Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A Férfi társkeresési paradoxon?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A Férfi társkeresési paradoxon?

Figyelt kérdés

Belegondoltatok mar mekkora csavar van ebben a dologban? Ki van ez talalva. Persze nem mindenkire igaz nyilvan aki sikeres macso az ne vegye magara en ezt a nagy atlagra irom, a foldi halandokra akiknek kihivas a tarskereses. En ezt a kornyezetembol, sajat tapasztalatok alapjan gondolom de szerintem lenyegeben igaz. Lehet nem egy nagy felfedezes, en sem gondolom annak, de kivancsi vagyok egyetertetek-e.

Szerintem a legnagyobb paradoxonja az atlag ferfinak a tarskeresesben az, hogy ahhoz, hogy egy not megfogjunk onbizalom kell, de az onbizalom a tarskereses sikeren alapul. Van aki a nevelesi “problemai” (inkabb elony az ilyen) miatt elkepesztoen nagyra van magaval, na neki nincs ilyen gondja, sem azoknak akik folyton pozitiv visszajelzest kaptak, de az atlag embernek nincs meg az a hude nagy kiallasa ilyen helyzetekben. Ugymond mire fol legyen onbizalma? A sok negativ kritikara?

Sokszor feltunt, foleg utolag, hogy eppen az onbizalmam hianya valasztott el attol, hogy legyen valakim a multban. Pedig jol neztem ki mar akkor is ez az adottsag megvan. Sokszor tenyleg csak lepni kell, a no is arra var de ez megsem tortenik meg mivel te el sem tudod kepzelni magadrol, hogy neked ez osszejohet. Igy bezsebelsz egy ujabb sikertelen tapasztalatot, hogy kesobb megnehezebben probald meg!

Olyan ismerosok haverok akik rondak, alacsonyak, szorosek, koverek, kicsi farkuak (eloszeretettel libegtette elottunk azt a kis valamit) pedig megis becsajoztak, mert megvolt az onbizalmuk igaz nekik nem volt mire, de ebbol is latszik mi szamit igazan. En hiaba neztem ki jol szart sem ertem vele 19 evig, mikor nagynehezen osszeszerencsetlenkedtem egy csajt. Vagy inkabb o szedett fel engem. Utolag visszanezve rajottem, hogy sokszor csak lepnem kellett volna egyet, osszeszednem az onbizalmamat es lett volna csajom. De balek voltam. Pedig egyertelmu volt. Viszont ott akkor keptelen voltam elhinni, hogy kellhetek neki hiszen semmi jo tapasztalatom nem volt, igy hat mire fol legyen onbizalmam? Ertitek?

2017. dec. 8. 10:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, én értem, amit mondasz, és egyet is értek veled. Viszont ezen az oldalon ezeket a "Red Pill" gondolatokat megosztani teljesen felesleges.

Tény: a férfi önbizalma az eredményeitől függ. Mindegy, hogy egy adott sportban, valamilyen szakmában vagy éppen a csajozásban, de a lényeg ugyanaz. A múltbéli sikerek határozzák meg a jelenben az önbizalomszintedet.

Aki már gyerekkorától kezdve érezte, hogy a érdeklődnek utána a lányok, pozitív megerősítést kapott tőlük, aztán elmondhatja magáról, hogy mondjuk 20 éves korára volt már 4 kapcsolata, meg 3 egyéjszakása, az magas önbizalommal fog hozzáállni a jövőben is az ismerkedéshez, és valószínűleg még több sikert fog elérni.

Aki meg 20 éves korára is szűz marad, és semmi női társasága nem volt, az pedig olyan szintű komplexusokat begyűjtött addigra, hogy az önbizalma romokban van.

De mondom, ezen az oldalon fölösleges ezeket a gondolatokat hangoztatni.

- A hozzászólók nagyrésze nő. A nőknél pedig az önbizalom adott. Ők már onnantól kezdve értéket képviselnek, hogy másodlagos nemi jellegeik kifejlődtek, tehát nővé váltak. Egy átlagos lány kb. már 14 éves korától annyi megkeresést és pozitív visszajelzést kap, hogy pár év alatt az egekben van az önbizalma. Lehet, hogy rossz kedve van, de sosem fogja azt gondolni magáról, hogy hiba van benne.

- A férfi hozzászólók pedig vagy "naturálok", akiknek a csajozás ment ösztönből mindig is, és nem is értik, hogy másoknak miért nem megy (a tanácsot letudják egy ilyen légy magabiztos dumával, és elképzelni sem tudják, hogy ez nem így megy); vagy Blue Pill neveltetésű illetők, akiket a feminizmus és a liberalizmus manginává nevelt.

Most is, figyeld meg a válaszomra adott értékeléseket. Amit leírtam az a színtiszta igazság a férfi-nő rendszer működéséről. Mégis tele lesz piros jelzéssel, és leszólással anélkül, hogy akár csak egy kicsit is belegondolnának az igazságtartalmába.

Neked is azt javaslom, hogy inkább kerüld el ezt az oldalt, mert itt csak a Blue Pill-es igazságokat hangoztatják. Aki hiszékeny, az be is veszi őket, aki pedig már ismeri az igazságot a rendszer működéséről, az pedig csak felidegesíti magát az itt leírt véleményeken.

