Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az evolúciós dolog, hogy a gyenge, béta férfiaknak a domináns nők tetszenek?
Igazán lenyűgöző hogy ennyi pszichológus van a GYIK-on. Evoluciós, alfa, béta, falkavezér, luzer, domináns .....
Ha emberi viselkedést állati motivációra akarsz visszavezetni akkor nosza!
Ha a te viselkedésed nem befolyásolta a szocializázió, a kultura, és a társadalmi élet akkor igen, nálad valóban ez a helyzet.
#5 ez szerintem téves!
Az kinek milyen a vérmérséklete az lehet tanult folyamat ugyanúgy. Szerintem azt pont nem öröklik, hanem mintaként másolhatják.
Erről van is egy könyv ami ezt boncolgatja.
#6: Ez érdekes kérdés valóban. Szerintem az alaptermészetünket "kapjuk", amivel meg kell tanulnunk bánni, tudnunk kell irányítani. De ez nem egyforma minden embernél (az állatoknál sem). Ha ez így lenne, akkor már rég lenne egy egyetemes módszer a tanításra.
Testvéreknél is nagy tud lenni a különbség. Pedig ugyanazok a szülők, ugyanaz a gyermekkor.
Birom amikor az allatokhoz hasonlitjuk az embert, vagy allati “osztonoket” viselkedest magyarazunk bele. Az embernek inkabb sajat magat kellene elsosorban tanulmanyozni nem ilyen hulyesegekre visszavezetni ez olyan mintha a kvantummechanika oran ABC-t tanulnanak az emberek. Minek egy erthetetlenul komplex dolgot dirket visszaegyszerusiteni “evolucios/allati” szintre?
Az ember joval fejlettebb mar mint az allatok, szellemileg pedig teljesen mas kategoria ennel fogva szerintem nincs fekete feher, hogy ez most dominans ez meg beta. Peldaul az en egyik ismerosom aki mar sitten is csucsult, kigyurt kopasz gorilla, kotekedos paraszt (minek szepitsem) aki altalaban igy odaszologat a lanyoknak, na ot nevezhetjuk mondjuk alfanak is de pl kevesen tudjak hogy fulig szerelmes egy 17 eves gimis csajba aki utan sir(!!!!) es mint egy kisgyerek, hallgatta a magyarazatomat, hogy miert nem er el sikereket a csajnal, ki az a Justin Bieber es miert o jon be a csajnak. Nehezere esett megerteni miert egy 52kg-s kislanyos arcu Bieber hasonmas gyerek kell a csajnak hiszen o maga 150kg-ba is belenyom fekve... Erted ugye? Aztan azon gondolkodott megnoveszti e a hajat.A legtobb ilyen agressziv alfa macso altalaban melyen komplexusos. Innentol ugrik az “alfa” mivoltuk mert ez csak alca ahogy a flegma “gimi sztarja” kiscsaj is egy rendes csupasziv onbizalomhianyos teremtes csak epp senki nem ismeri es mindenki utalja megis, mert nagykepu es flegma. Ez is egy szemelyes pelda, nagyjabol senki nem vallallja fel magat! Igy lehetetlen megmondani es hulyeseg besorolni valakit egy alfa beta teta szerepbe mert ilyen nincs! Max a filmekbe van jo es rossz de meg altalaban ott is ki szokott derulni a rosszfiukrol, hogy nem is olyan rosszak ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!