Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért erőlteti a társadalom a párkapcsolatokat?
8 éve boldog szingli férfi vagyok...
Igen lehet ufó vagyok de azóta jobban érzem magam. Amúgy 36 éves vagyok. Kollégák, ismerősök, család, de még barátok is emiatt nem normálisnak néznek. Mindig mondják mikor lesz egy aranyos barátnőd miért nem ismerkedsz,ideje lenne már család stb.stb......
Nem erőltetik azt, csak irigyek rád.
Szerinted mi az élet értelme?
Kedves Kérdező! Én Veled értek egyet! Az meg állati szánalmas, aki egyedül nem képes célt, meg értelmet találni az életében! Nekem senki ne próbálja meg legitimizálni egy másik embertől való függést! Lehet nem ártana olyan hivatást választani, ami lelkileg is feltölt, nem csak a pénztárcát...
Amúgy azért erőlteti a társadalom, mert csak egy töredékéről mondható el, hogy egészséges önbizalommal, önértékeléssel rendelkezik, a többség pedig a bizonytalanságát igyekszik ezzel kompenzálni, hiszen mi lehetne nagyobb visszaigazolás annál, hogy valaki beengedi a másikat az életébe, de pont azért, mert ő is a saját bizonytalanságát igyekszik ezzel feloldani.
#3:
Akkor érettél meg igazán egy párkapcsolatra, ha nem egymás iránti függőségnek véled. Addig jobb egyedül,mindenkinek.
A biológiai túlélés záloga az utódnemzés. Az utódnemzés biztonságosabb, ha közösségben élünk. Ez a törzsi közösségek szerveződésének alapja, és ez alakította ki az igényt a "szociális túlélésre", arra, hogy az adott közösség tagjai tudjunk maradni. Ennek a legelemibb eszköze a beilleszkedés, az, hogy nem lógunk ki a sorból, követjük a szokásos mintákat, azt csináljuk, mint mindenki más. Így alakulnak ki a normák és a normák teljesítésének elvárása.
Hát ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!