2017. dec. 9. 09:46
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak teljesen igaza van, az önbizalomról szóló rész, pedig (annak ellenére, hogy sem a nők, sem a "naturál" férfiak nem hajlandóak tudomásul venni) 100%-ban korrekt...
2017. dec. 9. 12:51
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Így van, a 11-es hozzászóló szerintem is nagyon jól összefoglalta a lényeget.

Ez az "önmagunkból fakadó" önbizalom általában a nők vesszőparipája szokott lenni. Részben érthető, hogy így gondolják, pontosan azért, amit a 11-es leírt. Kb. 14 éves koruktól (a másodlagos nemi jellegek megjelenésével) már az átlagos lányok is automatikusan megkapják a kiemelt figyelmet (persze pozitív értelemben). A felnőttektől is (nézd már, kész nő lett belőled, jaj de csinos vagy...), és ami fontosabb, a kortársaktól is. Eleinte nem is kell nagy dolgokra gondolni pl.: az egyikük hazakíséri, a másik vesz neki egy csokit, a harmadik állandóan keresi a társaságát..., de ez mind olyan dolog, amit nem (elsősorban) a személyiségükkel érnek el, hanem pusztán azzal, hogy nőből vannak és ez már látszik rajtuk. Így pedig könnyű arra a következtetésre jutni, hogy az ő önbizalmuk belülről fakad.

2017. dec. 9. 13:33
 14/27 anonim ***** válasza:
0%
Az önbecsülést keveri az önbizalommal a Red Pilles "kolléga".
2017. dec. 9. 18:46
 15/27 A kérdező kommentje:
14#- Köszönjük nagyokos :D
2017. dec. 9. 19:03
 16/27 anonim ***** válasza:
28%
A nőknek meg attól nem lesz magas az önbizalma/önbecsülése, hogy minden második férfi szívesen beléjük mártaná a farkát. Ha igaz lenne a gondolatmeneted, nem lennének önbizalomhiányos nők.
2017. dec. 9. 19:05
 17/27 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Még mindig várok ám, hogy miért is lenne butaság amit írtam!

(#2)

2017. dec. 10. 00:51
 18/27 anonim ***** válasza:

Huh egek, a kérdés szempontjából aztán tényleg az a legfontosabb, hogy szőrszálhasogatásba kezdjünk az önbecsülés és az önbizalom terén! Gratulálok, hogy az érveidet sikerült ilyen szintre feltornázni!

"A nőknek meg attól nem lesz magas az önbizalma/önbecsülése, hogy minden második férfi szívesen beléjük mártaná a farkát. Ha igaz lenne a gondolatmeneted, nem lennének önbizalomhiányos nők."

Hát képzeld: DE!

Kapják folyamatosan a pozitív megkereséseket. A nőket folyamatosan jutalmazzák már a létezésükért is. Randira hívják, bókolnak nekik, előjogokat biztosítanak számukra, kedvesek velük - mindezt azért, mert nők.

Ti nők azért, mert semmibe sem kerül szexhez jutnotok, nem is tartjátok fontosnak ezt a dolgot. Ti úgy kezelitek, hogy nincs jelentősége, mert ti bármikor hozzájuthattok.

Csakhogy: egy férfi számára, hacsak nincs benne a felső 10-20%-ban, ez komoly kihívás. Mondhatnám, hogy a legtöbbünk számára ez súlyos problémát jelent, hogy a legalapvetőbb szükségletünkre megoldást találjunk. És képzeld el, kedves kötekedő kollegina: a legtöbb átlagos férfi boldogan vállalná a kapcsolatot is az átlagos nővel, csakhogy szexhez jusson. Igen, a fő motiváció a férfi számára valóban az, hogy szexelhessen. De éppen ezért hajlandó is kapcsolatba lépni, és megtenni azt, amit a nők szeretnének. Vagy te talán tényleg egy olyan elfuserált álomvilágban élsz, hogy azt hiszed, hogy a lelked érdekli a férfiakat? Lóf@$zt!

Önbizalomhiányos nők... tudod, amikor egy nő azt állítja magáról, hogy önbizalomhiányos, én szentül hiszem, hogy még akkor is sokkal több önbizalma van, mint egy átlagos férfinek. Egy teljesen átlagos nőről beszélünk, az is klasszisokkal több pozitív reakciót és megerősítést kap a környezetétől, mint egy átlagos férfi. Az ilyen válaszból, mint a tiéd, kristálytisztán látszik, hogy nektek nőknek fogalmatok sincsen, hogy milyen iszonyú problémákkal nézünk mi átlagos férfiak szembe az életünk folyamán. Ennek magyarázata egyszerű: számotokra kb. a férfiaknak a 20%-a vonzó. És akit nem tartotok vonzónak, az egyszerűen számotokra NEM LÉTEZIK.

Egyébként pont az ilyen hozzászólások miatt érzem azt, hogy inkább abbahagyom a kommentelést ezen az oldalon. A felhasználók legtöbbje úgyis teljesen elutasítja az igazságot a világról, és inkább él abban az álomvilágban, amiben ti is.

