hánnyal tudtam randizni és hány jött be, az egy dolog, de nem ez votl a kérdés.
Volt egy egyszerű, de kultúrált megszólítási dumám, ami mindíg bejött. Tény hogy el is küldtek párszor a francba, de alapjaiban ez a módszer működött.
Ma ez szinte lehetetlen, hogy miért ?
Mert mindenki fél, megijed egy két kedves szót hallva, miért is ? Mert tele van a média (ami ugye a életvitelminta sok tininek) ilyen szarokkal, mint, ÉjjNappBp, Gyanú árnyékában, Veled is megtörténhet, stb stb. Megmutatják, hogyan kell egymáshoz viszonyulni és kicsinálni a másikat, beszólogatni-kostólgatni.
Hát persze hogy ha valakit megszólítanál az utcán, csak mert tetszk és szimpatikus elhajt a francba, vagy elszalad, vagy feljelent :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!