2017. dec. 10. 02:13
 19/27 anonim ***** válasza:

Aranyos, hogy nőnek nézel. :D Javaslom, beszélgess el párszor nőkkel, akár pár pohár ital után, amikor mindenki őszinte, sokat fogsz tanulni tőlük/róluk.

Mellesleg azért kell a "szőrszálhasogatás", mert hülyeségeket gondoltok és tévesen erre alapoztok, ezért az egész gondolatmenet hülyeség lesz. Önbecsülés = szeretem és elfogadom magam a hibáimmal együtt; Önbizalom = egy adott szituációban van releváns tapasztalatom, ezért tudom, mire számítsak (ilyen értelemben köze nincs a sikerélményekhez, egy naturalt többször küldtek el a csajok, mint az itt síró fiúkat egész életükben együttvéve, mégis leszrja és nem veszi magára - mert nem a negatív dolgokon van a fókusz, hanem a pozitívon, legyen az bármilyen apró). Egy sportoló vagy zenész vajon hogyan lesz profi, ha eleinte többször hibázik, mint sem? Pár próbálkozás után össze kéne törnie az önbizalmának, amikor pl. már megint rosszul fogott le egy hangot és bedurcizva abba kéne hagynia a zenélést.

2017. dec. 10. 03:55
 20/27 anonim ***** válasza:

Na essünk túl ezen is:

"Aranyos, hogy nőnek nézel. :D Javaslom, beszélgess el párszor nőkkel, akár pár pohár ital után, amikor mindenki őszinte, sokat fogsz tanulni tőlük/róluk."

Megtörtént sokszor. Már rengeteget tanultam a nőkről, szilárd tudásra helyezem a mondandómat.

"Önbizalom = egy adott szituációban van releváns tapasztalatom, ezért tudom, mire számítsak"

Hát ez mekkora hülyeség! Az, hogy egy adott szituációban van tapasztalatod, az csak simán tapasztalat, nem pedig az önbizalom definíciója. Ha tudod, hogy mire számíthatsz, az csak előrelátás.

"ilyen értelemben köze nincs a sikerélményekhez, egy naturalt többször küldtek el a csajok, mint az itt síró fiúkat egész életükben együttvéve, mégis leszrja és nem veszi magára - mert nem a negatív dolgokon van a fókusz, hanem a pozitívon, legyen az bármilyen apró"

Hát már hogyne lenne köze a sikerélményekhez! Az önbizalom lényege az, hogy tisztában vagyok vele, hogy meg tudom csinálni, sikeres vagyok, kellően magas az értékem férfiként, hogy véghez tudjam vinni (jelen esetben be tudjak csajozni). Ennek épülnie kell valamire - mégpedig a múltbéli sikerekre. Amúgy meg nem kell nekem hinned, csak gondolj bele, hogy mennyire megdobta az önbizalmadat, amikor mondjuk először csókolóztál egy lánnyal.

A naturált pont, hogy nem küldték el a csajok. A naturál az, aki már kiskora óta vonzza a csajokat - pont ezért hívjuk naturálnak, mivel ő neki természetes tehetsége van a csajozáshoz, ösztönösen képes rá. Ha olyan sokszor küldték volna el a csajok, akkor pont, hogy nem naturál lenne, hanem egy átlagos frusztrált férfi. És a visszautasítás pedig a csajozásban nem építő jellegű, hanem ellenkezően: romboló.

Minden egyes visszautasítás kilazít egy téglát az önbecsülésed falában.

Ez csak ilyen modern Szabó Péter-stílusú szöveg, hogy a pozitív dolgokra vetül a fókusz. NEM. A kudarcélmény fájdalmas egy férfi számára. Nyilván azért próbálkozik egy nőnél, mert a nála való sikertől jobban érezné magát. Ez azonban kétirányú utca: ha kudarcot ér el, akkor rosszabbul fogja. Ne legyünk már ennyire agymosottak az ilyen motivációs hülyeségektől!

"Egy sportoló vagy zenész vajon hogyan lesz profi, ha eleinte többször hibázik, mint sem?"

Mindkettő vagyok. Csak éppen kifelejted azt a tényt, hogy rohadtul nem mindegy, hogy hol hibázik. Otthon gyakorol a hangszerén? Akkor hibázhat bőven, sokáig tart, amíg tökéletesíted a technikádat. Ha azonban a színpadon hibázol rendszeresen közönség előtt és az előadás látja kárát, akkor már bizony súlyos csapás éri a többedik alkalom után az önbizalmadat! Ugyanez igaz a sportra is. Edzésen lehet hibázni, nyilván azért van edzés, hogy gyakoroljon az ember. Meccsen viszont már nem. Ha az adott sportoló rendszeresen rosszul teljesít a pályán, akkor azt le fogják cserélni - és akkor megint csak az önbizalma fogja megsínyleni.

Szóval kedves 19-es, nagyon aranyos, hogy te ilyen rózsaszín szemüvegen keresztül látod a világot - csak éppen a valóság sokkal kopárabb és sötétebb.

2017. dec. 10. 09:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!